Първоначално изпратено от relatively new
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениесамо се ядеш с мен!
аз мислих че си в р булленда
Коментар
-
ми според мене докато див доходност на акцията не падне до нивото на депозитите
т.е. 5%, си остава атрактивна
ако продължават да дават по 30-40ст и акцията е под 3лв ...... не виждам проблем
и аз намирам че е важно че продължават да купуват, което значи че не смятат
да разпродадат просто и да лопнат кепенците следващите 3г
Коментар
-
Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнениеБраво бе не стига,че даваш препоръки за акции които имаш,ами и правиш анти реклама на хубавата акция.Много хубаво няма що......Аз имам вече 10К и не препоръчвам нищо на никого.
аз мислих че си в р булленда
Коментар
-
Пак се заробих с ремонти и това лято. Вместо да си пия бирата по крайбрежието на Добруджа и да зяпам комбайните из нивите, аз местя багаж у нас, търча по магазини и харча пари !! Това живот ли е?????
Какво ще става с тази земя? Нагоре, надолу или на никъде???
За любителите – от днес откриват Добричкия панаир. Не е голям, но поне е в сърцето на Добруджа и при посещение можете да огледате нещата. Въпреки ремонта, най-вероятно ще съм там в събота. След това на Албена, един алай до къмпинг Космос /до Дуранкулак/ и обратно.
На 26.08. ще откриваме изложението в Стара Загора. Рано рано нашата делегация ще е на линия !!! По новата магистрала няма 2 часа и ще сме там.
Това е засега
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение1. Става - но май е на доста високи нива за покупки.
2. Може
3. Софком започва да влошава резултата - по- добре виж Софарма имоти, Софарма трейдинг, М+С хидравлик, ХЕС
Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ylian1985 Разгледай мнениеЗдравейте,
В момента не съм акционер.
Имам няколко въпроса.
1 Става ли съответната акция за дългорсрочно инвестиране?(период от 3-5г.)
Мисля да инвестирам купувам от тези акции по около 200-400бр. на година другите пари да ги слагам на депозит(спестявам по около 2000 лв. на година в момента)
2Може ли Karoll finance да ми е посредник (ако има банка или по-добър посредник можете да ми кажете.
3 Ако има акции с които стават за дългорсрочно инвестиране БФБ може да ми кажете 1-2.На мен лично ми харесва София Комерс.
4 Знаам че съм от най-умните.(Завърших гимназия с диплома от 3.76, когато нямаше матури през 2004г. Няма смисъл да ми го натяквате непрекъсното,,но ако много ви се иска няма проблем)
2. Може
3. Софком започва да влошава резултата - по- добре виж Софарма имоти, Софарма трейдинг, М+С хидравлик, ХЕС
Поздрави!
Коментар
-
Здравейте,
В момента не съм акционер.
Имам няколко въпроса.
1 Става ли съответната акция за дългорсрочно инвестиране?(период от 3-5г.)
Мисля да инвестирам купувам от тези акции по около 200-400бр. на година другите пари да ги слагам на депозит(спестявам по около 2000 лв. на година в момента)
2Може ли Karoll finance да ми е посредник (ако има банка или по-добър посредник можете да ми кажете.
3 Ако има акции с които стават за дългорсрочно инвестиране БФБ може да ми кажете 1-2.На мен лично ми харесва София Комерс.
4 Знаам че съм от най-умните.(Завърших гимназия с диплома от 3.76, когато нямаше матури през 2004г. Няма смисъл да ми го натяквате непрекъсното,,но ако много ви се иска няма проблем)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЧета, драги - колко декари са шитнати. От продажната цена вадя около 400 кинта на декар - цена на която са купувани. Прибавям около 8 стинки на акция от ренти - защото миналата година бяха толкова, но тая, зарад новите договори, май ще са и малко повече.
Ти как смяташ и колко изкарваш?
Но си ги заслужават, добри спекуланти на земя са !
