IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Ми те нали на толкова купуват напоследък.
    Пък и като си спомним как правихме пакета преди ок.2 години на 400-450лв/дка и вече ни се заформиха над 300лв/дка от ренти - ми не е зле май.
    Дори и фортито с реалните си декари в златна добруджа би завидил
    Ний поне не ги обикаляме и да се потим
    не се потя много, колата ми е с климатик
    а и на много места имам офиси - ферма Дълбока, Дуранкулак - на биричка спирам
    относно продажбите - засега няма от какво да се оплакваме като акционери, не е малко договореното
    при продажбите за първото тримесечие - на каква стойност са продадените им ниви и колко са по балансова стойност? на декар колко е маржа?
    мисля, че не може автоматично да прехвърляме настоящите покупки при цена 750лв на продажби при цена над 1100лв, нивите не са в едни и същи райони

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
      много предварително договори за продажба - за 16 417 декара тая година при 4469 миналата. ама пък декар при 2.8 излиза над 750 лева вече
      Ми те нали на толкова купуват напоследък.
      Пък и като си спомним как правихме пакета преди ок.2 години на 400-450лв/дка и вече ни се заформиха над 300лв/дка от ренти - ми не е зле май.
      Дори и фортито с реалните си декари в златна добруджа би завидил
      Ний поне не ги обикаляме и да се потим

Коментар

• много предварително договори за продажба - за 16 417 декара тая година при 4469 миналата. ама пък декар при 2.8 излиза над 750 лева вече

Коментар

• Адванс Терафонд АДСИЦ отчете печалба от 2.13 милиона лева за първото тримесечие, при печалба от 2.42 милиона лева година по-рано.
          Приходите от дейността се свиват с 24%, до 4.25 милиона лева. За първото тримесечие дружеството е реализирало продажби на 1753 декара земеделски земи, при средна цена 1192 лева на декар.

Към края на първото тримесечие дружеството има сключени за стопанската 2013-14 година договори за наем и аренда на 163 814 декара земя, които съставляват 72.02% от земите, закупени до момента.

Средният размер на арендното /наемното плащане за стопанската година е в размер на 36.52 лева /декар.

Коментар

• и аз това се чудех накъде е тръгнал-иначе върнах жеста с една акция,но в посока нагоре....нали сме колеги трябва да се уважаваме все пак
            Не е Препоръка!!!

Коментар

• Мъкаааа, мъкааааааа!
              Някой си мисли, че може да събори цената с 1 акция в най-ликвидната позиция на БФБ. Аланкоулу, къде си тръгнал?

Коментар

• продаввачите нещо ооооредяха !!
                що така? ??

не е препоръка!!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                  Така трябва да са всички. Да се изяснят нещата. Незнам как така са протичали срещите с един отговор от Адванса - уклончив и нищо незначещ. Защо не са последвали следващи въпроси?
                  Изглежда, че нещата със земята се втвърдяват. Продавачите намаляват навсякъде, купувачите са доста. Големите собственици изглежда са се активизирали. Предполагам, че цените от реколтата тази година ще са добри, което още ще увеличи натиска. Цената ще се повиши и това определено ще стане.Адванса сега не трябва да продават. Нека изяснят и на нас ситуацията с рентата, да се пресметне какви ще бъдат паричните потоци ако не се търгува със земя и да се вземе кредит – примерно 40 мил лв за нови покупки и от бързо. Обаче как ще ес връща – това не мога да си представя ако не е със следващи продажби. Дивидент естествено няма да има следващите години, но ще се работи за капиталова стойност.
                  +1
                  тъкмо това се чудех напоследък какъв е този мерак за покупки туканка...ама вече ми се изясни картинката(иначе има голямо търсене на земя към днешна дата...отвориха много офиси набързо за покупка на земя за което бях писал в края на миналата година и предлагат какви ли не благини като: най-висока цена,изплащане на ренти и т.н. само и само да си продадеш имота при тях а не при конкуренцията)лично аз на този етап нямам намерение да продавам от пакета си,въпреки че се бях замислил към края на март да осребря половината от него..но засега съм доволен от решението си Успех на имащите тук
                  Не е Препоръка!!!

Коментар

• с другите около 30 мил които им остават, ако съм прочел правилно отчета
                    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                      че те нали имат поне 30мил кеш, за какво им е кредит, явно им е трудно да намират подходящи земи като цена и качество?
                      дивидента с какво ще го платят?
                      това за намирането на земя е точно така

Коментар

• че те нали имат поне 30мил кеш, за какво им е кредит, явно им е трудно да намират подходящи земи като цена и качество?
                        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                          Ето такива инвеститори ни трябват тук ! Като гледам с какъв плам Форти защитава позицията на акционерите притежавайки 1 акция, не мога да си представя какво щеше да прави ако имаше 100'000 акции...
                          Така трябва да са всички. Да се изяснят нещата. Незнам как така са протичали срещите с един отговор от Адванса - уклончив и нищо незначещ. Защо не са последвали следващи въпроси?
                          Изглежда, че нещата със земята се втвърдяват. Продавачите намаляват навсякъде, купувачите са доста. Големите собственици изглежда са се активизирали. Предполагам, че цените от реколтата тази година ще са добри, което още ще увеличи натиска. Цената ще се повиши и това определено ще стане.
                          Адванса сега не трябва да продават. Нека изяснят и на нас ситуацията с рентата, да се пресметне какви ще бъдат паричните потоци ако не се търгува със земя и да се вземе кредит – примерно 40 мил лв за нови покупки и от бързо. Обаче как ще ес връща – това не мога да си представя ако не е със следващи продажби. Дивидент естествено няма да има следващите години, но ще се работи за капиталова стойност.

Коментар

• Първоначално изпратено от BGold Разгледай мнение
                            а на какви цени?
                            аз го бях писал преди още за това инфо(около 2.30)....иначе нека колегата да каже кога са купували от фонда и на какви цени

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                              Съгласен съм, така трябва да бъде. Който има доверие - купува.
                              В наш интерес е да изясним нещата около рентата и качеството на земята. Все пак ние сме собствениците.
                              Ето такива инвеститори ни трябват тук ! Като гледам с какъв плам Форти защитава позицията на акционерите притежавайки 1 акция, не мога да си представя какво щеше да прави ако имаше 100'000 акции...

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                                +1
                                и аз чух че преди няколко месеца са си купували акции....може би има защо
                                Не е Препоръка!!!
                                а на какви цени?

Коментар

Working...
                                X