IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• според данин на колегата, който е запознат с нещата на място, рентата в Румъния е 30лв - около това е

Коментар

• Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение
      Ще си внесеш ти се......Я да си дигаш дупето и да се хващаш и да поработваш по- малко няма да ми стоиш само из форумите със сто акции голям спец стана!!!Ей...!!!.На боб(на нивата) бях три дни и там се иска яко бачкане,нищо че има тук за почти 23 бона акции.За нищо не е препоръка само такива,като теб да ги няма тук и да не се правят на "спецове"!!!!
      Ха-ха-ха - че ти ли ще ми кажеш на какво да се правя? Може да имам 100 акции, може да имам 10 000, може да имам една - да не си ми я купил ти? ( 64 438 подигравателно плезещи се човеченца)

Бери си бобецът и готви и яж, че както идва газова криза: полза ще допринесеш. (още 78 984 подигравателно плезещи се човеченца).
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Don Archon Разгледай мнение
        А това как ще го коментирате колеги?

http://www.dnes.bg/balkani/2014/08/1...umyniia.235475

Все пак с какво румънците са по-добри от нас? Дали този интерес ще се насочи насам?
        И кога евентуално?

Не е препоръка.
        "В Румъния най-високите цени са около 3600 евро за хектар". Това може да е част от обяснението. Отделно, че в там парцелите са по-големи.

Аз се чудя ATERA само в България ли може да купува?

Коментар

• А това как ще го коментирате колеги?

http://www.dnes.bg/balkani/2014/08/1...umyniia.235475

Все пак с какво румънците са по-добри от нас? Дали този интерес ще се насочи насам?
          И кога евентуално?

Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнение
            Благодаря за съвета рожденик! Ти още ли не си на черешата? Какво да ти поръчам?
            след малко лягам,че и мен ме тресат(тормозят) някви битовизми от апартаментен характер...но както се казва на ракия сме а черешите ще ги ядем когато узреят...наздраве и успех

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
              слагай BID на 2.36....може да слезе и до там при някое сътресение...на БФБ всичко е възможно
              Не е Препоръка!!!
              Благодаря за съвета рожденик! Ти още ли не си на черешата? Какво да ти поръчам?

Коментар

• Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнение
                Купих на 2,45, но в момента цената се държи, тоест може да купя и аз къде още 1к, не повече,,,,,,,,,,,,,, хубава излезе артията при положение, че купих след раздаването
                слагай BID на 2.36....може да слезе и до там при някое сътресение...на БФБ всичко е възможно
                Не е Препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                  +1
                  няма какво да добавя...съгласен съм с твоето мнение...успех на всички инвеститори тук
                  Купих на 2,45, но в момента цената се държи, тоест може да купя и аз къде още 1к, не повече,,,,,,,,,,,,,, хубава излезе артията при положение, че купих след раздаването

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                    Атерката е убава артия.Има много гювеч в нея.Пренаредих портфейла си и съм я сложил на видно място в него.Ако отиде надолу цената ще допълня с още едни 3-4к бр.Добре се държи артията с хубава доходност.С една дума е Ок.
                    +1
                    няма какво да добавя...съгласен съм с твоето мнение...успех на всички инвеститори тук

Коментар

• Никой не оспорва дългосрочния потенциял за ръст на земеделската земя в БГ. Но това, което никой не иска да признае, е че и този тип актив както всеки друг е цикличен. Смятам всички в този форум са наясно, че суровините се движат на цикли от 10г. ръст и 20г. спад. От там и цената на земята също е циклична. При последния цикъл в САЩ земята в Айова е вървяла нагоре от 420$ през 1970г. до 2066 през 1981г., след което е коригирала с 50% за 5г. Не казвам че това ще се случи отново но все пак не бива да пренебрегваме и този факт.
                      Така че ако цената на зърното се задържи в следващите няколко години в диапазона 20 - 30ст./кг. единствения фактор който би донесъл някакъв ръст в цената според мен е психологически - от страх да не загубят бизнеса си (както каза фортис) земеделците да купуват!

