IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
    Еми по т.1 няма нищо сложно. Избираме си едно село, отиваме там и си купуваме 1/7 от онези 9дка и още 2/5 от друг парцел 11дка. Ама каква категория е земята, къде ли е поземлената комисия, кой ще я обработва, има ли някой в това землище. Абе, просто ще си седя в къщи на дивана и някой ще дойде да ми плати рентата или в най-лошия случай ще ми се обади по телофона да ми иска банковата сметка, за да я плати....
    т.2 То и баща ми преди 40 години, когато съм се родил вместо да е сложил 1000лв в книжка да беше сложил само 100$ в акции на Apple, ама не е. Дали от Карол знаят или не знаят какво правят, не ми е в компетенцията да коментирам. Това което знам е цена 1,69лв след Ковид спада, цитирания дивидент от acb за тези три години и цената днес, която можете да си я проверите... на мен това ми е достатъчно.
    т.3 Говоря за НН, които имат 170 години опит и това, че за вземане на решение да се инвестира в българско дружество е необходимо разрешение от Холандия и там са направили оценка на компанията, хора със сериозна експертиза. За ПОК Доверие не знам и не мога да ги коментирам.
    По т.1 . Разбирам те прекрасно.
    Разсъждавах подобно на теб през 2005г , когато бях на кръстопът, дали да инвестирам самостоятелно в ЗЗ или чрез АДСИЦ.
    Не се реших да инвестирам сам в ЗЗ. Нямаше информация. Тъмна Индия си беше. Бях инвестиционен полу новобранец. Не знаех, не можех...
    Избрах лесния път през АДСИЦ
    От 2005 до 2012г. постоянно купувах акции на 3-те основни АДСИЦ за ЗЗ.
    Същевременно събирах и систематизирах информация за всичко относно инвестирането в ЗЗ от където и както мога...
    Трябваха ми цели 7 години, за да сваля лаврите на "гурутата" управляващи АДСИЦ за ЗЗ (без Агрофинанс,евала на които) и да ги обявя 1/2 за некадърници и 1/2 за обирджии цакащи миноритарите с неадекватно високи такси.
    През 2012 и 2013г. постепенно разпродавах акциите си в АДСИЦ за ЗЗ, за да си инвестирам сам в земя.
    Купих малко земя дори от АТЕРА, за което им благодара.
    Чудесна инвестиция направих чрез тях
    ...
    Преди 17г. нямаше почти никаква информация за ЗЗ за да има на какво да стъпя и да се реша да инвестирам самостоятелно в ЗЗ.
    От тъмната Индия АДСИД умело се възползваха, НО и те "професионалистите" в мъглата са купували без подбор.
    Справка - неотдадените и до днес земи на АТЕРА.
    Преди 10г. информационното положението беше малко по-добро, а за мен достатъчно добро, за да се реша да действам самостоятелно.
    Днес е съвсем друго. Цялата информация помагаща за самостоятелно инвестиране в ЗЗ е просто на 1 клик растояние.
    Чудно ми е защо инвестиционния планктон не го отчита.

По т.2. Радваям се, че си доволен от инвестицията си до момента в АТЕРА.
    Ще ми е интересно обаче да споделиш следното.
    Все ще дойде време АТЕРА да последва съдбата на ЕЛАРГ.
    Ако искаш да продължиш да инвестираш в ЗЗ тогава, какво ще правиш?
    Пари от ликидацията на АТЕРА ще имаш, но земя НЕ!
    Как ще действаш?

По.т.3. ПОК Доверие стана символ на продажен, некадърен или и двете фонд точно в случая с ЕЛАРГ.
    НН не са по-свестни, но основно по обективни, а не субективни причини.
    Портфолио медиджърите им дори и да са The Best, цялостната конюнкура не им позволява да са успешни. Още повече наблюдавайки преобъщането на голямата парадигма.
    Бил съм в някаквая степен в "кухнята" на НН (Ай Ен Джи) през 2002 -2003г., та знам за какъв "професионализъм" и там ставаше въпрос.
    Провери им доходността на двата ПФ от създаването им до днес (над 20г.).
    Каква доходност имат след приспадане на официалната инфлация???
    МЪКАААААА....

....
    Успех в инвестициите ти желая.
    Last edited by 77; 05.01.2023, 18:18.
    Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• Първоначално изпратено от nik_naydenov Разгледай мнение
      С уважение към точния отговор от члена на СД към ОСА - 2022 г. Това не променя общо взето надеждите за тлъст заек / дивидент по резултатите за изминалата 2022 г. Чакаме консолидирания отчет в края на Февруари т.г. с възможна нетна печалба от 50 - 55 милки. Имам пакет. Не е препоръка за покупки или продажби.
      Заек ще има а йори има много да черпи за атерата...баба ми лека и пръст беше от Бяла Слатина... та там ми предлагат същото до 4000 лв на декар... да видим бюлетина на 15 януари.... иолимпиеца и той да почерпи целият форум!

Коментар

• С уважение към точния отговор от члена на СД към ОСА - 2022 г. Това не променя общо взето надеждите за тлъст заек / дивидент по резултатите за изминалата 2022 г. Чакаме консолидирания отчет в края на Февруари т.г. с възможна нетна печалба от 50 - 55 милки. Имам пакет. Не е препоръка за покупки или продажби.

