IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
    Отплеснахме се от темата май
    Да, стана неволно, но защо тр. някакви си изсмукани от пръстите инвестиции, косвено да отклоняват кеш от едноименната тема

Коментар

• Отплеснахме се от темата май

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
        Софарма имоти ония ден си ги смятах - ако не погасяват главницита по заема а само лихви при 3.05% лихва по пасивите, които са 53.6 млн - дивидента идва 11.3%. Ако пък направят увеличение на 2.85 за 53.6 милиона, колкото са им пасивите, дивидента идва 6.7%. Вече има всякакви комбинации между постепенно погасяване.
        Общо взето приел съм че имат 7 млн свободен кеш годишно, с които трябва да си платят лихвите ( 1.65 млн при 3.05%) и вече решават с остатъка дали да си погасяват главницата или всичко да дадат за дивидент.
        реално изплащането на заема в момента е инвестиране при 3% доходност и няма голям смисъл. аз си мисля че лихвата трябва да стане 5-6% за да има смисъл от увеличения на капитала, дотогава само рефинансиране
        не е препоръка естествено
        Чудя ви се защо си губите времето да се занимавате с такива откровени недоразумения от типа СФИ, че и да правите такива напълно безсмислени аритметики. Ами виж човеко - над 3% е само маржа в хес или биовет или дори хима привилегия и т.н - допълвайте списъка
        Какво инвестиране при 3%???
        и какви са тия залъгалки със прикрита пирамида като фарма-имоти - ами, когато с увеличения на капитала ви приберат дивидента за 10-15 години какъв ви е келепира - дай пък ще имаш да взимаш kaкто някой беше прогнозирал - както го е подкарал мажото там, след 4-5 години нищо чудно да тръгнете към номинала А вижте и същия мажо при слуая севто ! След само 3 увеличения на капитал играта на хакционерите там е разказана. Продължават мародерствата, но този път още по-грозно, мажото прехвърлил топката в елана. В СФИ ми мирише на пирамида но ... Не е препоръка !

Коментар

Софарма имоти ония ден си ги смятах - ако не погасяват главницита по заема а само лихви при 3.05% лихва по пасивите, които са 53.6 млн - дивидента идва 11.3%. Ако пък направят увеличение на 2.85 за 53.6 милиона, колкото са им пасивите, дивидента идва 6.7%. Вече има всякакви комбинации между постепенно погасяване.
          Общо взето приел съм че имат 7 млн свободен кеш годишно, с които трябва да си платят лихвите ( 1.65 млн при 3.05%) и вече решават с остатъка дали да си погасяват главницата или всичко да дадат за дивидент.
          реално изплащането на заема в момента е инвестиране при 3% доходност и няма голям смисъл. аз си мисля че лихвата трябва да стане 5-6% за да има смисъл от увеличения на капитала, дотогава само рефинансиране

Коментар

Благодаря ти за хубавият анализ.
            http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Софарма имоти ония ден си ги смятах - ако не погасяват главницита по заема а само лихви при 3.05% лихва по пасивите, които са 53.6 млн - дивидента идва 11.3%. Ако пък направят увеличение на 2.85 за 53.6 милиона, колкото са им пасивите, дивидента идва 6.7%. Вече има всякакви комбинации между постепенно погасяване.
              Last edited by Felbuzz; 06.08.2014, 20:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
                Софарма имоти са ми много странни с начина по който изплащат дивиденти с увеличение на капитала а и тази година не го направиха това увеличение как мислите ще се отрази това на дивидента за догодина ?

За ATERA мен много си ми харесва тази акция вижда ми се офертна а и земеделската земя би трябвало да продължи да поскъпва.
                всеки е прав за себе си!

Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                  С една дума -ПИРАМИДА
                  ако успееш да си представиш структурата на бизнеса едва ли ще го наречеш пирамида
                  не ми се спори или пише сега, всеки да си решава

Коментар

• С една дума -ПИРАМИДА

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
                      Софарма имоти са ми много странни с начина по който изплащат дивиденти с увеличение на капитала а и тази година не го направиха това увеличение как мислите ще се отрази това на дивидента за догодина ?

За ATERA мен много си ми харесва тази акция вижда ми се офертна а и земеделската земя би трябвало да продължи да поскъпва.
                      за Софарма имоти доста пъти е обяснявяно и не е никак сложно, пак ще го напиша, но като свърша ремонта
                      ако друг има време нека напише

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                        1. Става - но май е на доста високи нива за покупки.
                        2. Може
                        3. Софком започва да влошава резултата - по- добре виж Софарма имоти, Софарма трейдинг, М+С хидравлик, ХЕС
                        Поздрави!

http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от Ylian1985 Разгледай мнение
                          Още един въпрос от начинаещ.

Текущата ликвидност на акцииката е 5,16.(който е висок според мен и говори че няма къде инвестират)

Та въпроса ми е как го искарват точно такъв.

Формулата за изчисление не ли текущите активи :текущите пасиви=текуща ликвидност .(Аз лично не мога да го искам такъв)

Май трябва да ви давам по левче за всеки един зададен въпрос от мен, както в един авто сервиз в София.
                          за какви въпроси и отговори искат по левче????

Коментар

• Още един въпрос от начинаещ.

Текущата ликвидност на акцииката е 5,16.(който е висок според мен и говори че няма къде инвестират)

Та въпроса ми е как го искарват точно такъв.

Формулата за изчисление не ли текущите активи :текущите пасиви=текуща ликвидност .(Аз лично не мога да го искам такъв)

Май трябва да ви давам по левче за всеки един зададен въпрос от мен, както в един авто сервиз в София.

Коментар

• Атерката е хубава акцийка.Има какво да се изкара от нея.

Коментар

• Благодаря че ми отговорихте и насочихте.

Успех в инвестирането в акции на всички.

Коментар

Working...
                                X