IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от acb Разгледай мнение

Иначе, средна продажна от 2000/дка може да видим, мисля...
    Това напоследък са им покупните цени, не би трябвало да е под 2400-2500 според мен, още повече, че най-вероятно са комасирани земи

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

По спомен последно продаваха на около 2600 на дка.
      Зависи много в кои район е въпросната земица....но аз залагам на по висока цена от 2600 лв/декар...имам 200декара по нашият край и като знам на какви. Цени ми предлагат да ми ги купят...sky is the limit

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
        Е ако е толкова ще изкъртят пак с як дивидент!
        Ако е добър ,мисля и аз да налазя напролет

Коментар

• Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение
          Щом са записани като държани за продажба, значи са уговорени. По принцип реалните продажби се реализират след стопанската година, т.е. в края на календарната. Интересно е на какви цени ще се реализират сделките. Може доходността да надхвърли прогнозираните от мен 5-6%. По-интересно ми е това "задължение за дивидент за доначисление през 2022". Може би е допълнителен дивидент към вече раздадения за 2021 г.
          По принцип си прав,, но нека изчакаме и инфо за реалната продажба.
          Защото до 12 м. могат да се класифицират като такива -

Дружеството класифицира инвестиционни имоти като държани за продажба, когато тяхната балансова стойност ще бъде възстановена по-скоро чрез продажба, отколкото чрез продължаваща употреба. За да бъде такъв случаят, имотите трябва да бъдат на разположение за незабавна продажба в тяхното настоящо състояние и продажбата е много вероятно да бъде осъществена в 12-месечен срок.

Че и повече от 12 м.-

Събития или обстоятелства могат да удължат периода за приключване на продажбата до период, надвишаващ една година.

Иначе, средна продажна от 2000/дка може да видим, мисля...

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Е ако е толкова ще изкъртят пак с як дивидент!

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
              Някой има ли идея на каква цена са ги продали тези декари?... продадени ли са въобще?

Коментар

• Щом са записани като държани за продажба, значи са уговорени. По принцип реалните продажби се реализират след стопанската година, т.е. в края на календарната. Интересно е на какви цени ще се реализират сделките. Може доходността да надхвърли прогнозираните от мен 5-6%. По-интересно ми е това "задължение за дивидент за доначисление през 2022". Може би е допълнителен дивидент към вече раздадения за 2021 г.

Коментар

Значи ще има дивидент от порядъка на 5-6%!
                  Ако имаме продажба към 31.12.22 ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
                    Към 30 септември 2022 г. инвестиционните имоти на Дружеството включват: земеделски земи с площ приблизително 168,185 декара на стойност 209,077 хил. лв., имоти в урбанизирани територии с площ приблизително 61 декара на стойност 1,015 хил. лв., земеделски земи държани за продажба с площ 16,591 декара на стойност 19,534 хил. лв.
                    Някой има ли идея на каква цена са ги продали тези декари?... продадени ли са въобще?

Коментар

• Тази графа също е интересна :

Задължение за дивидент за доначисление през 2022 4,372 хил.лв.

Коментар

Аз залагам на 7+% при цена 3 лв
                        зависи на каква цена са я договорили
                        Може да е и като миналогодишния в % ,щото тази цена 3лв няма как да е лятото на 2023 (освен ако не свърши войната)
                        Last edited by petrg5s; 28.10.2022, 16:31.

Коментар

Значи ще има дивидент от порядъка на 5-6%!
                          Аз залагам на 7+% при цена 3 лв
                          зависи на каква цена са я договорили

Коментар

• Значи ще има дивидент от порядъка на 5-6%!

Коментар

• Към 30 септември 2022 г. инвестиционните имоти на Дружеството включват: земеделски земи с площ приблизително 168,185 декара на стойност 209,077 хил. лв., имоти в урбанизирани територии с площ приблизително 61 декара на стойност 1,015 хил. лв., земеделски земи държани за продажба с площ 16,591 декара на стойност 19,534 хил. лв.

Коментар

Към края на месец септември 2022 г. „Адванс Терафонд“ АДСИЦ притежава 186 304* дка земеделска земя и 60.8 дка земя в урбанизирани територии. През месеца са купени 362 дка земеделски земи при средна цена 1458 лв./дка.

Продажба на земеделски земи
                                През месец септември е получено окончателно плащане по два договора за продажба на разсрочено плащане от 2017 г. за 784 дка земеделски земи.
                                За пореден месец никакви продажби!

Коментар

Working...
                                X