IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
    Атерката е убава артия.Има много гювеч в нея.Пренаредих портфейла си и съм я сложил на видно място в него.Ако отиде надолу цената ще допълня с още едни 3-4к бр.Добре се държи артията с хубава доходност.С една дума е Ок.
    колко надолу имаш предвид вожде, ако е с 10 стинки, едва ли е интрига

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
      http://www.bse-sofia.bg/?page=Quotes...num=35&type=S&
      гледах доходността на Атерката за последната година-близо 40%......не е лошо за акция убежище и с тези тлъсти дивиденти,които раздава-може само да радва акционерите тук
      Не е Препоръка за ПП на ЦК!!!
      Атерката е убава артия.Има много гювеч в нея.Пренаредих портфейла си и съм я сложил на видно място в него.Ако отиде надолу цената ще допълня с още едни 3-4к бр.Добре се държи артията с хубава доходност.С една дума е Ок.

Коментар

• http://www.bse-sofia.bg/?page=Quotes...num=35&type=S&
        гледах доходността на Атерката за последната година-близо 40%......не е лошо за акция убежище и с тези тлъсти дивиденти,които раздава-може само да радва акционерите тук
        Не е Препоръка за ПП на ЦК!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
          Въртят се едни пари ... За този който е в началото на схемата ,може и да е "на сметка " ,ама следващите като гледам може да чакат някой ден да ги споходи "късметът"
          всеки вижда отразената в неговото съзнение действителност, значи различни неща

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
            Добре де а тези увеличения на капитала не влиаят ли негативно на стойността на 1 акция ?
            нали с увеличението се погасяват кредити, влизат пари като собствен капитал в пасива, а от друго перо в пасива - кредити намалява стойността
            СК би трябвало да не се променя от тази операция
            той ще се промени от печалба или преоценки

вариантите са следните и са примерни:
            1. 15 мил акции с цена 4лв
            2. 20 мил акции с цена 3лв

Коментар

• Въртят се едни пари ... За този който е в началото на схемата ,може и да е "на сметка " ,ама следващите като гледам може да чакат някой ден да ги споходи "късметът"

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                .
                Нещата щяха да са малко по-различни ако в началото инвестицията е направена със 100 мил свои пари. По-различни, но не много.
                въпроси????
                Добре де а тези увеличения на капитала не влиаят ли негативно на стойността на 1 акция ?
                http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                  Темата явно не е подходящата за Соф.имоти, ама пък ми стана интересно.

Форти, я кажи и твоята гледна точка, защото и на мен малко идеята дивидент да се плаща от увеличение на капитал някак си не ми звучи икономически смислено -все пак да трябва да вземаш нови пари, че да платиш печалбите на старите е някак си...
                  Как сте колеги? Днес е петък и ............. !!!!!!
                  Примерно: Имаш 30 мил лева, но искаш да построиш обект за 100 мил. лева. Какво правиш? Вземаш кредит. Нормално – нали? Може да имаш други пари, но в други инвестиции и си правиш сметка какво да платиш като лихва и колко печелиш от другите пари.
                  Нормално е след това с печалбата от обекта, който си отдал под наем да си изплатиш кредита. Нали това гледаш в банката – като пишеш анализите??? 
                  Тук вече идва законодателството, че си задължен да разпределяш 90% от печалбата като дивидент и ти го правиш. Но с какво тогава ще изплащаш кредита????
                  Ами постепенно наливаш пари – може да са от разпределения дивидент, може от другите пари, които ти носят друга доходност. Те парите като са ти в джоба няма значение от къде са ти дошли.
                  Няма значение и как смятате парите на дружеството – те трябва да са достатъчни за задължителния дивидент и за заема.
                  Това е схемата, използван е лост. Сега обаче се вижда, че с приходите се плащат лихвите, главницата и остава за собствениците. Можете да направите сметката на първоначално вложените собствени пари, колко сега остава след лихвите, дивидента и увеличението на капитала на година. Т.е. колко реално остава печалба от собствените парички вложени в проекта. Другото щом върви - риска и лоста нямат значение. По мои много груби сметки тази доходност на вложените в началото пари сега е 10%, но ще се повиши след рефинансирането до 13%.
                  Според мен тезата за безсмислената схема е неоснователна, защото не е така. Вложени са първоначално едни собствени пари и те носят доходи сега. След изплащането на кредита ще носят повече, но това след време – зависи кой как отчита времето като фактор за доходността.
                  Нещата щяха да са малко по-различни ако в началото инвестицията е направена със 100 мил свои пари. По-различни, но не много.
                  въпроси????

