IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
    2 лв е добра цена според мен.Може и аз да се наредя там.
    като погледнем реално 1.50 е още по-добра цена
    но като гледам на 2.30 как са се наредили с хиляди лотове ама няма наивници да им продадат
    П.С. Пък и нека да не забравяме че това е акция убежище...т.е.за трудни и смутни времена като настоящото положение
    Last edited by orakula; 09.06.2014, 13:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dmirkata Разгледай мнение
      Тежко е ,но както правилно и "безидейно" отбеляза колегата , тук стана като "куче-касичка" ...
      Обаче аз моя кеш за повече от 2лв/бр не си го давам
      Успех !!!
      2 лв е добра цена според мен.Може и аз да се наредя там.

Коментар

• КЕШ

Тежко е ,но както правилно и "безидейно" отбеляза колегата , тук стана като "куче-касичка" ...
        Обаче аз моя кеш за повече от 2лв/бр не си го давам
        Успех !!!
        не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
          имах предвид, че моментът е тежък дори и за Адванс
          момента е наистина тежък,но разпродажбите дойдоха след комбинирането на няколко фактора като:1-политическата криза,която създаде много въпросителни и неясноти около правителството и дали то ще продължи да функционира и да извършва своята дейност.2-желанието на няколко инвеститори да продават при липсата на купувачи...понеже имах възможността да проследя цялата сесията това нещо ми направи силно впечатление-офертите по аска постоянно биваха намалявани като цената се сваляше по-малко и всеки искаше да е най-отгоре...
          Точно това "надцакване" съчетано с липсата на купувачи плюс политическите неясноти натиснаха цената до тези ниски равнища.Към края на сесията желаещите да продават на около 2.30 свършиха и започна да се наблюдава обратната тенденция-запълване на бидовете с оферти за по няколко хиляди лота,които не бяха удволетворени....
          какво ще стане днес предстои да видим...успех на всички колеги в Адванса
          Не е Препоръка!!!

Коментар

• Дъждовете наистина създадоха проблеми, но не са толкова повсеместни - има и райони където почти няма оплаквания. Голямо значение има и качеството на земеделците - който е взел допълнителни мерки ще се размине с по-малко поражения. Към момента е много по-важно да се оправи времето за събиране на реколтата. За пролетниците - има още време... кой знае при тях може и суша да ги удари в последствие, т.е. рано е да се каже, така че засега говорим само за приблизително половината реколта (есенниците).

Много по-важен момент според мен са цените (от намалени добиви едва ли ще има чак толкова много проблеми), при които за съжаление нещата не са добре към момента - може би защото поутихнаха нещата в Украйна, но последния месец спаднаха доста. Дано има някакво подобрение, но там ми е трудно да прогнозирам (Форти може да направи това много по-професионално) - имало е случаи когато са се наблюдавали резки движения за кратко време както в едната така и в другата посока. Отделно който има складове/силози може да пробва да задържи продажбите в изчакване на по-добра цена...

Колкото до "Адванс"-а, нямам притеснения. Договорените сделки до момента са значително повече от миналогодишните (по това време) и предполагат формирането на един сносен дивидент дори към днешна дата. Дори да не се договорят толкова много продажби след реколта (както беше миналата година, когато по-голяма част от продажбите бяха след Септември) на фона на недобрите очаквания в момента, си мисля, че все още някой декар допълнително ще падне, така че ще има добри крайни продажби на земя и през тази година.

И накрая, колкото и бизнеса на фонда да е свързан с благосъстоянието на земеделците (не е професионално, ако някой твърди обратното), все пак не е толкова пряко и дирекно. Земя се купува дългосрочно, така че дори една по-лоша година за земеделците не означава автоматично че ще спрат придобиването на земя, може да ги ограничат, но не вярвам да ги спрат.

А и финансирането на покупките не винаги става само с печалба от реколта на текущата година. Все пак се ползват и банкови кредити (а от миналата година има и лизинг от "Елана агрокредит"). Изплащането на закупената земя е с дълъг хоризонт (например 7-10 години), така че дори да има една лоша година това няма да повлияе на дългосрочно развиващите бизнеса си - може просто да ги принуди да ползват малко по-голям процент на съфинансиране от банки/лизинги.

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
              Форти,мълчанието е злато,а ние не трябва да сме егоисти...особено по форумите,където всеки може да изразява свободно мнението сипоздрави
              имах предвид, че моментът е тежък дори и за Адванс

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                точно в този момент по-добре си замълчи
                Форти,мълчанието е злато,а ние не трябва да сме егоисти...особено по форумите,където всеки може да изразява свободно мнението сипоздрави

Коментар

този спад според мен е малко вероятен,да не забравяме че Атера си е подсигурила до голяма степен дивидента за следващата година със сключените предварителни договори за продажбата на земеделска земя.Сега е хубав момент да се допълни на по-добра цена и спокойно да се гледа мача
                  Не е Препоръка!!!
                  точно в този момент по-добре си замълчи

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                    Ако падне на2.00-2.10 ще си купя отново.Не е лоша таз артийка ама за сега не ми трябва.
                    този спад според мен е малко вероятен,да не забравяме че Атера си е подсигурила до голяма степен дивидента за следващата година със сключените предварителни договори за продажбата на земеделска земя.Сега е хубав момент да се допълни на по-добра цена и спокойно да се гледа мача
                    Не е Препоръка!!!

Коментар

• Ако падне на2.00-2.10 ще си купя отново.Не е лоша таз артийка ама за сега не ми трябва.

Коментар

• Петък пътувах Варна-Добрич-Силистра, състоянието на посевите никак не е добро без да съм специалист. На много места по полята има образувани басейнчета, посевите са полегнали / пшеница и ечемик/, в едно поле с царевица имаше доста вода, където беше попила почвата наподобяваше тиня. В тази част на България, всеки ден вали по много и силно, но за кратко, водата не може да си намери мястото и си стой по повърхността. Както писах не съм специалист в областта, но не ми харесва текущото положение на реколтата.
                        Не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
                        Last edited by polax; 08.06.2014, 21:28.

Коментар

Натиска сам по себе си е нещо хубаво особено ако имаш кеш за допълване
                          Оракулче, хубавото на една безидейна папирка е това че е като консерватор за кеш. Когато играчорите се усетят по някое време, да я осребрят в хипопетично проблилижаващия край на някой тренд, за вземат нещо качествено, те вероятно ще прехвърлят кеш към някои по-подценени софикс дружества, като по този начин ще реализират и "петта" вълна
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                            ТРЕНИРАЙ -търговийка , не само търкаляне ! да бе продал на 4,47+ , не би ревал за натиска !
                            Натиска сам по себе си е нещо хубаво особено ако имаш кеш за допълване

Коментар

някой има голям мерак да ни стане колега в позицията...голямо натискане,голямо нещо...то е видно че чак такъв спад не е логичен,че погледнато отстрани дори и хима сваля по-малко
                              ТРЕНИРАЙ -търговийка , не само търкаляне ! да бе продал на 2,47+ , не би ревал за натиска !
                              грешка -сори
                              Last edited by inta53; 07.06.2014, 00:55.

Коментар

някой има голям мерак да ни стане колега в позицията...голямо натискане,голямо нещо...то е видно че чак такъв спад не е логичен,че погледнато отстрани дори и хима сваля по-малко
                                Да бе да, не бил логичен, га се промени сантимента - логика не чакай......ке пълним на еврО

Коментар

Working...
                                X