според данин на колегата, който е запознат с нещата на място, рентата в Румъния е 30лв - около това е
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнениеЩе си внесеш ти се......Я да си дигаш дупето и да се хващаш и да поработваш по- малко няма да ми стоиш само из форумите със сто акции голям спец стана!!!Ей...!!!.На боб(на нивата) бях три дни и там се иска яко бачкане,нищо че има тук за почти 23 бона акции.За нищо не е препоръка само такива,като теб да ги няма тук и да не се правят на "спецове"!!!!
Бери си бобецът и готви и яж, че както идва газова криза: полза ще допринесеш. (още 78 984 подигравателно плезещи се човеченца).Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Don Archon Разгледай мнениеА това как ще го коментирате колеги?
http://www.dnes.bg/balkani/2014/08/1...umyniia.235475
Все пак с какво румънците са по-добри от нас? Дали този интерес ще се насочи насам?
И кога евентуално?
Не е препоръка.
Аз се чудя ATERA само в България ли може да купува?
Коментар
-
А това как ще го коментирате колеги?
http://www.dnes.bg/balkani/2014/08/1...umyniia.235475
Все пак с какво румънците са по-добри от нас? Дали този интерес ще се насочи насам?
И кога евентуално?
Не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнениеБлагодаря за съвета рожденик! Ти още ли не си на черешата? Какво да ти поръчам?
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениеслагай BID на 2.36....може да слезе и до там при някое сътресение...на БФБ всичко е възможно
Не е Препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнениеКупих на 2,45, но в момента цената се държи, тоест може да купя и аз къде още 1к, не повече,,,,,,,,,,,,,, хубава излезе артията при положение, че купих след раздаването
Не е Препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение+1
няма какво да добавя...съгласен съм с твоето мнение...успех на всички инвеститори тук
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеАтерката е убава артия.Има много гювеч в нея.Пренаредих портфейла си и съм я сложил на видно място в него.Ако отиде надолу цената ще допълня с още едни 3-4к бр.Добре се държи артията с хубава доходност.С една дума е Ок.
няма какво да добавя...съгласен съм с твоето мнение...успех на всички инвеститори тук
Коментар
-
Никой не оспорва дългосрочния потенциял за ръст на земеделската земя в БГ. Но това, което никой не иска да признае, е че и този тип актив както всеки друг е цикличен. Смятам всички в този форум са наясно, че суровините се движат на цикли от 10г. ръст и 20г. спад. От там и цената на земята също е циклична. При последния цикъл в САЩ земята в Айова е вървяла нагоре от 420$ през 1970г. до 2066 през 1981г., след което е коригирала с 50% за 5г. Не казвам че това ще се случи отново но все пак не бива да пренебрегваме и този факт.
Така че ако цената на зърното се задържи в следващите няколко години в диапазона 20 - 30ст./кг. единствения фактор който би донесъл някакъв ръст в цената според мен е психологически - от страх да не загубят бизнеса си (както каза фортис) земеделците да купуват!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнениеда де да, ясно - зем земя в бг е нещо уникално и т.н. и само напред и нагоре
няма цигани да ти трошат овошките, няма мутри да придобиват земи под пазарните нива, по селата работници бол и все млади и мотивирани, съдебната система е на 6 и делата минават за седмици, земите в бг са с добра инфраструктура и изградени поливни системи, изобщо и аз като се замисля защо ни е толкова евтина земята, поне 5000 на декар на първо четене
а и фортиса като каза че приходите били поне 200 на декар, явно в моя край земеделците масово лъжат че получават 250-300кг на дка зърно при цена 0.28... лъжат нихната м.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеКолкото и да не ми се ще, но Кравов е прав. Земята ни, прекрасна сама по себе си, страдае от тоталното беззаконие, обхванало държавата. Един от начините за подобрение е лицата от т. 1 да бъдат заставени да променят т. 3...или да си внесем селяни отвън.
Коментар
-
Колкото и да не ми се ще, но Кравов е прав. Земята ни, прекрасна сама по себе си, страдае от тоталното беззаконие, обхванало държавата. Един от начините за подобрение е лицата от т. 1 да бъдат заставени да променят т. 3...или да си внесем селяни отвън.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
да де да, ясно - зем земя в бг е нещо уникално и т.н. и само напред и нагоре
няма цигани да ти трошат овошките, няма мутри да придобиват земи под пазарните нива, по селата работници бол и все млади и мотивирани, съдебната система е на 6 и делата минават за седмици, земите в бг са с добра инфраструктура и изградени поливни системи, изобщо и аз като се замисля защо ни е толкова евтина земята, поне 5000 на декар на първо четене
а и фортиса като каза че приходите били поне 200 на декар, явно в моя край земеделците масово лъжат че получават 250-300кг на дка зърно при цена 0.28... лъжат нихната м.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнениесъщите доводи се писаха преди 2008ма за апартаментите, даваха се статистики в другите ЕУ столици... не щеш ли не се получи точно според прогнозите
отделно фактори като мутризация на сектора, лош пазар/борса, цигни, липса на качествени работници, липса на инфраструктура... все неща различаващи бг от ЕУ...
Тъй като нашата земя от гледна точка на чистота и възможност за отглеждане на био продукти е доста добра не виждам причина защо цената и да не се качва.
Ако не се лъжа в АТЕРА средната цена на декар е малко над 600 лв до 1200-1600 лв за декар има бая път да се измине.http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
Коментар