За злочестина бях на работа и докато кеширам от други, куци позиции, туканка взе да възстановява – но все още е на сгода – утре ще си зема сигурно – макар на 2.38 – по-сгода.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениедобавих някоя друга бройка...по-добре сега да се допълва според мен,отколкото когато цената иде над 3-те леФа
Честно казано, не разбирам какъв е този оптимизъм, но щом те устройва цената, купувай.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеНаправиха оборото на борсата днес.
Оракуле, допълваш ли !?
Коментар
-
Първоначално изпратено от kashoooo Разгледай мнениеНа сайта на Терафонда има бланка за контакт. Представих се с име и чрез кой посредник имам акции и зададох въпроса дали могат да оповестят кои са обслужващите банки и къде са депозитите. Честно казано ме съмнява да получа отговор. Предполагам обаче, че ако 50-100-200 човека им зададем въпроса може да публикуват някаква официална информация. Затова ви призовавам да ги питате ето тук
П.с. Имам отдавна, кефят ме много и възнамерявам да продължавам да имамНе е препоръка за нищо, просто любопитство.
и аз имам и допълвам експозицията...без препоръки разбира се
Коментар
-
На сайта на Терафонда има бланка за контакт. Представих се с име и чрез кой посредник имам акции и зададох въпроса дали могат да оповестят кои са обслужващите банки и къде са депозитите. Честно казано ме съмнява да получа отговор. Предполагам обаче, че ако 50-100-200 човека им зададем въпроса може да публикуват някаква официална информация. Затова ви призовавам да ги питате ето тук
П.с. Имам отдавна, кефят ме много и възнамерявам да продължавам да имамНе е препоръка за нищо, просто любопитство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kashoooo Разгледай мнениеНякой има ли представа от къде може да се намери информация в кои банки дружеството си държи кеша? В тримесечните отчети няма такава информация, нито в месечните бюлетини. Нещо все не ми дава мира този въпрос.
По памет назад в темите се беше коментирало. Отговорен фактор заявил ,че няма средства в КТБ
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеЧестит рожден ден на Императора !!!!!!
Здраве и успехи по световните капиталови пазари !!!
А у нас - дано не му са намазали ските при "ски-скочето"...Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеЧестит рожден ден на Императора !!!!!!
наздраве и от мен и да почерпиш,че да имаш успехи и занапред
Коментар
-
Тук нещо колегите позадрямаха. Какво от това, че вали сняг и не може да се излезе по полетата???
Първо уточнявам, че пшеницата, царевицата и соята са много големи и наличностите са добри.
ОТ тук нататък следват проблемите:
1.В Русия рублата се срива всеки ден. Търговията със зърно намалява, всеки държи и продава при необходимост с цел защита от инфлация.
Властите правят следните маневри:
-Увеличават изискванията за качеството на изнасяното зърно – от това руската страна няма никакъв интерес, но започват да го правят. –Говори се за въвеждане на плаващо експортно мито. Двете неща са свързани с мечтата за ограничаване на износа.
Състоянието на есенниците в Русия е лошо. Суша при засяването, непоникване, сега студове без сняг. През почивните дни заваля сняг в южните райони, но в централните няма а температурите са -23-15-10 градуса.
В Австралия се жъне пшеницата, добивите не са много добри, качеството е добро. Сушата намали реколтата и сега тя се оценява на 22-24 млн. тона при 27 млн. тона миналата година.
В Аржентина също върви жътвата на пшеница, добивите са под очакванията, а реколтата вероятно ще спадне под 11,5 млн. тона, а се чакаха над 12-12.5 млн. тона. Миналата година 10,2 млн. тона. Качеството ес влошава от валежите.
В Бразилия реколтата ще е около 7-7.5 млн. тона – добра реколта с не високо качество – пак валежи.
Франция има много фуражна пшеница и започва доставки за вече забравени клиенти – САЩ и Южна Корея.
Украйна поддържа добър износ на пшеница, но качеството е ниско. Износът от България и Румъния не е особено силен – засега !!!
Царевицата в САЩ се крепи на нежеланието на фермерите да продават при настоящите цени. ФОБ Мексикански залив царевицата се повиши и сега е с цена над тази от Черно море и Франция. Китай пазарува царевица от Черноморския регион, но това много не се коментира по пазарите, защото количествата не са големи.
Спадът на петрола вече е факт, интересно ще бъде докога ще са тези цените. Засега няма промени в производството на биогорива, но е нямало време за реакция на пазара. Може да се очаква, че производството им ще се понижи в някаква степен, което не е добре за зърната. Китайският ръст на икономиката става все по-проблемен. Инвестициите, на които се дължеше голяма част от икономическия растеж вече няма защо да се правят. Задлъжнялостта на икономическите субекти е значителна, имотите много скъпи – всичко сочи проблеми и то нерешими лесно.
Маслените – цените им зависят вече от Южна Америка. Там засега нещата са отлични, вали, бързо се засява. Много соя се изкупи от САЩ и не може да се очаква, че темповете ще продължат да се поддържат, а по-скоро ще има понижение и анулиране на част от покупките с цел да се направят на по-ниски цени от Южна Америка. Това обаче ще се случва в края на януари и февруари.
Засега се очертава, че качествената пшеница има шанс да расте в цена. За БГ от място 350 лв не са проблем.
Царевицата като намалее още малко в страната – 3 седмици при този износ и ще стане подходяща за поскъпване.
Слънчогледът – там е трудно да се прецени доколко той ще се откъсне от сектора на маслените.
Коментар
-
Коментар
Коментар