Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениетоя доктор не разбира нищо от медицина най-много като мине дивидента да ти подшушне UP,UP
Но само да го види човек и вече започва да се лекува, в най-лошия случай получава катарзис
Понякога и вътрешните гласове изчезват А понякога му излизат и ангелитеLast edited by precakanoto; 15.05.2014, 22:58.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеммдааа...
картончето е вече под 2.80. Уж щяло да отива на 3 кинта, а вместо това отива все повече в обратна посока ))) И пак се оказа верен лафа, че се купува при слух а при новината идва доктор "КашЕ"
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениеда те вече нямат търпение ето оня ден някои продаде 1.3 милиона акции
картончето е вече под 2.80. Уж щяло да отива на 3 кинта, а вместо това отива все повече в обратна посока ))) И пак се оказа верен лафа, че се купува при слух а при новината идва доктор "КашЕ"Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от ewgeny Разгледай мнениеЗа моя потрфейл Атерата е една от най-незначителните позиции, но все пак отидох.
Това което беше най-интересно за мен е, че искаха да внесат предложение за по-ниски заплащания на управителния съвет, но само го записаха и отказаха да се проведе гласуване, с обосноваване, че е било нужно да се изпрати искане за внасяне на нова точка 15 дни преди ОСА, но от Съгласие, се аргументираха с това, че не внасят нова точка, а гласуване на същата точка, а именно гласуване на възнагражденията, само че други суми. Аз лично незнам дали успях да го предам правилно, но смятам да проуча въпроса, защото според мен е важно.
Съжелявам, че не успях да се запозная с колегите, но трябваше да бягам наобратно и не останах да изслушам разговорите докрай.
На страната на пръвият е законът - такъв, какъвто е, на страната на г-н Марков - съдебният прецедент и обичайната практика. Ключът е в казусът "М+С" - на два пъти непризнатото сборище миналата година и резултатът от съдебната процедура после.
Въобще безмозъчниците от кафенето направиха отвратителна каша, та да принудят хората да се карат по сборищата и да не знаят какво да правят - ако вчера бяхме гласували предложението на г-н Марков - какво щеше да стане? Кафеджиите да се направят на ударени, за да не ги съдят пак - или да не признаят сборището и да ни карат да правим ново?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
без да съм запознат добре с юридическите постановки мисля, че дружеството само трябваше да даде възможност за по-голяма свобода на събранията
от възникналият казус аз разбрах едно - те се бяха подготвили да кажат как това няма да се случи, личеше си по действия, знания, четене на нещата, а не как трябва да стане, за да се случи работата
мисля, че го правят с цел да няма изненади свързани с главните за тях въпроси - контрола
на други събрания, където съм бил, документите, покани и др са така направени, че и малък акционер да може да прави предложения, които да се гласуват
а тук нямаше дори и юрист, нещо, което е недопустимо
но те така са преценили, така са го направили, ние само констатираме
старая се безпристрастно да гледам на нещата
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение.......Чл. 223а. (Нов - ДВ, бр. 58 от 2003 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 38 от 2006 г., в сила от 01.07.2007 г. - изм. относно влизането в сила, бр. 80 от 2006 г.) Акционери, които повече от три месеца притежават акции, представляващи поне 5 на сто от капитала на дружеството, могат след обявяване в търговския регистър или изпращане на поканата да включат и други въпроси в дневния ред на общото събрание.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеО неее, Форти, с най-добри чувства, не съм имал това предвид, разбира се че ще продължаваш да пишеш.
Пишеш много интересни неща, особено относно чистото земеделие. Въпросите са задавани многократно, тук са правени опити да се отговори също многократно. Но аз не мога да предам нещата по-начина, по който може да ги предаде Радо Манолов, а и това е форум все пак, затова е хубаво нещо директния контакт.
Поздрави и успех и занапред ти желая!
правя го с удоволствие - споделянето на моментите от земеделието
аз съм много малък акционер и все пак не губя надежда да стана милионер от акцията си в дружеството
има оферти за покупка на зелено от производител - 310-315лв за пшеницата и 630-635 лв за рапицата
засега добивите се очертават да са добри ако не продължат толкова много валежи или горещини при узряването на пшеницата - над 30гр
ако приемем, че добивът от пшеница е 500кг, приходът от декар ще е 155лв + 30лв субсидия - обощ 185лв
разходи 100лв + ранта 40лв - печалба 45лв
не е много, но това е засега
при таргет 5% - 1700лв за декар - добре е, нали
не ме оборвайте за изчисленията - това са допускания за всичко, може да се променят, това е вариант, който ще се постигне при количествени натрупвания във фермерите в България - подчертавам България, защото тяхното производство е много конкурентно
още един фактор - на много места все още буфер срещу лоша година е рентата, но с годините основен буфер ще бъде печалбата на фермерите, тогава 1700лв ще е нормална цена
за Адванс цената като абсолютна стойност не е чак то такава важност, за тях е важна разликата между покупка и продажба, постепенното повишаване на цената ще спомогне този марж да се запази по-дълго време по-голям
Коментар
-
Първоначално изпратено от ewgeny Разгледай мнениеЗа моя потрфейл Атерата е една от най-незначителните позиции, но все пак отидох.
