Първоначално изпратено от toto 2
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнениеСофарма имоти ония ден си ги смятах - ако не погасяват главницита по заема а само лихви при 3.05% лихва по пасивите, които са 53.6 млн - дивидента идва 11.3%. Ако пък направят увеличение на 2.85 за 53.6 милиона, колкото са им пасивите, дивидента идва 6.7%. Вече има всякакви комбинации между постепенно погасяване.
Общо взето приел съм че имат 7 млн свободен кеш годишно, с които трябва да си платят лихвите ( 1.65 млн при 3.05%) и вече решават с остатъка дали да си погасяват главницата или всичко да дадат за дивидент.
реално изплащането на заема в момента е инвестиране при 3% доходност и няма голям смисъл. аз си мисля че лихвата трябва да стане 5-6% за да има смисъл от увеличения на капитала, дотогава само рефинансиране
не е препоръка естествено
Какво инвестиране при 3%???
и какви са тия залъгалки със прикрита пирамида като фарма-имоти - ами, когато с увеличения на капитала ви приберат дивидента за 10-15 години какъв ви е келепира - дай пък ще имаш да взимаш kaкто някой беше прогнозирал - както го е подкарал мажото там, след 4-5 години нищо чудно да тръгнете към номинала А вижте и същия мажо при слуая севто ! След само 3 увеличения на капитал играта на хакционерите там е разказана. Продължават мародерствата, но този път още по-грозно, мажото прехвърлил топката в елана. В СФИ ми мирише на пирамида но ... Не е препоръка !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнениеСофарма имоти ония ден си ги смятах - ако не погасяват главницита по заема а само лихви при 3.05% лихва по пасивите, които са 53.6 млн - дивидента идва 11.3%. Ако пък направят увеличение на 2.85 за 53.6 милиона, колкото са им пасивите, дивидента идва 6.7%. Вече има всякакви комбинации между постепенно погасяване.
Общо взето приел съм че имат 7 млн свободен кеш годишно, с които трябва да си платят лихвите ( 1.65 млн при 3.05%) и вече решават с остатъка дали да си погасяват главницата или всичко да дадат за дивидент.
реално изплащането на заема в момента е инвестиране при 3% доходност и няма голям смисъл. аз си мисля че лихвата трябва да стане 5-6% за да има смисъл от увеличения на капитала, дотогава само рефинансиране
не е препоръка естествено
Коментар
-
Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнениеСофарма имоти ония ден си ги смятах - ако не погасяват главницита по заема а само лихви при 3.05% лихва по пасивите, които са 53.6 млн - дивидента идва 11.3%. Ако пък направят увеличение на 2.85 за 53.6 милиона, колкото са им пасивите, дивидента идва 6.7%. Вече има всякакви комбинации между постепенно погасяване.http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Софарма имоти ония ден си ги смятах - ако не погасяват главницита по заема а само лихви при 3.05% лихва по пасивите, които са 53.6 млн - дивидента идва 11.3%. Ако пък направят увеличение на 2.85 за 53.6 милиона, колкото са им пасивите, дивидента идва 6.7%. Вече има всякакви комбинации между постепенно погасяване.
не е препоръка естественоLast edited by Felbuzz; 06.08.2014, 20:08.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнениеСофарма имоти са ми много странни с начина по който изплащат дивиденти с увеличение на капитала а и тази година не го направиха това увеличение как мислите ще се отрази това на дивидента за догодина ?
За ATERA мен много си ми харесва тази акция вижда ми се офертна а и земеделската земя би трябвало да продължи да поскъпва.
Успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеС една дума -ПИРАМИДА
не ми се спори или пише сега, всеки да си решава
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнениеСофарма имоти са ми много странни с начина по който изплащат дивиденти с увеличение на капитала а и тази година не го направиха това увеличение как мислите ще се отрази това на дивидента за догодина ?
За ATERA мен много си ми харесва тази акция вижда ми се офертна а и земеделската земя би трябвало да продължи да поскъпва.
ако друг има време нека напише
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение1. Става - но май е на доста високи нива за покупки.
2. Може
3. Софком започва да влошава резултата - по- добре виж Софарма имоти, Софарма трейдинг, М+С хидравлик, ХЕС
Поздрави!
За ATERA мен много си ми харесва тази акция вижда ми се офертна а и земеделската земя би трябвало да продължи да поскъпва.http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ylian1985 Разгледай мнениеОще един въпрос от начинаещ.
Текущата ликвидност на акцииката е 5,16.(който е висок според мен и говори че няма къде инвестират)
Та въпроса ми е как го искарват точно такъв.
Формулата за изчисление не ли текущите активи :текущите пасиви=текуща ликвидност .(Аз лично не мога да го искам такъв)
Май трябва да ви давам по левче за всеки един зададен въпрос от мен, както в един авто сервиз в София.
Коментар
-
Още един въпрос от начинаещ.
Текущата ликвидност на акцииката е 5,16.(който е висок според мен и говори че няма къде инвестират)
Та въпроса ми е как го искарват точно такъв.
Формулата за изчисление не ли текущите активи :текущите пасиви=текуща ликвидност .(Аз лично не мога да го искам такъв)
Май трябва да ви давам по левче за всеки един зададен въпрос от мен, както в един авто сервиз в София.
Коментар
Коментар