IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
    34*0,9/85 (игнорирах препинателните знаци, като несъществени, и то във ваша полза )
    Що се правиш на гръмнат не разбирам само, кажи сбъркал съм, благодаря че ми обяснявате.
    Вече съм ти писал - Коригираният финансов резултат за периода е 33.967млн лв и имат задължение да разпределят поне 90% от него!

Това е печалбата и акционерите решават дали да разпределят 90%, 100% или нещо посредата. Какви резерви какви 5 лева ...

Хубав ден!

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
      33,867,000/85,110,091 колко прави според теб? 36 ст ли?
      34*0,9/85 (игнорирах препинателните знаци, като несъществени, и то във ваша полза )
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

което прави 36 ст. дивидент. Разликата до 39 ст. си я обясних с резервите, или и тук има друго обяснение
        33,867,000/85,110,091 колко прави според теб? 36 ст ли?

Коментар

добре, де, нека е така, но колко е печалбата за разпределение, някой няма ли да каже число
          33 866 хлв.

Коментар

Отваряш бележките към годишния отчет за 2013 г. на страница 19 от документа (в пдфа е страница 15 от 20) и виждаш - обясняват го.
            Коригираният финансов резултат за периода е 33.967млн лв и имат задължение да разпределят поне 90% от него!
            което прави 36 ст. дивидент. Разликата до 39 ст. си я обясних с резервите, или и тук има друго обяснение
            Не е препоръка... !!!

Коментар

добре, де, нека е така, но колко е печалбата за разпределение, някой няма ли да каже число
              Отваряш бележките към годишния отчет за 2013 г. на страница 19 от документа (в пдфа е страница 15 от 20) и виждаш - обясняват го.
              Коригираният финансов резултат за периода е 33.967млн лв и имат задължение да разпределят поне 90% от него!

Коментар

precakanoto, запознай се какво представлява АДСИЦ и какъв е принципа на разпределяне на печалбата - но Van Basten е прав. Имаш си счетоводна печалба, която виждаш в отчетите, но имаш и печалба за разпределение, която се определя точно спрямо цената на придобиване!
                Не е препоръка... !!!

Коментар

от ха ха да не стане хо хо, ами естествено, че не може да съществуват 2 цифри, ако преоценяват земята 10 пъти, 10 цифри ли ще има за печалбата!??,. Това е една пародия. Баланса се състои от актив = собствен капитал+дълг. Щом са я преоценили земята къде са я набутали - в актива, той е нарастнал но за да се запази равенството са нараснали или соб. капитал (чрез печалбата) или дълг или и двете. т.е. актуалния баланс е последния. Да гледаш стари цифри и да ги сравняваш пак с пазарни цени ха ха нали. Но това не беше същината на въпроса.
                  Избери си едната от двете цифри за печалабта (докато са все още две) и виж, че не стига за дивидентите - следователно са използвани резерви - това ми беше мисълта, която не ти хареса, но не виждам доказателството с цифри.
                  Пу пу, добре, че не ми е в портфейла
                  precakanoto, запознай се какво представлява АДСИЦ и какъв е принципа на разпределяне на печалбата - но Van Basten е прав. Имаш си счетоводна печалба, която виждаш в отчетите, но имаш и печалба за разпределение, която се определя точно спрямо цената на придобиване!

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                    Ха-ха, пак казвам - без четене не става !!!

Айде ще ти дам джокер.

Имаш земя "Х" дка. закупена през 2005 г. за 200 лв. декара. През 2012 г. преоценяват счетоводно тези декари на 600 лв.

През 2013 г. продават тази земя по 1000 лв. декара.

Въпросът е колко ти е печалбата от тази земя ? 400 лв. на декар (1000-600) или 800 лв. на декар (1000-200) ?