Това което беше най-интересно за мен е, че искаха да внесат предложение за по-ниски заплащания на управителния съвет, но само го записаха и отказаха да се проведе гласуване, с обосноваване, че е било нужно да се изпрати искане за внасяне на нова точка 15 дни преди ОСА, но от Съгласие, се аргументираха с това, че не внасят нова точка, а гласуване на същата точка, а именно гласуване на възнагражденията, само че други суми. Аз лично незнам дали успях да го предам правилно, но смятам да проуча въпроса, защото според мен е важно.
Съжелявам, че не успях да се запозная с колегите, но трябваше да бягам наобратно и не останах да изслушам разговорите докрай.
Чл. 231. (1) (Изм. - ДВ, бр. 58 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 38 от 2006 г., в сила от 01.07.2007 г. - изм. относно влизането в сила, бр. 80 от 2006 г.) Общото събрание не може да приема решения, засягащи въпроси, които не са били обявени съобразно разпоредбите на чл. 223 и 223а, освен когато всички акционери присъствуват или са представени на събранието и никой не възразява повдигнатите въпроси да бъдат обсъждани.
Чл. 223а. (Нов - ДВ, бр. 58 от 2003 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 38 от 2006 г., в сила от 01.07.2007 г. - изм. относно влизането в сила, бр. 80 от 2006 г.) Акционери, които повече от три месеца притежават акции, представляващи поне 5 на сто от капитала на дружеството, могат след обявяване в търговския регистър или изпращане на поканата да включат и други въпроси в дневния ред на общото събрание.“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеда спирам да пиша тук???? нали все някой трябва да има и по-различно мнение, този път съм аз
ходих на събранието, както писах съм с добри впечатления
въпросите, които задавах за мен бяха важни, аз досега само от форума се информирах и никой не е писал отговорите, които получих вчера, може и да са задавани, но аз незнам за това
Пишеш много интересни неща, особено относно чистото земеделие. Въпросите са задавани многократно, тук са правени опити да се отговори също многократно. Но аз не мога да предам нещата по-начина, по който може да ги предаде Радо Манолов, а и това е форум все пак, затова е хубаво нещо директния контакт.
Поздрави и успех и занапред ти желая!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеПривет, Форти!
Радвам се че си си отговорил вече на въпросите които те вълнуваха. Неслучайно ти писах или да отиваш на ОСА или да говориш по телефон с ДВИ и изпълнителния директор вместо да критикуваш и задаваш въпроси във форума. Значи всичко си дойде на местата.
Ръководството има моето пълно доверие от много много години насам, не са ми дали никакви причини да се съмнявам във възможностите им, отдадеността им или желанието да рабоитят в наш интерес.
Е сега съм сравнително скромен по позициията като част от портфейла ми, но съм акционер тук с повече или по-малко акции още от първото увеличение на капитала.
Поздрави и успех ти желая!
ходих на събранието, както писах съм с добри впечатления
въпросите, които задавах за мен бяха важни, аз досега само от форума се информирах и никой не е писал отговорите, които получих вчера, може и да са задавани, но аз незнам за това
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеВчера и аз присъствах на събранието. Пак да подчертая – жалко, че не се запознахме всички от форума както го бяхме планирали.
Каквото ме интересуваше – попитах, не исках да отегчавам никого с моите въпроси, но се постарах да си изясня как се работи, на какво се разчита и какво се очаква за напред.
1.Фонда разчита изцяло на търговията със земя. На рента – почти никак. Това им е философията, такъв модел следват – такива имало в Германия например.
2.Качеството на земята – купува се всичко, което не е много скъпо. Необработваема също, защото така им я предлагат понякога собствениците. Цената обаче е профилирана – според качеството. Необработваемата е евтина. От нея и най-много се печели при продажба – стига тя да се реализира все пак. За това е необходимо наоколо да има и доста обработваема земя. Това го споделят и арендатори, които са клиенти на фонда. Официално пред всички се каза, че необработваема е 3-5% от портфейла. Сега в пакетите на арендаторите се предлага и доста повече като %, но мисля тя е купувана още в първите години на фонда. Отделно другото е, че сега се изчиства и намалява. Процесът не е еднопосочен все пак.