Коментар

за Софарма имоти доста пъти е обяснявяно и не е никак сложно, пак ще го напиша, но като свърша ремонта
                    ако друг има време нека напише
                    Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                    написаното по-голе въобще не е вярно
                    не само като мнение, а и фактология
                    Темата явно не е подходящата за Соф.имоти, ама пък ми стана интересно.

Форти, я кажи и твоята гледна точка, защото и на мен малко идеята дивидент да се плаща от увеличение на капитал някак си не ми звучи икономически смислено -все пак да трябва да вземаш нови пари, че да платиш печалбите на старите е някак си...

Коментар

обсъждахме СИ, защо зави рязко?
                      Защо "зави". Точно така си е написано, няма завиване, завиването е при чичката, докато ви развие с кинтите При севтото си беше живо дране направо без дивидент, но такова беше времето тогава - всеобщия борсов бум. Популярен беше станал лафа, че в торнадото и магарето можело да лети. Така че, вълкът достатъчно добре си е показал нрава, козината не е важна, мисля че се сещаш какво имам предвид, Просто не ти отърва да се запознават новите с нещата, защото имаш добра инвестиция в трейда, питам се какво ли щеше да мислиш ако вместо това имаше севтополис

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
                        Koe не е вярно например в севтото? Че са ограбени хакционерите с увеличение на капитала ли. Взеха им парите с емитирани хартим A Какво им се подхвърля сега срещу тези хартии - огризки
                        обсъждахме СИ, защо зави рязко?

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
                          е времето ще покаже, аз си казвам само моите сметки, във всички случаи от СФИ няма да има бомбастична печалба - то вече след тези бурни години много хора са доволни и на 5-10%, все пак заслужено или не акцията държи цена
                          Както казах - случая севтополис, изобщо не говори добре, защото е разигран от същия мажо, с подобен похват - емисия на хартии.
                          Със СФИ може да се очаква и друг момент - като залъже хакционерите да им обръща дивидента в хартии, след 10тина години, като изплати заемите какво пречи на мажото да каже - драги хакционери както виждате досега ставате все по-големи собственици (на хартии), но сгардите поостаряха, време е да ви направим още по-големи собственици с още по-високи кули. Е каква е печалбата ако е само в хартии, а с кеша мажото си прави нови инвестиции. Да не забравяме, че след толкова време дори и старите сгради ще имат нужда от ремонти, а къде са ви данъците? Нещо не ги видях в отчета, да ги видим колко са !
                          Не е препоръка

Коментар

• е времето ще покаже, аз си казвам само моите сметки, във всички случаи от СФИ няма да има бомбастична печалба - то вече след тези бурни години много хора са доволни и на 5-10%, все пак заслужено или не акцията държи цена

Коментар

Koe не е вярно например в севтото? Че са ограбени хакционерите с увеличение на капитала ли. Взеха им парите с емитирани хартим A Какво им се подхвърля сега срещу тези хартии - огризки

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
                                Чудя ви се защо си губите времето да се занимавате с такива откровени недоразумения от типа СФИ, че и да правите такива напълно безсмислени аритметики. Ами виж човеко - над 3% е само маржа в хес или биовет или дори хима привилегия и т.н - допълвайте списъка
                                Какво инвестиране при 3%???
                                и какви са тия залъгалки със прикрита пирамида като фарма-имоти - ами, когато с увеличения на капитала ви приберат дивидента за 10-15 години какъв ви е келепира - дай пък ще имаш да взимаш kaкто някой беше прогнозирал - както го е подкарал мажото там, след 4-5 години нищо чудно да тръгнете към номинала А вижте и същия мажо при слуая севто ! След само 3 увеличения на капитал играта на хакционерите там е разказана. Продължават мародерствата, но този път още по-грозно, мажото прехвърлил топката в елана. В СФИ ми мирише на пирамида но ... Не е препоръка !

Коментар

Working...
                                X