IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ewgeny Разгледай мнение
    За моя потрфейл Атерата е една от най-незначителните позиции, но все пак отидох.
    Това което беше най-интересно за мен е, че искаха да внесат предложение за по-ниски заплащания на управителния съвет, но само го записаха и отказаха да се проведе гласуване, с обосноваване, че е било нужно да се изпрати искане за внасяне на нова точка 15 дни преди ОСА, но от Съгласие, се аргументираха с това, че не внасят нова точка, а гласуване на същата точка, а именно гласуване на възнагражденията, само че други суми. Аз лично незнам дали успях да го предам правилно, но смятам да проуча въпроса, защото според мен е важно.
    Съжелявам, че не успях да се запозная с колегите, но трябваше да бягам наобратно и не останах да изслушам разговорите докрай.
    Споко, не се притеснявай. Тези, които трябваше да са там и да задават въпроси си тръгнаха!
    Ще напиша моите впечатления, но утре, че сега съм зает - тази работа край няма

Много се надявах, някои от колегите пишещи тук да се обадят. Само с един колега се запознах, а висях там от 10,30 часа.
    Last edited by fortiss; 15.05.2014, 05:34.

Коментар

• За моя потрфейл Атерата е една от най-незначителните позиции, но все пак отидох.
      Това което беше най-интересно за мен е, че искаха да внесат предложение за по-ниски заплащания на управителния съвет, но само го записаха и отказаха да се проведе гласуване, с обосноваване, че е било нужно да се изпрати искане за внасяне на нова точка 15 дни преди ОСА, но от Съгласие, се аргументираха с това, че не внасят нова точка, а гласуване на същата точка, а именно гласуване на възнагражденията, само че други суми. Аз лично незнам дали успях да го предам правилно, но смятам да проуча въпроса, защото според мен е важно.
      Съжелявам, че не успях да се запозная с колегите, но трябваше да бягам наобратно и не останах да изслушам разговорите докрай.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
        Освен аз като първи докопал се до компютър да кажа, въпреки че не съм голям капацитет по темата.

Имаше събрание. Всички предварително предложени точки се гласуваха. Обещаха да изплатят дивидента до края на юни.

За форума:
        Запознах се с Императора и с още 2-3 колеги, които казаха че повече четат, но не пишат. Императора не ни запозна с Фортис, който определено е най-големия капацитет в темата.

Имаше въпроси и отговори по време на събранието и след него. Аз успях да си отговоря на въпросите, които ме вълнуваха.

Накратко съм hold в позицията.

Мениджмънта сподели някои неща, като главното е че смятат да съществуват докато има пазар на земята (т.е. не мислят за ликвидация).

Най-опростено - стратегията е да купуват земя и да я задържат няколко години с идеята да я продадат после по-скъпо. Споделиха, че ако не продадат земята с 50% отгоре - няма смисъл от операцията. Също така изразиха силно съмнение, че едва ли ще има случаи какво в минали години да купуват и после продават земя 2-3 пъти по-скъпо.

Казаха, че се стремят да балансират между закупени и продадени земи. Но също така много зависи и от пазара. Ако някой им предложи добри пари - продават. Ако някъде има добра възможност за покупка - купуват без да се съобразяват с факта колко са купили и продали до момента. Т.е. с 2 думи всичко зависи от пазара и дали им дава добри възможности.

Имаше въпроси и за рентите, ама нека и други да се включат.

Няма да хваля много компанията и мениджмънта - само едно изречение. Но като неекспертно мнение - са си супер.

Фортис, мисля че ще е много по-полезен от мен в темата

Мнението е лично и не е препоръка за покупко продажба на акции.
        +1
        благодаря ти за изчерпателното и подробно обяснение по темата...надяваме се другите колеги,които са били да допълват информацията(иначе и аз нямам намерение да продавам по позицията)

Коментар

• Освен аз като първи докопал се до компютър да кажа, въпреки че не съм голям капацитет по темата.

Имаше събрание. Всички предварително предложени точки се гласуваха. Обещаха да изплатят дивидента до края на юни.

За форума:
          Запознах се с Императора и с още 2-3 колеги, които казаха че повече четат, но не пишат. Императора не ни запозна с Фортис, който определено е най-големия капацитет в темата.

Имаше въпроси и отговори по време на събранието и след него. Аз успях да си отговоря на въпросите, които ме вълнуваха.

Накратко съм hold в позицията.

Мениджмънта сподели някои неща, като главното е че смятат да съществуват докато има пазар на земята (т.е. не мислят за ликвидация).

Най-опростено - стратегията е да купуват земя и да я задържат няколко години с идеята да я продадат после по-скъпо. Споделиха, че ако не продадат земята с 50% отгоре - няма смисъл от операцията. Също така изразиха силно съмнение, че едва ли ще има случаи какво в минали години да купуват и после продават земя 2-3 пъти по-скъпо.

Казаха, че се стремят да балансират между закупени и продадени земи. Но също така много зависи и от пазара. Ако някой им предложи добри пари - продават. Ако някъде има добра възможност за покупка - купуват без да се съобразяват с факта колко са купили и продали до момента. Т.е. с 2 думи всичко зависи от пазара и дали им дава добри възможности.