3.Рентата – тези 60 х дек, които не са официално с договори, все пак си имат договори, които са наследени и от фонда не ги признават. Това за непризнаването е много условно казано, защото те все пак са си действащи и по техни думи много малка част се развалят. Повече се предоговарят със съгласие и на двете страни. Лошите договори все пак са шанс фонда да се вмъкне между арендаторите, защото иначе и това няма да се случи – покупка. Лошите договори вероятно ще се поправят, вероятно не, а и други ще влязат. Засега нишата е такава.
4.Перспективите – тук нищо не казаха. Т.е. усетих, че са оптимисти, но то тяхна гледна точка – умерени. Не споделям мнението им, защото аз очаквам земята да продължи да се повишава по-бързо от техните очаквания. Очакват бизнесът да е дългосрочен – подобно на поземлени банки в Германия. Вероятно ще е така, ако печалбите на фермерите не развалят нещата.
Печалбата на фонда според мен леко ще спада. Друг основен проблем е намирането на земя. Фондът не трябва да пада под определен минимум – засега 200 000 дек, но можело и по-ниско.
Аз останах доволен от срещата. Мениджмънтът прави каквото е възможно за добри резултати. А и щом арендаторите се оплакват, че ги изнудват - значи е добре . Нека и другите колеги да изразят мнение.
Радвам се че си си отговорил вече на въпросите които те вълнуваха. Неслучайно ти писах или да отиваш на ОСА или да говориш по телефон с ДВИ и изпълнителния директор вместо да критикуваш и задаваш въпроси във форума. Значи всичко си дойде на местата.
Ръководството има моето пълно доверие от много много години насам, не са ми дали никакви причини да се съмнявам във възможностите им, отдадеността им или желанието да рабоитят в наш интерес.
Е сега съм сравнително скромен по позициията като част от портфейла ми, но съм акционер тук с повече или по-малко акции още от първото увеличение на капитала.
Поздрави и успех ти желая!
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеВчера и аз присъствах на събранието. Пак да подчертая – жалко, че не се запознахме всички от форума както го бяхме планирали.
Каквото ме интересуваше – попитах, не исках да отегчавам никого с моите въпроси, но се постарах да си изясня как се работи, на какво се разчита и какво се очаква за напред.
1.Фонда разчита изцяло на търговията със земя. На рента – почти никак. Това им е философията, такъв модел следват – такива имало в Германия например.
2.Качеството на земята – купува се всичко, което не е много скъпо. Необработваема също, защото така им я предлагат понякога собствениците. Цената обаче е профилирана – според качеството. Необработваемата е евтина. От нея и най-много се печели при продажба – стига тя да се реализира все пак. За това е необходимо наоколо да има и доста обработваема земя. Това го споделят и арендатори, които са клиенти на фонда. Официално пред всички се каза, че необработваема е 3-5% от портфейла. Сега в пакетите на арендаторите се предлага и доста повече като %, но мисля тя е купувана още в първите години на фонда. Отделно другото е, че сега се изчиства и намалява. Процесът не е еднопосочен все пак.
3.Рентата – тези 60 х дек, които не са официално с договори, все пак си имат договори, които са наследени и от фонда не ги признават. Това за непризнаването е много условно казано, защото те все пак са си действащи и по техни думи много малка част се развалят. Повече се предоговарят със съгласие и на двете страни. Лошите договори все пак са шанс фонда да се вмъкне между арендаторите, защото иначе и това няма да се случи – покупка. Лошите договори вероятно ще се поправят, вероятно не, а и други ще влязат. Засега нишата е такава.
4.Перспективите – тук нищо не казаха. Т.е. усетих, че са оптимисти, но то тяхна гледна точка – умерени. Не споделям мнението им, защото аз очаквам земята да продължи да се повишава по-бързо от техните очаквания. Очакват бизнесът да е дългосрочен – подобно на поземлени банки в Германия. Вероятно ще е така, ако печалбите на фермерите не развалят нещата.
Печалбата на фонда според мен леко ще спада. Друг основен проблем е намирането на земя. Фондът не трябва да пада под определен минимум – засега 200 000 дек, но можело и по-ниско.
Аз останах доволен от срещата. Мениджмънтът прави каквото е възможно за добри резултати. А и щом арендаторите се оплакват, че ги изнудват - значи е добре . Нека и другите колеги да изразят мнение.
благодаря ти Форти за информацията,която ни предостави от ОСА
Коментар
-
Вчера и аз присъствах на събранието. Пак да подчертая – жалко, че не се запознахме всички от форума както го бяхме планирали.
Коментар
Коментар