Мисля, че е достатъчно, но за всеки случай давам и джокер No.2:

Eдната величина я виждаш в X3news.com, а другата е приложенение на Закона за АДСИЦ... Може да ти се стори невероятно, но реално и двете са верни....
                    от ха ха да не стане хо хо, ами естествено, че не може да съществуват 2 цифри, ако преоценяват земята 10 пъти, 10 цифри ли ще има за печалбата!??,. Това е една пародия. Баланса се състои от актив = собствен капитал+дълг. Щом са я преоценили земята къде са я набутали - в актива, той е нарастнал но за да се запази равенството са нараснали или соб. капитал (чрез печалбата) или дълг или и двете. т.е. актуалния баланс е последния. Да гледаш стари цифри и да ги сравняваш пак с пазарни цени ха ха нали. Но това не беше същината на въпроса.
                    Избери си едната от двете цифри за печалабта (докато са все още две) и виж, че не стига за дивидентите - следователно са използвани резерви - това ми беше мисълта, която не ти хареса, но не виждам доказателството с цифри.
                    Пу пу, добре, че не ми е в портфейла
                    Last edited by precakanoto; 05.06.2014, 11:32.
                    Не е препоръка... !!!

Коментар

• Следите ли зърнените пазари???
                      Не ги и поглеждайте, защото падането на цените там е като 5ст в морето 
                      Във всички зърнопоризводителни райони на Северното полукълбо няма много сериозни проблеми. По-ниска реколта от пшеница ще има в Канзас и Оклахома, но това няма да е повече от 2 мил. тона понижение. В Поволжието на Русия има засушаване, но е само там. Спад от 1-2 млн. тона ще е загубата евентуално.
                      В ЕС се чака отлична реколта. В Украйна добра.
                      Май тази година БГ остава прецакана с очаквано ниско качество на пшеницата. Цените отиват доста под 300 лв/тон от произовдител.
                      Китай чака единадесета поредна година на рекордна зърнена реколта. Алжир започна със запасяването с пшеница, но това не променя пазара.
                      Годината стартира с високи запаси от всичко в света. Кофти работа. Фермерите ще направят този път много рязък завой при покупките на земя.
                      Аз определено чаках тази година да е по-лоша от предходната, мислех, че две последователно добри години не може да се получат, но не става така. Чака се Ел Ниньо, но да видим какво ще излезе.

Коментар

• който му е интересно от миналия месец national geographic почна поредица "бъдещето на храната". гледам в piratebay има американската версия все пак по-добре да се бръкнем по 5 лева

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                          Хубава артия но ще продължава да пада.Добре че я разкарах навреме.
                          и да пада колко ще пада....има-няма още някоя друга стотинка,а после като отпъне да не се наложи да захвърлиш сапа и да я гониш нагоре по баиря
                          Не е Препоръка!!!

Коментар

• Хубава артия но ще продължава да пада.Добре че я разкарах навреме.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                              ами май нямат право да обработват според закона за адсиц
                              иначе подобрения на недвижимите имоти могат да правят
                              Не съм се ровил, но навремето Еларга се опитваха да обработват земята си чрез дъщерно. Предполагам че има начин и адванса да обработват, стига да поискат.
                              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
                                Само не съм сигурен Октопода какви планове има, но там управлението е доста добро, така че надали са се оставили на инерцията.

http://paper.standartnews.com/bg/art...article=494015
                                Бяха се оставили, но откакто направиха добив 150 кг/декар царевица заради сушата може и да са се замислили.
                                Иначе за линка не виждам какво толкова ще стане. Ще регнат по една фирма, дето ще вземе заем от офшорката, както с този заем ще купят земята и пак са те
                                Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                                произовдството изисква друго ниво на управление, от кабинета не става
                                те казвма, че Емил Райков ходи по нивите да види кое как става
                                но познавам други, които го правят и са много добри в произовдството
                                За Райков не знам, обаче Иван е плътно по нивите. И по разговорите си личи че земеделието му е в кръвта. Знаеш че сме им намирали кусури, но безгрешни хора няма. Важното е пътя по който вървиш а аз вярвам че техният е правилният. Принципният въпрос е какво правиш ако имаш 1000 декара земя и един милион кеш. Аз бих инвестирал милиона в напоителна система и обработка на декарите вместо да си купя още 1000 декара земя и да чакам дядо господ какво ще даде. Земеделието е готин бизнес. Даже по-скоро е работа отколкото бизнес. Нямаш преки конкуренти. Нямаш нужда от постоянни инвестиции и нововъведения. Пазара ти е гарантиран защото хората от всичко могат да се лишат но не и от храна. Просто трябва да се постараеш да си свършиш качествено работата а другото си идва само.
                                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Working...
                                X