IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Георги Борисов Разгледай мнение
    В разрез с предходните мнения, някой има ли представа кога ще преведат дивидента, че искам да допълня ?
    До колкото знам дивидента ще бъде преведен на 27.06.2014.
    Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
      Атерата не е лоша но излизанията тук по скоро са заради очакванията другаде за по голям капиталов разтеж.Тук колко да се очаква 15-20%.
      предполагам че едни 30-35% не са недостижими за постигане до следващия дивидент...

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
        Е, то това си е ясно от известно време.... но все пак тук търгуваме със земя, а не със зърно... И колкото на всички ни да е ясно, че има връзка между печалбите на земеделците и желанието им да увеличават земята си, все пак бизнеса на Атерката е друг....

Акционерите на "Агрия" например могат да калкулират ефекта от спада в цените на зърната в очаквания резултат на дружеството, но за "Атера" резултата се формира от продажбите на земя и поне по последните данни (тримесечния отчет към 31.03.2014) същите се очертават изключително добри за 2014-а.... предварителните договори за +16'000 дка са значително повече от същия период на миналата година. Няма логика да е това....
        по вероятно е според мен да са се събрали повече продавачи,които не им се чака следващия дивидент и излизат едновременно което рефлектира съответно върху цената и я натиска надолу,но както е видно има и доста купувачи,които обаче не са склонни в момента да влизат на всяка цена и по този начин да "подпират" самата акция.Според мен това ще продължи още някоя и друга сесия и когато купувачите преценят че акцията е достигнала своя минимум ще вземат превес над продавачите и акцията ще започне отново да увеличава своята стойност

Коментар

• Атерата не е лоша но излизанията тук по скоро са заради очакванията другаде за по голям капиталов разтеж.Тук колко да се очаква 15-20%.

Коментар

• Е, то това си е ясно от известно време.... но все пак тук търгуваме със земя, а не със зърно... И колкото на всички ни да е ясно, че има връзка между печалбите на земеделците и желанието им да увеличават земята си, все пак бизнеса на Атерката е друг....

Акционерите на "Агрия" например могат да калкулират ефекта от спада в цените на зърната в очаквания резултат на дружеството, но за "Атера" резултата се формира от продажбите на земя и поне по последните данни (тримесечния отчет към 31.03.2014) същите се очертават изключително добри за 2014-а.... предварителните договори за +16'000 дка са значително повече от същия период на миналата година. Няма логика да е това....

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
              Абе, какво направихте с хубавата акция ?
              2,27 ?!?

Да не съм изтървал някоя новина ? Уж следя всичко от фонда - отчети, месечни бюлетини, но явно нещо съм изпуснал...

тц, тц, лоши мечоци такива !...

http://www.finviz.com/futures_charts.ashx?t=ZW&p=h1

http://www.finviz.com/futures_charts.ashx?t=ZC&p=d1

Коментар

• Абе, какво направихте с хубавата акция ?
                2,27 ?!?

Да не съм изтървал някоя новина ? Уж следя всичко от фонда - отчети, месечни бюлетини, но явно нещо съм изпуснал...

тц, тц, лоши мечоци такива !...

Коментар

• Първоначално изпратено от ilioo Разгледай мнение
                  Видимо сте зле със сметките. На 1.8 излиза 550лв. декара, но то трябва и отчети да може човек да чете.
                  На 1.8 и 2 ще има доста желаещи да допълнят, не че в момента някой не пълни бавно и славно на 2.3.
                  МИ ти нъл си добър в сметките виж как го сметна и информира общественоста .Давай все така.Напред !!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                    Ний кога ядохме медеца и на под 1.80 ти си блял и си гризал сапа сигурно.
                    А дано, ма надали. Грозденцето киселко, а...иска ти се нали, както и на прецаканка.
                    Гледам сте пооспамили с мокри сънища цялата страница
                    Ала дано все пак излезете прави и да се скине поне до 2 кинта. Все ще намерим какво да обърнем за да допълним, че не сме пълни кат ташунко с парещ кеш, сичко ни е ин
                    Нит съм блял нит съм гризал сапа ами съм го потърквал доволно.Туканка 2 г си прибрах блажено ръстчето от девидента и пак излязох на кеш па ти си дръж артиите до второ пришествие.Аз и сега пак мога да взема ама ти кат си само на артии не знам каква ти е стратегията .

Коментар

1.80 е по добра цена
                      Видимо сте зле със сметките. На 1.8 излиза 550лв. декара, но то трябва и отчети да може човек да чете.
                      На 1.8 и 2 ще има доста желаещи да допълнят, не че в момента някой не пълни бавно и славно на 2.3.
                      Не е препоръка за покупко продажба!!!

Коментар

1.80 е по добра цена
                        Ний кога ядохме медеца и на под 1.80 ти си блял и си гризал сапа сигурно.
                        А дано, ма надали. Грозденцето киселко, а...иска ти се нали, както и на прецаканка.
                        Гледам сте пооспамили с мокри сънища цялата страница
                        Ала дано все пак излезете прави и да се скине поне до 2 кинта. Все ще намерим какво да обърнем за да допълним, че не сме пълни кат ташунко с парещ кеш, сичко ни е ин

Коментар

В разрез с предходните мнения, някой има ли представа кога ще преведат дивидента, че искам да допълня ?
                          Начален срок за изплащане на дивидента – 23.06.2014 год.;

Коментар

Мдааа една такава корекцийка би била отрезвителна за някой зомбирани оптимисти
                            Като видях на снимка, с какъв казан е оборудван Жорето .... чакай изтрезняване !! ))
                            Не е препоръка... !!!
                            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                              Питай направо управлението, нали се води една от най-прозрачните компании, както е прието в "арт"-средите, ще им дадеш повод да ти кажат: "благодарим ви че ни зададохте този въпрос"
                              Предпочитам някой от форума да ми каже
                              Не пия във всяка къща, защото не във всяка сипват .

Коментар

Питай направо управлението, нали се води една от най-прозрачните компании, както е прието в "арт"-средите, ще им дадеш повод да ти кажат: "благодарим ви че ни зададохте този въпрос"
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Working...
                                X