IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
    Според мен цената на земята в БГ може само да расте за сравнение трябва да се използва средната цена на декар обработваема земя в Европа или примерно в Гърция и тогава ще видиш че цените при нас са доста под европейските в следствие на което цените би трябвало да продължат да се покачват вярно може би не с темпото от 2008-ма насам но пак значително бързо. Някой по-надолу в темата отбеляза че добрите месеци за продажба на земя са от октомври до декмеври което значи че Атера ще направи още пари през второто полугодие което автоматично значи добри печалби хубав дивидент догодина и тн. В този ред на мисли при полужение че се търгуваме на 20 ст от годишното дъно тази акция ми се вижда силно недоценена !
    същите доводи се писаха преди 2008ма за апартаментите, даваха се статистики в другите ЕУ столици... не щеш ли не се получи точно според прогнозите
    отделно фактори като мутризация на сектора, лош пазар/борса, цигни, липса на качествени работници, липса на инфраструктура... все неща различаващи бг от ЕУ...

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
      Форти, откакто дойде кризата доходностите от разни активи поспаднаха (принципно) А 10% си е съвсем прилична доходност, сравнена с почти мижавите лихви там Ами погледни какви са маржовете на печалбата и при бфб дружествата, рядко се срещат изявени с по над 10-12%, дори ако видиш любимия ни трейдинг при какви маржове е, най-вероятно ще се съгласиш, че 10% в момента е почти отлична доходност
      само да допълня ако неправилно съм пояснил - тона не е печалба от декар, тона е приход от декар, от там следват разходите и т.н.

Коментар

Форти, откакто дойде кризата доходностите от разни активи поспаднаха (принципно) А 10% си е съвсем прилична доходност, сравнена с почти мижавите лихви там Ами погледни какви са маржовете на печалбата и при бфб дружествата, рядко се срещат изявени с по над 10-12%, дори ако видиш любимия ни трейдинг при какви маржове е, най-вероятно ще се съгласиш, че 10% в момента е почти отлична доходност
        моделът е отворен, висчко можеш да промениш

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
          ...
          Това е възвръщаемост 12%. През последните години високата цена на зърното изигра важна роля цената на земята бързо да се повиши. Отделно беше нарушена връзката с доходността от 12% и тя се понижи до под 10%...
          .
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Земята в САЩ леко се понижава, но не масово и навсякъде. Процесът сега не е еднопосочен – само нагоре, а има и спадове от по 2-3-5%.
            Американски анализатори очакват земята да спадне 10-20%, което е много относително особено ако се пренася в БГ.
            В САЩ, дългогодишните наблюдения показват, че цената на земята се определя от приходите, които носи Х 8.33. Това е възвръщаемост 12%.
            През последните години високата цена на зърното изигра важна роля цената на земята бързо да се повиши. Отделно беше нарушена връзката с доходността от 12% и тя се понижи до под 10%.
            Сега ако се върнем на дългосрочните връзки и приемем, че царевицата в СЩА е около 3.8-4.5 USD/бушел, прихода от 1 декар отлична земя в Айова ще бъде 220*4.2=924 дол. Тогава цената на декар ще бъде 7 697 дол. Доста има да спада от настоящите цени.
            В България изчислението трябва ад се направи примерно при 200лв приход от декар, което прави цена на земята 1 660 лева. Тук може да възникнат спорове да приходите то декар или доходността, но всеки сам може да си залага параметри.
            Според мен при запазване на настоящите параметри от пазара на зърно, цена на земята от 900 – 1000лв е ниска. Дори сега земеделците да твърдят, че няма да повишават цените, след две години пак ще натрупат парички и ще купуват на 1100-1200-1300-1400 лева.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivo0101 Разгледай мнение
              И аз мисля като bnight, че акцията има потенциал и тази година заради останалата "инерция" на пазара!
              Но не съм сигурен дали цената на земята няма да пада през следващите няколко години. Според изследване на Рабобанк този процес в САЩ е вече стартирал и там е налице понижение на цените на земята дори и в Айова, което забележете е първото от 1998г. насам.
              Според мен цената на земята в БГ може само да расте за сравнение трябва да се използва средната цена на декар обработваема земя в Европа или примерно в Гърция и тогава ще видиш че цените при нас са доста под европейските в следствие на което цените би трябвало да продължат да се покачват вярно може би не с темпото от 2008-ма насам но пак значително бързо. Някой по-надолу в темата отбеляза че добрите месеци за продажба на земя са от октомври до декмеври което значи че Атера ще направи още пари през второто полугодие което автоматично значи добри печалби хубав дивидент догодина и тн. В този ред на мисли при полужение че се търгуваме на 20 ст от годишното дъно тази акция ми се вижда силно недоценена !
              http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• За пръв път пиша в тази тема въпреки, че редовно чета вашите коментари!