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениея напиши да видим къде грешиш
предварителните договори не ги смятай, там парите са в бъдещето
Ти как смяташ и колко изкарваш?Last edited by Императорът; 04.08.2014, 13:00.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПо мои сметки до моментът са заработени около 21 стинки дивидентец - продажбички+рентичка.
предварителните договори не ги смятай, там парите са в бъдещето
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеАз пък се хванах да анализиам отчета на Атерката през уикенда, че предния (веднага след като излязоха 6м. отчети) не ми остана време...
Според мен, дружеството продължава да реализира уникално добри резултати, които даже мен изненадват на фона на не много добрата година, която е за земеделците.
За полугодието на 2014 г. са продадени над 3 пъти повече земи в сравнение със съпоставимия период на минналата година:
• Продадени декари до 30.06.2014 г.: 15‘125 дка. (при средна цена от 1146 лв.)
• Продадени декари до 30.06.2013 г.: 4‘819 дка. (при средна цена от 1135 лв.)
При това както се вижда - при запазени продажни цени.
Освен това, има още един фактор, който според мен е важен, въпреки че останалите инвеститори, като че ли не му обръщат много внимание (поне миналата година бе така) – Фонда успява да закупува достатъчно земи, така че до голяма степен да запазва нетната стойност на притежаваните от компанията активите.
Така например, до 30.06.2014 г., въпреки изключително добрите продажби както се вижда по-горе, реално притежаваните земи от фонда намаляват с едва -5777 дка. (поради факта, че за периода са закупени 9348 нови декара). Накратко формирането на дивидента за следващата година до момента почти не изяжда от фундамета !!!
И накрая, но не и на последно място - нещо, което ми прави изключително позитивно впечатление е, че към 30.06.2014 г., дружеството има подписани договори за предварителна продажба на земя за 17‘221 дка. Заедно с вече продадените 15 хил.дка до момента, означава че за полугодието са договорени над 32000 дка, а силните месеци за продажба (септември – ноември, когато след окончателно събиране на реколта земеделците се опаричват), на практика предстоят….
Все пак продажбите трябва да са колкото покупките, не по-малко. Също така да се продава и купува еднаква по качество земя.
При тези показатели ми се вижда дивидент от около 25ст, но засега!!!!!
Още нещо да допълня. В САЩ, стойността на земята за много години назад е 12% от отношението приход от земята/цената и.
Това може да се тълкува по много начини, с много данни и т.н.
Коментар
-
Аз пък се хванах да анализиам отчета на Атерката през уикенда, че предния (веднага след като излязоха 6м. отчети) не ми остана време...
Според мен, дружеството продължава да реализира уникално добри резултати, които даже мен изненадват на фона на не много добрата година, която е за земеделците.
За полугодието на 2014 г. са продадени над 3 пъти повече земи в сравнение със съпоставимия период на минналата година:
• Продадени декари до 30.06.2014 г.: 15‘125 дка. (при средна цена от 1146 лв.)
• Продадени декари до 30.06.2013 г.: 4‘819 дка. (при средна цена от 1135 лв.)
При това както се вижда - при запазени продажни цени.
Освен това, има още един фактор, който според мен е важен, въпреки че останалите инвеститори, като че ли не му обръщат много внимание (поне миналата година бе така) – Фонда успява да закупува достатъчно земи, така че до голяма степен да запазва нетната стойност на притежаваните от компанията активите.
Така например, до 30.06.2014 г., въпреки изключително добрите продажби както се вижда по-горе, реално притежаваните земи от фонда намаляват с едва -5777 дка. (поради факта, че за периода са закупени 9348 нови декара). Накратко формирането на дивидента за следващата година до момента почти не изяжда от фундамета !!!
И накрая, но не и на последно място - нещо, което ми прави изключително позитивно впечатление е, че към 30.06.2014 г., дружеството има подписани договори за предварителна продажба на земя за 17‘221 дка. Заедно с вече продадените 15 хил.дка до момента, означава че за полугодието са договорени над 32000 дка, а силните месеци за продажба (септември – ноември, когато след окончателно събиране на реколта земеделците се опаричват), на практика предстоят….
Коментар
Коментар