Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение1.45 е още-още по-добра цена - а моите, след двата сосни дивидента, вече струват толкова.
Де се изгуби бе Импе ?
Май много наблягаш на мангалологията напоследък..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение2 лв е добра цена според мен.Може и аз да се наредя там.
но като гледам на 2.30 как са се наредили с хиляди лотове ама няма наивници да им продадат
П.С. Пък и нека да не забравяме че това е акция убежище...т.е.за трудни и смутни времена като настоящото положениеLast edited by orakula; 09.06.2014, 12:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dmirkata Разгледай мнениеТежко е ,но както правилно и "безидейно" отбеляза колегата , тук стана като "куче-касичка" ...
Обаче аз моя кеш за повече от 2лв/бр не си го давам
Успех !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеимах предвид, че моментът е тежък дори и за Адванс
Точно това "надцакване" съчетано с липсата на купувачи плюс политическите неясноти натиснаха цената до тези ниски равнища.Към края на сесията желаещите да продават на около 2.30 свършиха и започна да се наблюдава обратната тенденция-запълване на бидовете с оферти за по няколко хиляди лота,които не бяха удволетворени....
какво ще стане днес предстои да видим...успех на всички колеги в Адванса
Не е Препоръка!!!
Коментар
-
Дъждовете наистина създадоха проблеми, но не са толкова повсеместни - има и райони където почти няма оплаквания. Голямо значение има и качеството на земеделците - който е взел допълнителни мерки ще се размине с по-малко поражения. Към момента е много по-важно да се оправи времето за събиране на реколтата. За пролетниците - има още време... кой знае при тях може и суша да ги удари в последствие, т.е. рано е да се каже, така че засега говорим само за приблизително половината реколта (есенниците).
Много по-важен момент според мен са цените (от намалени добиви едва ли ще има чак толкова много проблеми), при които за съжаление нещата не са добре към момента - може би защото поутихнаха нещата в Украйна, но последния месец спаднаха доста. Дано има някакво подобрение, но там ми е трудно да прогнозирам (Форти може да направи това много по-професионално) - имало е случаи когато са се наблюдавали резки движения за кратко време както в едната така и в другата посока. Отделно който има складове/силози може да пробва да задържи продажбите в изчакване на по-добра цена...
Колкото до "Адванс"-а, нямам притеснения. Договорените сделки до момента са значително повече от миналогодишните (по това време) и предполагат формирането на един сносен дивидент дори към днешна дата. Дори да не се договорят толкова много продажби след реколта (както беше миналата година, когато по-голяма част от продажбите бяха след Септември) на фона на недобрите очаквания в момента, си мисля, че все още някой декар допълнително ще падне, така че ще има добри крайни продажби на земя и през тази година.
И накрая, колкото и бизнеса на фонда да е свързан с благосъстоянието на земеделците (не е професионално, ако някой твърди обратното), все пак не е толкова пряко и дирекно. Земя се купува дългосрочно, така че дори една по-лоша година за земеделците не означава автоматично че ще спрат придобиването на земя, може да ги ограничат, но не вярвам да ги спрат.
А и финансирането на покупките не винаги става само с печалба от реколта на текущата година. Все пак се ползват и банкови кредити (а от миналата година има и лизинг от "Елана агрокредит"). Изплащането на закупената земя е с дълъг хоризонт (например 7-10 години), така че дори да има една лоша година това няма да повлияе на дългосрочно развиващите бизнеса си - може просто да ги принуди да ползват малко по-голям процент на съфинансиране от банки/лизинги.
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениеФорти,мълчанието е злато,а ние не трябва да сме егоисти...особено по форумите,където всеки може да изразява свободно мнението сипоздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеточно в този момент по-добре си замълчипоздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениетози спад според мен е малко вероятен,да не забравяме че Атера си е подсигурила до голяма степен дивидента за следващата година със сключените предварителни договори за продажбата на земеделска земя.Сега е хубав момент да се допълни на по-добра цена и спокойно да се гледа мача
Не е Препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеАко падне на2.00-2.10 ще си купя отново.Не е лоша таз артийка ама за сега не ми трябва.
Не е Препоръка!!!
Коментар
-
Петък пътувах Варна-Добрич-Силистра, състоянието на посевите никак не е добро без да съм специалист. На много места по полята има образувани басейнчета, посевите са полегнали / пшеница и ечемик/, в едно поле с царевица имаше доста вода, където беше попила почвата наподобяваше тиня. В тази част на България, всеки ден вали по много и силно, но за кратко, водата не може да си намери мястото и си стой по повърхността. Както писах не съм специалист в областта, но не ми харесва текущото положение на реколтата.
Не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.Last edited by polax; 08.06.2014, 20:28.
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениеНатиска сам по себе си е нещо хубаво особено ако имаш кеш за допълванеНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
Коментар