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
                        да де да, ясно - зем земя в бг е нещо уникално и т.н. и само напред и нагоре
                        няма цигани да ти трошат овошките, няма мутри да придобиват земи под пазарните нива, по селата работници бол и все млади и мотивирани, съдебната система е на 6 и делата минават за седмици, земите в бг са с добра инфраструктура и изградени поливни системи, изобщо и аз като се замисля защо ни е толкова евтина земята, поне 5000 на декар на първо четене
                        а и фортиса като каза че приходите били поне 200 на декар, явно в моя край земеделците масово лъжат че получават 250-300кг на дка зърно при цена 0.28... лъжат нихната м.....
                        По-близко до земята "луда краво",по-близко.Като търгуваш с нея и като я обработваш и ще ти станат ясни много неща.Това е препоръка.А кой кво е казал от тия земеделци......Мани ги и арендатори и тем подобни кооперации.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Колкото и да не ми се ще, но Кравов е прав. Земята ни, прекрасна сама по себе си, страдае от тоталното беззаконие, обхванало държавата. Един от начините за подобрение е лицата от т. 1 да бъдат заставени да променят т. 3...или да си внесем селяни отвън.
                          Ще си внесеш ти се......Я да си дигаш дупето и да се хващаш и да поработваш по- малко няма да ми стоиш само из форумите със сто акции голям спец стана!!!Ей...!!!.На боб(на нивата) бях три дни и там се иска яко бачкане,нищо че има тук за почти 23 бона акции.За нищо не е препоръка само такива,като теб да ги няма тук и да не се правят на "спецове"!!!!

Коментар

• Колкото и да не ми се ще, но Кравов е прав. Земята ни, прекрасна сама по себе си, страдае от тоталното беззаконие, обхванало държавата. Един от начините за подобрение е лицата от т. 1 да бъдат заставени да променят т. 3...или да си внесем селяни отвън.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• да де да, ясно - зем земя в бг е нещо уникално и т.н. и само напред и нагоре
                              няма цигани да ти трошат овошките, няма мутри да придобиват земи под пазарните нива, по селата работници бол и все млади и мотивирани, съдебната система е на 6 и делата минават за седмици, земите в бг са с добра инфраструктура и изградени поливни системи, изобщо и аз като се замисля защо ни е толкова евтина земята, поне 5000 на декар на първо четене
                              а и фортиса като каза че приходите били поне 200 на декар, явно в моя край земеделците масово лъжат че получават 250-300кг на дка зърно при цена 0.28... лъжат нихната м.....

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
                                същите доводи се писаха преди 2008ма за апартаментите, даваха се статистики в другите ЕУ столици... не щеш ли не се получи точно според прогнозите
                                отделно фактори като мутризация на сектора, лош пазар/борса, цигни, липса на качествени работници, липса на инфраструктура... все неща различаващи бг от ЕУ...
                                Пазара на имотите в България е друга тема на разговор. През 2008-ма светът влезе в най-голямата криза от голямата депресия насам. Още дълги години последствият от тази криза ще променят начиниът на мислене на хората. И това се вижда не само в пазара на имотите а и в цялостно свитото потребление което вече може да е фактор за намаляване цената на земята. В България конкретно обаче земеделската земя е доста подценена и аз както казах очаквам забавяне в покачването на цената но това не значи че няма да се печели от земеделска земя в средносрочен план до 5 години а защо не и в дългосрочен (повече от 10 години) когато органичната храна ще става все по търсена и желана забелязал ли си магазините с натписи био на тях ?

Тъй като нашата земя от гледна точка на чистота и възможност за отглеждане на био продукти е доста добра не виждам причина защо цената и да не се качва.

Ако не се лъжа в АТЕРА средната цена на декар е малко над 600 лв до 1200-1600 лв за декар има бая път да се измине.
                                http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

Working...
                                X