IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodimit Разгледай мнение
    До колкото знам дивидента ще бъде преведен на 27.06.2014.
    23,06,2014
    Не е препоръка за покупко продажба!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
      хубава артия на докато не отиде на 2.10 няма да миряса.
      и аз имам мерак за 2,1 но дали? ;(
      Не е препоръка за покупко продажба!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
        фундаментът на тази акция и на този бизнес не е точно в БГ, по-малка част е тук
        повечето е по света
        отдавна го твърдя това
        и се старая да ви усведомявам доколкото ми е по възможностите
        Ей го на част от фундаменто. Влачи се по дъното.
        Ала на мене така най ми се нрави да купувам. Напълних 1 силоз с царевичак преди малко

http://www.finviz.com/quote.ashx?t=CORN&ty=c&ta=0&p=w

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
          "Критична година за зърнарите, разходите растат - цената пада"

money.bg
          фундаментът на тази акция и на този бизнес не е точно в БГ, по-малка част е тук
          повечето е по света
          отдавна го твърдя това
          и се старая да ви усведомявам доколкото ми е по възможностите

Коментар

• "Критична година за зърнарите, разходите растат - цената пада"

money.bg
            Last edited by X_Y; 17.06.2014, 19:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от sinbad Разгледай мнение
              Трети пореден много силен отчет !!!
              (след официалния отчет за I-во тримесечие и добрите продажби в месечния бюлетин за Април).

* Продадени през май 2014 г. 5101 дка (спрямо 0 дка. за май 2013 г.);
              * С натрупване от началото на годината - приблизително трикратно увеличение на продажбите до 31.05.2014 г. спрямо съпоставимия период на миналата година - 12 203 дка сега (в сравнение с 4540 дка до 31.05.2013 г.).

Ръста се постига при запазени цени на продажба - 1145 лв./дка за 2014 (при 1135 лв./дка за 2013 г.)

Предвид начина на "отиграване" на пазара на добрите новини през последните 3 месеца до момента, очаквам новите данни от вчера да... сринат цената с още 15 ст.

Коментар

• Фортис е прав, ... за последните два коментара на отчета.

... а пък аз благодаря, понапълних нови акции от тия и се освободих от доста кеш днес и тия дни.
                Бях ги приготвил за едни 5 реални декара от едни бабички в моето село, но ще почакат ... и тях ще взема и то на доста по-добри цени от тези на които Атерата купува, ... те могат да почакат тамън да ми дойде дивидента.

... имам едно съмнение че като си вземе народа дивидента и цената ще скочи с поне 10 стотинки. ... та затова побързах, ... не знам дали съм прав, очаквам коментари.

Ако следите моите коментари ще си спомните че от доста години съм в този бизнес, ... та едни такива мисли ме спохождат, определено доста земя ще бъде изкупена от фондовете, сам човек много трудно може да се бори с тях ... та поне аз мисля в скоро време пък и средно далечно да съм с по-силните, макар да не са ми по-сърце и винаги да ме обзема съмнение че в България, няма честно отношение към миноритарен инвеститор, 100 % послъгват, да не кажа лъжат.

И на края ще се обърна към колегата Оракул, ... добре че не позна за движението на акцията ... знам че много я харесваш, затова повярвай ми не е на добре акцията да и се качи цената ... е разбира се от гледна точка на инвеститор.
                Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• обаче средните цени на покупките се повишават и то рязко до 796 лв/декар
                  цената не е висока, но фондът досега купуваше по-евтино
                  не че има съпоставимост при покупките през различни месеци-даже и в един месец, но все пак
                  не очаквам да има по-ниски цени от тук нататък
                  освен ако районите не се променят към по-лоши

Коментар

• прегледах набързо
                    на пръв поглед добре вървят
                    само да повишат покупките, но вече няма много ниски цени
                    и пак остава риска от намаляваща рентабилност поради проблеми в произовдството и ниски цени

Коментар

• хубава артия на докато не отиде на 2.10 няма да миряса.

Коментар

• http://www.x3news.com/?x3id=82300

Коментар

• http://offnews.bg/news/%D0%98%D0%BA%...B8_349493.html
                          Last edited by orakula; 13.06.2014, 18:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                            За изтърваното - е, че не си от тези които са продали над 2,44/48 , а останалото си е в реда на нещата - ТЪРГОВИЯ
                            както се казва "Мигнеш и губиш "

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                              Абе, какво направихте с хубавата акция ?
                              2,27 ?!?

Да не съм изтървал някоя новина ? Уж следя всичко от фонда - отчети, месечни бюлетини, но явно нещо съм изпуснал...

тц, тц, лоши мечоци такива !...
                              За изтърваното - е, че не си от тези които са продали над 2,44/48 , а останалото си е в реда на нещата - ТЪРГОВИЯ

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                                по вероятно е според мен да са се събрали повече продавачи,които не им се чака следващия дивидент и излизат едновременно което рефлектира съответно върху цената и я натиска надолу,но както е видно има и доста купувачи,които обаче не са склонни в момента да влизат на всяка цена и по този начин да "подпират" самата акция.Според мен това ще продължи още някоя и друга сесия и когато купувачите преценят че акцията е достигнала своя минимум ще вземат превес над продавачите и акцията ще започне отново да увеличава своята стойност

111+ АБСОЛЮТЛИ прав

Коментар

Working...
                                X