IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    само аз пиша тук, въпреки, че съм от най-малките акционери
    Аз чета внимателно анализите ти и много ти благодаря че ги споделяш!

Имам акции тук и в Агрия и като цяло се интересувам от земеделския сектор.

Коментар

• Таз година цената на зърното е по-ниска по нашия край 0,25-0,28 лв./кг пшеница

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
        В натура ли ти е рентата и ако не е тайна колко е на д-ка
        може парички, може натура, може смесено
        някъде към 39лв за миналата година

Коментар

• В натура ли ти е рентата и ако не е тайна колко е на д-ка
          Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
          първо - благодаря за оценката, старая се да ви информирам достоверно
          аз съм от полу земеделците, на рента съм, а тук съм се снимал на машините на моя арендатор
          снимките са от землищата на с.Буйново обл. Търговище и с.Черенча обл.Шумен
          и са пресни, и топли, едните са от вчера

Коментар

• Първоначално изпратено от glory Разгледай мнение
            Форти, земите, които обработваш в кой район са ? Имаш най-малко акции, но си експертът в земеделието .
            Имах акции и ще имам
            първо - благодаря за оценката, старая се да ви информирам достоверно
            аз съм от полу земеделците, на рента съм, а тук съм се снимал на машините на моя арендатор
            снимките са от землищата на с.Буйново обл. Търговище и с.Черенча обл.Шумен
            и са пресни, и топли, едните са от вчера

Коментар

• Форти, земите, които обработваш в кой район са ? Имаш най-малко акции, но си експертът в земеделието .
              Имах акции и ще имам

Коментар

• само аз пиша тук, въпреки, че съм от най-малките акционери

Коментар

• Жътвата на пшеницата върви, ечемикът е приключен, рапицата привършва. Валежите подпомагат царевицата и донякъде слънчогледа, но пречат на пшеницата – пада добивът и всички показатели.
                  В САЩ реколтата от пшеница също ще е по-слаба от миналата година – 5 млн. тона надолу. Това обаче се компенсира от по-добрата реколта в ЕС +5+6 млн. тона, и Китай +2- млн. тона. В Русия реколтата също ще е по-добра както вървят за момента добивите, а те ас с +15% спрямо 2013 година. По-малките площи ще са фактор, но и отпадналите площи през зимата също ще са в сметките. Като цяло +2+3 млн. тона може да е отгоре. В Аржентина сеят новата пшеница, доста вали и още е рано за нещо. Само площите ще са доста повече от миналата година +5 млн. декара. В Австралия валежите са на кантар.
                  Царевицата остава проблем с очакваната голяма реколта и запаси. Запасите в Китай ще достигнат 82 млн. тона, а в света 188 млн. тона. Китайците отделно ще се стремят да намалят запасите си с продажби на вътрешния пазар, а дори и експорт. Да видим дали ще се генерира толкова голямо търсене на царевица през новия сезон, че запасите да нараснат само с едни 20 млн. тона.
                  Прогнозите за времето сочат, че през следващите дни времето в САЩ ще се затопля, а валежи няма да има. Дано това да се получи в най-тежък вариант, за да мръднат цените и в другите части на света. Същото за валежите се отнася и за Украйна, и за Русия.
                  Много зърнопроизводители заявяват, че техника тази година няма да купуват. Повече от сигурно е, че покупки на едро на земя няма да се правят. Може би повечето ще се опитат да купуват на дребно и то тези, земи, които обработват, но много зависи как ще бъде царевицата в БГ.

Коментар

• За да не кажете после, че Ви държа на сляпо кое как се прави
                    Това е една малка част от процеса на получаване на дивидентите
                    Тази полегналата пшеница дърпа назад и дивидента
                    Attached Files
                    Last edited by fortiss; 22.07.2014, 07:22.

Коментар

• малко да раздвижим форума със снимков материал от кампанията
                      Attached Files

Коментар

• Адванс се движат много добре при покупките и продажбите, т.е. търговията със земя за полугодието.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                          Както съм казвал, директното инвестиране в земеделска земя не е за всеки, но принципно има логика в това, което предполагаш.

Много хора с парични спестявания, но без желания/възможности за разработване на собствен бизнес, така или иначе винаги са правили тази съпоставка "лихва по депозит" спрямо "рента от земя".

Лично според мен, средния лихвен процент по депозити ще падне много - от една страна така или иначе имаше тенденция към непрекъснат ръст на депозитната база в страната (съчетан с много по-слабо увеличение на кредитите) и до момента, което намаляваше апетита на банките към нов ресурс.

Сега, когато изкараха от играта предлагащия най-високи лихви играч на пазара, със сигурност останалите банки ще се възползват, като намалят допълнително лихвите, които предлагат.

Ако допреди 1 г. средната лихва, която можеше да се получи за годишен депозит беше 5-6 % (не броя лихвите по 8,5 % в КТБ), то в момента е някъде максимум 4 %, като очаквам до края на годината да се намали още до примерно 2,5-3%....

Не знам как ще се развият рентите, но според мен "ножицата" между тях и поне теоритичната безрискова инвестиция в депозит ще се увеличава още повече в следващите месеци.

Оттам нататък какво ще стане не мога да прогнозирам, защото както казах дирекното инвестиране в земя не е за всеки (дори да е явно по-доходоносно).

Не на последно място, чисто откъм гарантиране на спестяванията, за по-големи суми (предвид ситуацията последните месеци) явно земята дава по-голямо спокойствие....
                          A дали няма макар и малка вероятност лихвите да се повдигнат на някои места, по причина, че някои банки може да поискат да задържат капитала заради страх от изтичането му?
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                            БЕЗРИСКОВ
                            Няма понятие като безрискова инвестиция

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                              Както съм казвал, директното инвестиране в земеделска земя не е за всеки, но принципно има логика в това, което предполагаш.

Много хора с парични спестявания, но без желания/възможности за разработване на собствен бизнес, така или иначе винаги са правили тази съпоставка "лихва по депозит" спрямо "рента от земя".

Лично според мен, средния лихвен процент по депозити ще падне много - от една страна така или иначе имаше тенденция към непрекъснат ръст на депозитната база в страната (съчетан с много по-слабо увеличение на кредитите) и до момента, което намаляваше апетита на банките към нов ресурс.

Сега, когато изкараха от играта предлагащия най-високи лихви играч на пазара, със сигурност останалите банки ще се възползват, като намалят допълнително лихвите, които предлагат.

Ако допреди 1 г. средната лихва, която можеше да се получи за годишен депозит беше 5-6 % (не броя лихвите по 8,5 % в КТБ), то в момента е някъде максимум 4 %, като очаквам до края на годината да се намали още до примерно 2,5-3%....

Не знам как ще се развият рентите, но според мен "ножицата" между тях и поне теоритичната безрискова инвестиция в депозит ще се увеличава още повече в следващите месеци.

Оттам нататък какво ще стане не мога да прогнозирам, защото както казах дирекното инвестиране в земя не е за всеки (дори да е явно по-доходоносно).

Не на последно място, чисто откъм гарантиране на спестяванията, за по-големи суми (предвид ситуацията последните месеци) явно земята дава по-голямо спокойствие....
                              БЕЗРИСКОВ

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
                                Хм, аз нещо друго се замислих. Дали хората в сегашната ситуация около банките и тяхната стабилност, не биха се насочили към покупка на земя?!

Last edited by Van Basten; 17.07.2014, 09:39.

Коментар

Working...
                                X