IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Към края на месец септември 2022 г. „Адванс Терафонд“ АДСИЦ притежава 186 304* дка земеделска земя и 60.8 дка земя в урбанизирани територии. През месеца са купени 362 дка земеделски земи при средна цена 1458 лв./дка.

Продажба на земеделски земи
    През месец септември е получено окончателно плащане по два договора за продажба на разсрочено плащане от 2017 г. за 784 дка земеделски земи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
      Нямам, ама ми направи впечатление, че спря да пускаш техниката за хим-а и алтеркото, и за пиб-а нищо не казваш
      Нещо си много изнервен и изненадан от спада тук и най-вече в Агро балона А там очакваше над 50лв .Защо така се се получи ?

Иначе, не съм длъжен да давам на Сулъо и Пулъо безплатни анализи и съвети.Когато ми е кеф ,тогава го правя.
      Хима и Алтерко също са точно над тяхната важна зона.Пиба е малко по-нагоре.На Агро балона е под 20лв (там ще ядеш големия к** )
      Last edited by petrg5s; 28.09.2022, 13:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Аз я разчитам много добре,но ти си нямаш хал хабер за какво говоря и затова си така неориентиран (меко казано)
        Нямам, ама ми направи впечатление, че спря да пускаш техниката за хим-а и алтеркото, и за пиб-а нищо не казваш

Коментар

Тая техника я разчиташ както дяволът чете евангилието
          Аз я разчитам много добре,но ти си нямаш хал хабер за какво говоря и затова си така неориентиран (меко казано)

Коментар

Като с магнит техниката свали Атера до тази важна зона .2.75-2.80 е текущото ниво.

Тая техника я разчиташ както дяволът чете евангилието

Коментар

Тук важното ниво е ~2.80 зоната.Предишния АТН.Падне ли под него

Като с магнит техниката свали Атера до тази важна зона .2.75-2.80 е текущото ниво.

Коментар

• Към края на месец август 2022 г. „Адванс Терафонд“ АДСИЦ притежава 186 726* дка земеделска земя и 60.8 дка земя в урбанизирани територии. През месеца са купени 1230 дка земеделски земи при средна цена 1868 лв./дка.

През месец август няма извършени продажби.

Коментар

ФФ е намалял с около 209к, трябва да са минали извънборсово
                  на 15-ти може да ни изненадат
                  С какво да изненадат?

Коментар

ФФ е намалял с около 209к, трябва да са минали извънборсово
                    Може да е затворено репо на мажо

Коментар

• ФФ е намалял с около 209к, трябва да са минали извънборсово
                      Last edited by Yori; 05.09.2022, 22:56.

Коментар

• actualno.com
                        Спадат цените на пшеницата и царевицата на световните пазари

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение

Бастен,
                          това че до днес няма продажби за теб е негатив,
                          а за мен е позитив.
                          ти си продал-
                          Аз купил.
                          Бъдещето ще покаже кой прав е бил..
                          Съгласен съм, че времето ще покаже!
                          Обосновал съм се (надявам се добре), защо смятам че миналата година по това време ценатата е била много по-добра и основателна за влизане и/или държане на акцията отколкото в момента.

Иначе си прав, че бъдещото движение ще определи кой е направил правилната преценка. Може тренда да няма продажби да се запази, а може и да направят нови 50'000 дка до края на годината.... ще видим....

Коментар

• Поздрави на всички инвестирали и предстоящи да инвестират!
                            Ходих малко да се поплацикам на голямата ни локва, затова отговарям с известно закъснение

Първоначално изпратено от intellect Разгледай мнение

Т.е. твоята оценка е изцяло на база на дивидентния потенциал, и то точно към този момент? ОК, но това си чисто спекулантска гледна точка, която не отразява вътрешната стойност на акцията. Може ли да донесе печалба на спекулант следващ такъв модел на оценка? Може! А реално тук всеки дивидент, отвъд този генериран от рента, всъщност е частична ликвидация. На практика е едната акция, при която падането на цената след дивидент е напълно оправдано и от гледна точка на вътрешната стойност, тъй като символизира намалената стойност на активите. Това, разбира се, при равни други условия - купуването на парцели, промяната в пазарната цена на земята и т.н. усложняват малко сметката.
                            Тази акция, НИКОГА не съм я отригравал от "Спекулантска" гледна точка !
                            Точно наобратно - вигнаги съм влизал и излизал, чисто на база резултати. Реално акцията е точно обраното на спекулантска ! За мен това е една от най-"математическите" акции на пазара ни (говоря извън елементарни за анализ позиции като "Елана агрокредит"). Има много ясна връзка между резултати от дейността, калкулация на очакван дивидент и в резултат движение на самата цена на акцията.

Определено не е акция, която може да ти докара огромен процентен ръст на печалба, като някои супер-дупер ракети дето си правим на БФБ, но гарантирано е акцията, която може да донесе най-добрите "Сигурни" печалби - визирам печалба при нисък риск.

Сега, колко е "малка" и "голяма" печалба е въпрос на лично възприятие - направих около +50% печалба за по-малко от 12 месеца. Въпроса е, че с голяма степен на сигурност (доколкото изожщо има 100% сигурни неща) бях сигурен не само че няма да загубя от влизането, а и че изкарам поне 15-20 %.... Видно изкарах и повече (а можех и повече, ако бях продал в по-правилен момент), но важното е че предвид резултатите на дружеството съм бил убеден, че ще имам определена печалба без риск от загуба.

Така, че изиобщо не гледам на акцията спекулантски!

Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение

Basten чест и почитания. Имам десетки левове вкарани тук и от време на време поглеждам коментарите. Отчети не съм чел повече от години. При акция като тази цените са вкарани в позицията. Вярвам че големите са доста по-наясно от нас поне месец преди отчета. Затова и не чета
                            В някаква степен си прав, че има големи играчи, които са по-напред с информацията от нас/цацата.... Но не си прав, да не четеш отчетите - от една страна е добре да си наясно с бизнеса, а от друга, при "големите" има по-бавна реакация на вземане на оценка, вземане на решение и отиграване. Така че ако успееш да формираш правилно решение за себе си, може да превариш дори големите....

Коментар

• В следващите пет години българските земеделци трябва да получат над 15 млрд. лв. по новите земеделски програми до 2027 г. Средствата са повече от всякога, но по-важно е, че има шанс този път те да се разпределят и по-равномерно към фермерите, тъй като новият Стратегически план за периода въвежда таван за директните плащания за площ 100 хил. евро на стопанство. Това ограничение ще засегне най-вече едрите зърнопроизводители, а част от "спестените" средства би трябвало да се пре...

capital.bg
                              Едрите зърнопроизводители ще взимат по-малко евросубсидии

Коментар

• Определено си прилича на топ формация.Падне ли под предишния АТН довиждане

https://tvc-invdn-com.investing.com/...116e9391f6.png

Коментар

Working...
                                X