И аз мисля като bnight, че акцията има потенциал и тази година заради останалата "инерция" на пазара!
                Но не съм сигурен дали цената на земята няма да пада през следващите няколко години. Според изследване на Рабобанк този процес в САЩ е вече стартирал и там е налице понижение на цените на земята дори и в Айова, което забележете е първото от 1998г. насам.

Но със сигурност fortiss е по-запознат и ще е добре да ни държи в течение!

Коментар

• Първоначално изпратено от 1996 Разгледай мнение
                  За мен се изчерпа потенциала, продадох всичко тук. Търся друг АДСИЦ.
                  С 64% ръст на печалбите на полугодието не съм 100% обеден че потенциала се е изчерпал !
                  http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                    http://www.bse-sofia.bg/?page=Quotes...num=35&type=S&
                    гледах доходността на Атерката за последната година-близо 40%......не е лошо за акция убежище и с тези тлъсти дивиденти,които раздава-може само да радва акционерите тук
                    Не е Препоръка за ПП на ЦК!!!
                    За мен се изчерпа потенциала, продадох всичко тук. Търся друг АДСИЦ.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      Сига бе прецак, тея стойности им са в рейнджа.
                      Манна-та им е на гущерче и евро съответно

При всички случаи дивидентни акции ( и не само) се купуват кога са евтини, всичко друго е шум и от нечестивия
                      Е ти много си започнал да алчнееш, чак на 2 кинта ... няма как да ти го оставят да слезе, дивидента му става по-голям от химския и съответно се стига до "измислена" формула в "учебника" на орешареца за "дивидентна" хартия, която формула дава към над 3 кинта ... )) научно пип, научно, почти от небето идва )))))
                      пс. За софарма-трейдинга са числата а не за атера - мислех че за трейдинга искаш 2-та кинта
                      Last edited by precakanoto; 13.08.2014, 00:56.
                      Не е препоръка... !!!

Коментар

Нека стане 2 кинта, предполагам никой няма да има нещо против
                        Ako можеше и трейдинга да се сурне на 3 кинта ще е като манна небесна, нали Форти
                        Сига бе прецак, тея стойности им са в рейнджа.
                        Манна-та им е на гущерче и евро съответно

При всички случаи дивидентни акции ( и не само) се купуват кога са евтини, всичко друго е шум и от нечестивия

Коментар

ще има и против, няма как
                          Ами както е казал костоланито - борсата и икономиката са като човек с куче на разходка, човекът върви бавно а кучето напред назад около него, така и икономиката прави бавни стъпки а индекса витае някъде напред назад около нея ))) А досега някои от дружествата имат само една посока - нагоре Това не е съвсем нормално и всеки го знае, че нагоре е само небето !!! ))
                          Не е препоръка... !!!

Коментар

Ako можеше и трейдинга да се сурне на 3 кинта ще е като манна небесна, нали Форти
                            ще има и против, няма как

Коментар

Колеги, вижте огромната активност в темата за КТБ, а тук какво става - едвам кретаме !!!!
                              Не е препоръка... !!!

Коментар

• Колеги, вижте огромната активност в темата за КТБ, а тук какво става - едвам кретаме !!!!

Коментар

Working...
                                X