Първоначално изпратено от acb
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
По спомен последно продаваха на около 2600 на дка.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнениеЕ ако е толкова ще изкъртят пак с як дивидент!
Коментар
-
Първоначално изпратено от penman Разгледай мнениеЩом са записани като държани за продажба, значи са уговорени. По принцип реалните продажби се реализират след стопанската година, т.е. в края на календарната. Интересно е на какви цени ще се реализират сделките. Може доходността да надхвърли прогнозираните от мен 5-6%. По-интересно ми е това "задължение за дивидент за доначисление през 2022". Може би е допълнителен дивидент към вече раздадения за 2021 г.
Защото до 12 м. могат да се класифицират като такива -
Дружеството класифицира инвестиционни имоти като държани за продажба, когато тяхната балансова стойност ще бъде възстановена по-скоро чрез продажба, отколкото чрез продължаваща употреба. За да бъде такъв случаят, имотите трябва да бъдат на разположение за незабавна продажба в тяхното настоящо състояние и продажбата е много вероятно да бъде осъществена в 12-месечен срок.
Че и повече от 12 м.-
Събития или обстоятелства могат да удължат периода за приключване на продажбата до период, надвишаващ една година.
Иначе, средна продажна от 2000/дка може да видим, мисля...
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
По спомен последно продаваха на около 2600 на дка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнениеНякой има ли идея на каква цена са ги продали тези декари?... продадени ли са въобще?
Коментар
-
Щом са записани като държани за продажба, значи са уговорени. По принцип реалните продажби се реализират след стопанската година, т.е. в края на календарната. Интересно е на какви цени ще се реализират сделките. Може доходността да надхвърли прогнозираните от мен 5-6%. По-интересно ми е това "задължение за дивидент за доначисление през 2022". Може би е допълнителен дивидент към вече раздадения за 2021 г.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от penman Разгледай мнениеЗначи ще има дивидент от порядъка на 5-6%!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнениеКъм 30 септември 2022 г. инвестиционните имоти на Дружеството включват: земеделски земи с площ приблизително 168,185 декара на стойност 209,077 хил. лв., имоти в урбанизирани територии с площ приблизително 61 декара на стойност 1,015 хил. лв., земеделски земи държани за продажба с площ 16,591 декара на стойност 19,534 хил. лв.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнениеАз залагам на 7+% при цена 3 лв
зависи на каква цена са я договорилиLast edited by petrg5s; 28.10.2022, 16:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от penman Разгледай мнениеЗначи ще има дивидент от порядъка на 5-6%!
зависи на каква цена са я договорили
Коментар
-
Към 30 септември 2022 г. инвестиционните имоти на Дружеството включват: земеделски земи с площ приблизително 168,185 декара на стойност 209,077 хил. лв., имоти в урбанизирани територии с площ приблизително 61 декара на стойност 1,015 хил. лв., земеделски земи държани за продажба с площ 16,591 декара на стойност 19,534 хил. лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнениеКъм края на месец септември 2022 г. „Адванс Терафонд“ АДСИЦ притежава 186 304* дка земеделска земя и 60.8 дка земя в урбанизирани територии. През месеца са купени 362 дка земеделски земи при средна цена 1458 лв./дка.
Продажба на земеделски земи
През месец септември е получено окончателно плащане по два договора за продажба на разсрочено плащане от 2017 г. за 784 дка земеделски земи.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар