IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Направиха оборото на борсата днес.
    Оракуле, допълваш ли !?
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от kashoooo Разгледай мнение
      На сайта на Терафонда има бланка за контакт. Представих се с име и чрез кой посредник имам акции и зададох въпроса дали могат да оповестят кои са обслужващите банки и къде са депозитите. Честно казано ме съмнява да получа отговор. Предполагам обаче, че ако 50-100-200 човека им зададем въпроса може да публикуват някаква официална информация. Затова ви призовавам да ги питате ето тук

П.с. Имам отдавна, кефят ме много и възнамерявам да продължавам да имам Не е препоръка за нищо, просто любопитство.
      +1
      и аз имам и допълвам експозицията...без препоръки разбира се

Коментар

• Фракинга идва..

Коментар

• На сайта на Терафонда има бланка за контакт. Представих се с име и чрез кой посредник имам акции и зададох въпроса дали могат да оповестят кои са обслужващите банки и къде са депозитите. Честно казано ме съмнява да получа отговор. Предполагам обаче, че ако 50-100-200 човека им зададем въпроса може да публикуват някаква официална информация. Затова ви призовавам да ги питате ето тук

П.с. Имам отдавна, кефят ме много и възнамерявам да продължавам да имам Не е препоръка за нищо, просто любопитство.

Коментар

• имам спомен за споменаване на пиреос ама не съм 100% сигурен
            “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от kashoooo Разгледай мнение
              Някой има ли представа от къде може да се намери информация в кои банки дружеството си държи кеша? В тримесечните отчети няма такава информация, нито в месечните бюлетини. Нещо все не ми дава мира този въпрос.

По памет назад в темите се беше коментирало. Отговорен фактор заявил ,че няма средства в КТБ

Коментар

• Някой има ли представа от къде може да се намери информация в кои банки дружеството си държи кеша? В тримесечните отчети няма такава информация, нито в месечните бюлетини. Нещо все не ми дава мира този въпрос.

Коментар

• В Русия става една работа - не се знае какво става - рубла, цени, всичко е кашора днес.
                  Вижте как са есенниците - пшеница и ечемик - това са лоши посеви. Студът си работи всяка нощ обаче.
                  Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                    Честит рожден ден на Императора !!!!!!
                    Здраве и успехи по световните капиталови пазари !!!
                    Най -вече по световните. С акциЙте на бинтаджйницата и саламджийницата ("никиту на салам"...)
                    А у нас - дано не му са намазали ските при "ски-скочето"...
                    Не е препоръка... !!!
                    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

+111
                      наздраве и от мен и да почерпиш,че да имаш успехи и занапред

Коментар

• Тук нещо колегите позадрямаха. Какво от това, че вали сняг и не може да се излезе по полетата???

Първо уточнявам, че пшеницата, царевицата и соята са много големи и наличностите са добри.
                        ОТ тук нататък следват проблемите:
                        1.В Русия рублата се срива всеки ден. Търговията със зърно намалява, всеки държи и продава при необходимост с цел защита от инфлация.
                        Властите правят следните маневри:
                        -Увеличават изискванията за качеството на изнасяното зърно – от това руската страна няма никакъв интерес, но започват да го правят. –Говори се за въвеждане на плаващо експортно мито. Двете неща са свързани с мечтата за ограничаване на износа.
                        Състоянието на есенниците в Русия е лошо. Суша при засяването, непоникване, сега студове без сняг. През почивните дни заваля сняг в южните райони, но в централните няма а температурите са -23-15-10 градуса.
                        В Австралия се жъне пшеницата, добивите не са много добри, качеството е добро. Сушата намали реколтата и сега тя се оценява на 22-24 млн. тона при 27 млн. тона миналата година.
                        В Аржентина също върви жътвата на пшеница, добивите са под очакванията, а реколтата вероятно ще спадне под 11,5 млн. тона, а се чакаха над 12-12.5 млн. тона. Миналата година 10,2 млн. тона. Качеството ес влошава от валежите.
                        В Бразилия реколтата ще е около 7-7.5 млн. тона – добра реколта с не високо качество – пак валежи.
                        Франция има много фуражна пшеница и започва доставки за вече забравени клиенти – САЩ и Южна Корея.
                        Украйна поддържа добър износ на пшеница, но качеството е ниско. Износът от България и Румъния не е особено силен – засега !!!
                        Царевицата в САЩ се крепи на нежеланието на фермерите да продават при настоящите цени. ФОБ Мексикански залив царевицата се повиши и сега е с цена над тази от Черно море и Франция. Китай пазарува царевица от Черноморския регион, но това много не се коментира по пазарите, защото количествата не са големи.
                        Спадът на петрола вече е факт, интересно ще бъде докога ще са тези цените. Засега няма промени в производството на биогорива, но е нямало време за реакция на пазара. Може да се очаква, че производството им ще се понижи в някаква степен, което не е добре за зърната. Китайският ръст на икономиката става все по-проблемен. Инвестициите, на които се дължеше голяма част от икономическия растеж вече няма защо да се правят. Задлъжнялостта на икономическите субекти е значителна, имотите много скъпи – всичко сочи проблеми и то нерешими лесно.
                        Маслените – цените им зависят вече от Южна Америка. Там засега нещата са отлични, вали, бързо се засява. Много соя се изкупи от САЩ и не може да се очаква, че темповете ще продължат да се поддържат, а по-скоро ще има понижение и анулиране на част от покупките с цел да се направят на по-ниски цени от Южна Америка. Това обаче ще се случва в края на януари и февруари.
                        Засега се очертава, че качествената пшеница има шанс да расте в цена. За БГ от място 350 лв не са проблем.
                        Царевицата като намалее още малко в страната – 3 седмици при този износ и ще стане подходяща за поскъпване.
                        Слънчогледът – там е трудно да се прецени доколко той ще се откъсне от сектора на маслените.

Коментар

+1

Коментар

• Честит рожден ден на Императора !!!!!!

Коментар

• http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...elcite-184642/

Коментар

• Целта е ясна геополитика -да се отслабят т.нар. диктаторски режими, ама това може да избие някъде другаде
                                Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                                http://www.investor.bg/surovini/365/...a-s-42-184616/

Нещата не отиват в най-добрата посока.

Коментар

Working...
                                X