някой има голям мерак да ни стане колега в позицията...голямо натискане,голямо нещо...то е видно че чак такъв спад не е логичен,че погледнато отстрани дори и хима сваля по-малко
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Че те земе/вла/делците толкова лесно ли се предават...Аз очаквам да ревнат и да искат компенсации и тогава Орешарчето да хвърли папките и предсрочни избориПървоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениетози път няма да ни се размине
да видим дали поне количество ще има, качество няма
от тук нататък следва да пожънем трудно и да засуши, царевицата и слънчогледът да не дадат много
пригответе се след рентите да купувате по-евтино - земя, акции, каквото си искате
Коментар
-
Първоначално изпратено от PolariS Разгледай мнениеВ сряда през нощта незнам колко литра са валяли, но вчера по обяд пътувах между Варна и Добрич и такива наводнения и реки в нивите не бях виждал. Има полета с полегнали посеви 20-30 %, други с царевица и слънчоглед са като оризища напоени. Почти по целия път беше така, незнам в други райони на Добруджа как е, но нещата вече не отиват на добре. Количество би трябвало да има, но риска за лошо качество се увеличава с всеки ден без слънце.
пшеницата и ечемикът са болни, не могат да изхранят добре зърното
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениетози път няма да ни се размине
да видим дали поне количество ще има, качество няма
от тук нататък следва да пожънем трудно и да засуши, царевицата и слънчогледът да не дадат много
пригответе се след рентите да купувате по-евтино - земя, акции, каквото си искате
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеНяма страшно.Има време преди да тръгне.Преди това ще опитаме другаде да изкараме нещо.
Коментар
-
Тъй като явно има сложности при включването на т. н. "преоценки" на активи
в печалбата за разпределение в АДСИЦ, въпреки, че не съм специалист, ще се постарая в най-кратък вид да представя своето виждане.
Основното правило е, че извършените промени в балансовите стойности на един конкретен актив /преоценки нагоре или надолу/ се включват в счетоводната печалба за годината на извършването им, но се изключват от печалбата за разпределение за тази година и се включват със знак /+/ или /-/ в печалбата за разпределение за годината на ликвидация /продажба/ на актива. Това се прави с цел защита на интересите на акционерите от обективни /пазарни/ или субективни /грешки в преценката на мениджмънта на УД/ фактори при определяне стойността на активите на АДСИЦ. Нали разбирате, какво би се получило, ако в годината на извършване на преоценките се разпредели балансовата печалба /в която е включена преоценката на актива/, а след години този актив се продаде на половин цена.
Пример: актив придобит за 500 лв. през 2008 г. се преоценява през 2012 г. на 800 лв.и се продава 2013 г. за 1000 лв.
В балансовата печалба за 2012 г. той участвува с 300 лв., но в печалбата за разпределение за 2012 г. с нула лв., Обаче, за 2013 г. в балансовата печалба с 200 лв., а в печалбата за разпределение с + 500 лв /200 от балансовата 2013 + 300 от преоценка_2012/.
Ако същият актив се продаде, обаче, за 600 лв. за 2012 г. в балансовата печалба 300 лв. но за разпределение - нищо, а за 2013 г. в балансовата печалба - /минус/ 200 лв./800-600/, а в печалбата за разпределение + 100 лв. /+ 300 лв. от 2012 - 200 лв. от 2013 И това е коректния резултат /+100 лв. за 2013 г./ за всички "превъртяли" се през годините акционери.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениее при другите адсици е още завъртяно, като има хем загуба, хем резултат за
разпределение за справка FPPНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениеи да пада колко ще пада....има-няма още някоя друга стотинка,а после като отпъне да не се наложи да захвърлиш сапа и да я гониш нагоре по баиря
Не е Препоръка!!!
Коментар
-
[QUOTE=марин;1059640227]Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение... Дотук следствие от преоценките 2012-2013, касаещи получавания дивидент 2014. А сега накъде за догодина, колко ще са преоценките как ги виждаш, ще надхвърлите ли 20 мил. за разпределение ? А ако земята след време започне да пада, какви ще са преоценките!?
Колега, извинявай, но май нещо отново не си доразбрал.
В печалбата за разпределение за 2013 г. са включени сумите от преоценките, извършени в минали периоди, само на продадените през 2013 г. активи /земи/.
Преоценките на продадените през 2014 г. земи ще се включат в печалбата за разпределение за 2014 г.Не е препоръка... !!!
Коментар
-
[QUOTE=precakanoto;1059640217] ... Дотук следствие от преоценките 2012-2013, касаещи получавания дивидент 2014. А сега накъде за догодина, колко ще са преоценките как ги виждаш, ще надхвърлите ли 20 мил. за разпределение ? А ако земята след време започне да пада, какви ще са преоценките!?
Колега, извинявай, но май нещо отново не си доразбрал.
В печалбата за разпределение за 2013 г. са включени сумите от преоценките, извършени в минали периоди, само на продадените през 2013 г. активи /земи/.
Преоценките на продадените през 2014 г. земи ще се включат в печалбата за разпределение за 2014 г., на продадените през 2015 - в 2015 и т.н.Last edited by марин; 05.06.2014, 12:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеНещо май много са те претаковали напоследък
Заблудата ти с калкулациите идва от факта че смяташ за дивидент 90% от тях (както е по закон), ма те понеже са пичове вече 3-та година разпределят 99%Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеЩо се правиш на гръмнат не разбирам само, кажи сбъркал съм, благодаря че ми обяснявате.
Вече съм ти писал - Коригираният финансов резултат за периода е 33.967млн лв и имат задължение да разпределят поне 90% от него!
Това е печалбата и акционерите решават дали да разпределят 90%, 100% или нещо посредата. Какви резерви какви 5 лева ...
Хубав ден!
Толкова ли ви е криво, че трябваше да пишем толкова за две числа. Ами да беше казал бастен - имат сума за разпределяне 34мил, в резултат на преоценки, затова печалбата в баланса е друга, и раздават 100% от т.нар. сума за разпределяне, а не 90% и това е достатъчно. Таблиците в ексела ми е удоволствие да чета, но Пдф от по 20 страници ме отблъсква, особено да им чета преоценките и т.н. Изобщо не ме интересуват, преоценили-преоценили - те си решават какво да пишат и как, гледали са да извадят от торбата дивидента - ок, браво на тях. Дотук следствие от преоценките 2012-2013, касаещи получавания дивидент 2014. А сега накъде за догодина, колко ще са преоценките как ги виждаш, ще надхвърлите ли 20 мил. за разпределение ? А ако земята след време започне да пада, какви ще са преоценките!? Просто се учудих че имат две различни числа в отчета с цифрите, когато го погледнах. Ами човек как да им смята занапред ев/ебитда или нещо друго за да ги сравнява с други адцици поне? Там казвате са по други закони - на адциц. мерси, че ми ги обяснявате, съжалявам, и че ви загубих времето. Ако знаех, че е толкова сложно и замотано, нямаше и да питам, би трябвало да го прочета наистина, но като се познавам и колко си падам по завъртяните неща - просто бягам от тях. Мерси още веднъж, не го ща това в портфейлаНе е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение34*0,9/85 (игнорирах препинателните знаци, като несъществени, и то във ваша полза )
Заблудата ти с калкулациите идва от факта че смяташ за дивидент 90% от тях (както е по закон), ма те понеже са пичове вече 3-та година разпределят 99%
Коментар
Коментар