Имаше въпроси и за рентите, ама нека и други да се включат.

Няма да хваля много компанията и мениджмънта - само едно изречение. Но като неекспертно мнение - са си супер.

Фортис, мисля че ще е много по-полезен от мен в темата

Мнението е лично и не е препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Имаше ли днес събрание?Някой да сподели
            ако има информация.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
              Прегледах бюлетина за Април и наистина нещата изглеждат много добре.

1.) Осъществените до момента продажби са доста добри: 7102 дка. (+56 % увеличение спрямо 4540 дка към Април миналата година);
              2.) Средните продажни цени се запазват добри: 1158 лв./дка (при 1135 лв. за същия период миналата година);
              3.) Подписаните към 31.03.2014 г. предварителни договори за продажба в размер 16417 дка са 2,5 повече спрямо подписаните към 31.03.2013 г. предварително договори за 6732 дка.
              4.) Като цяло мисля, че в момента има по-голям оптимизъм за очакваните приходи за нова реколта спрямо това, което се случи миналата година, така че си мисля, че принципно земеделците ще са по-добре и по-платежоспособни през тази година;

За мен нещата се развиват дори по-добре отколкото очаквах - смятах, че ще видим едно повторение на миналата година - едно по-слабо първо полугодие и високи продажби след реколта през второто. Реално обаче в момента се реализират доста добри продажби (приключени и предварителни), въпреки че все още сме преди реколта.

+1
              аз съм на същото мнение като теб...
              интересно към момента е какво инфо ще имаме от ОСА
              а в переспектива колко и с каква цена ще бъде реколтата на зърната тази година...
              успех на всички колеги имащи тук..
              Не е Препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от sinbad Разгледай мнение
                Добри новини преди ОСА,много добри!
                За април продажби на 5349дка,покупки на 1300дка.
                Прегледах бюлетина за Април и наистина нещата изглеждат много добре.

1.) Осъществените до момента продажби са доста добри: 7102 дка. (+56 % увеличение спрямо 4540 дка към Април миналата година);
                2.) Средните продажни цени се запазват добри: 1158 лв./дка (при 1135 лв. за същия период миналата година);
                3.) Подписаните към 31.03.2014 г. предварителни договори за продажба в размер 16417 дка са 2,5 повече спрямо подписаните към 31.03.2013 г. предварително договори за 6732 дка.
                4.) Като цяло мисля, че в момента има по-голям оптимизъм за очакваните приходи за нова реколта спрямо това, което се случи миналата година, така че си мисля, че принципно земеделците ще са по-добре и по-платежоспособни през тази година;

За мен нещата се развиват дори по-добре отколкото очаквах - смятах, че ще видим едно повторение на миналата година - едно по-слабо първо полугодие и високи продажби след реколта през второто. Реално обаче в момента се реализират доста добри продажби (приключени и предварителни), въпреки че все още сме преди реколта.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                  да те вече нямат търпение ето оня ден някои продаде 1.3 милиона акции
                  едни продават други купуват-всеки според възгледите си и инвеститорския си хоризонт

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                    Хартийката още ли е под 3 кинта, защо така? Нали ще дават дивидент.!? Май май, след новинИте обикновено идват продавцИте ))
                    Не беше ли такъв лафа че на слух се купува а на новина са продава ???
                    да те вече нямат търпение ето оня ден някои продаде 1.3 милиона акции
                    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• И това е добре ...
                      http://economic.bg/news/30564/1/1/Ro...ni-dobivi.html

+ добрите валежи .... според мен добър добив се очаква, но все още е рано да се каже така, че това е само едно лично предположение.

Не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                        хубава средна цена при над 5000 декара продадени за април
                        http://www.investor.bg/novini-i-anal...-april,172185/
                        И покупната цена е хубава, а и комисионните са в съзвучие с останалите хубости
                        Не е препоръка... !!!
                        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• хубава средна цена при над 5000 декара продадени за април
                          http://www.investor.bg/novini-i-anal...-april,172185/

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                            направо там на събитието да се видим, все ще има масички някъде
                            то и регистрацията докато стане....
                            утре вечер чакам мнението ти и коментар, заслужава ли си там да инвестирам зестрата или да си останем само в нашата група?!?!

Коментар

• Хартийката още ли е под 3 кинта, защо така? Нали ще дават дивидент.!? Май май, след новинИте обикновено идват продавцИте ))
                              Не беше ли такъв лафа че на слух се купува а на новина са продава ???
                              Не е препоръка... !!!
                              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от sinbad Разгледай мнение
                                Добри новини преди ОСА,много добри!
                                За април продажби на 5349дка,покупки на 1300дка.
                                ето това звучи като хубава новина тъкмо като за преди ОСА
                                жалко че няма да мога да присъствам лично......
                                тази година очакванята ми са за доста по-добро представяне на акцията от миналата година пролетта-лятото...но да видим какво мисли цар пазар по въпроса
                                Не е Препоръка за търговия с качествени акции като тази
                                Last edited by orakula; 13.05.2014, 17:32.

Коментар

Working...
                                X