Коментар

• Първоначално изпратено от nik_naydenov Разгледай мнение
          Собствената земя на БГ - Агро, според отговори на въпроси по време на ОСА през 2022 г. е около 8 хил. дка. Размерът на обработваната земя е (мисля) точен. Третият факт - за силозите е много важен, за да можеш да продаваш през Февруари - Март, преди прибирането на зърното в страните от Южното полукълбо.
          Имам акции. Това не е препоръла, а само информационно мнение за ресурсите на дружеството.
          Точния отговор към датата на ОСА 22 е 96000 декара наета и 5800 дка собствена според член на съвета на директорите

Коментар

• Собствената земя на БГ - Агро, според отговори на въпроси по време на ОСА през 2022 г. е около 8 хил. дка. Размерът на обработваната земя е (мисля) точен. Третият факт - за силозите е много важен, за да можеш да продаваш през Февруари - Март, преди прибирането на зърното в страните от Южното полукълбо.
            Имам акции. Това не е препоръла, а само информационно мнение за ресурсите на дружеството.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

5000 дка собствена
              120к дка обработват
              150к тона силози
              Мерси!

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Колко земя притежават тези,че не намирам никакво инфо?Мислех че са само търговци на зърно?
                5000 дка собствена
                120к дка обработват
                150к тона силози

Коментар

• Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение

A защо само там,ами БГ Агро!P.S.Препоръки никакви разбира се!
                  Колко земя притежават тези,че не намирам никакво инфо?Мислех че са само търговци на зърно?

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Браво - за какви обеми и коя категория? Поздравления за успешната инвестиция, знаеш, че не тая лошо - и още по-големи възвращаемости пожелавам!
                    О, за обеми трудно може да се говори. Минаха тези времена, когато под 10 дка въобще не обръщах внимание.
                    Сега предлагането е изключително слабо, защото почти всичко минава през арендаторите и кооперациите.
                    Иначе 3-та - 5-та кат са земите по нашия край...
                    И на теб желая здраве и успешни начинания!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Супер и поздравления, в кой регион? За мен при земята се наду огромен балон, както при НИ, дори мисля, че този на НИ (поне в София) е по-малък, просто защото се случиха няколко поредни години на голям урожай, особено миналата. Тази обаче, поне засега, не дава никакви признаци, че ще е дори наполовина на минлата като печалби, а като гледам времето, без да съм спец, липсва само едно хубаво застудяване до към минус 10 (което си е съвсем в реда на нещата)и както няма сняг, ще стане ултра весело. да не говорим и какво е сътоянието на влага в почвата, пак без да съм иригаторен специалист - все фактори, които влияят основно на цената на земата, щото простите аграри знаят само едно - да купуват земя и нищо друго (след бентлито и трите любовници, плюс двата апартамента в София, по един на морето и в Банско, ама те вече са купени )

Интересно ми е също на колко оценявате земята на Атера в момента - лично мнение искам, ясно, че е без препоръка
                      Аз не съм оценител,а търговец!Почти във цяла България цените са много високи вече,щом декар необработваема земя се купува за 1750 лева!Преди много години Р.М. човекът зад АТЕРА подхвърли,че ако някой му даде един ден 3500 лева за декар би продал всичко!P.S.Препоръки никакви разбира се,а тоя форум ме накара пак да купя 8500 АТЕРА на средна цена от 3,047 лева!

Коментар

• Първоначално изпратено от acb Разгледай мнение

Потвърждавам!
                        В Централна северна БГ цените са твърдо над 3000/дка лв вече. При 2000 до преди 2 год - т.е. ръст от 50%!
                        Инвестицията в Атера за периода не само защити парите на вложителите от инфлацията, но и с добра печалба е.
                        Такива са фактите, а когато те говорят и боговете/ адвокатите / би трябвало да замълчат
                        Разбира се никой не очаква безкраен ръст на земята, та ще се действа според ситуацията
                        Браво - за какви обеми и коя категория? Поздравления за успешната инвестиция, знаеш, че не тая лошо - и още по-големи възвращаемости пожелавам!
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Не ми се коментира,но само да отбележа понеже се занимавам със покупко продажби на земя,че на 29.11.2022 бях на сделка и прехвърлихме 14,750 декара на 3250 лева за декар!Колко ще расте ли,никой не знае!Имам цени купува към мен на 3850-4000 лева за декар!
                          Супер и поздравления, в кой регион? За мен при земята се наду огромен балон, както при НИ, дори мисля, че този на НИ (поне в София) е по-малък, просто защото се случиха няколко поредни години на голям урожай, особено миналата. Тази обаче, поне засега, не дава никакви признаци, че ще е дори наполовина на минлата като печалби, а като гледам времето, без да съм спец, липсва само едно хубаво застудяване до към минус 10 (което си е съвсем в реда на нещата)и както няма сняг, ще стане ултра весело. да не говорим и какво е сътоянието на влага в почвата, пак без да съм иригаторен специалист - все фактори, които влияят основно на цената на земата, щото простите аграри знаят само едно - да купуват земя и нищо друго (след бентлито и трите любовници, плюс двата апартамента в София, по един на морето и в Банско, ама те вече са купени )

Интересно ми е също на колко оценявате земята на Атера в момента - лично мнение искам, ясно, че е без препоръка
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Не ми се коментира,но само да отбележа понеже се занимавам със покупко продажби на земя,че на 29.11.2022 бях на сделка и прехвърлихме 14,750 декара на 3250 лева за декар!Колко ще расте ли,никой не знае!Имам цени купува към мен на 3850-4000 лева за декар!
                            Потвърждавам!
                            В Централна северна БГ цените са твърдо над 3000/дка лв вече. При 2000 до преди 2 год - т.е. ръст от 50%!
                            Инвестицията в Атера за периода не само защити парите на вложителите от инфлацията, но и с добра печалба е.
                            Такива са фактите, а когато те говорят и боговете/ адвокатите / би трябвало да замълчат
                            Разбира се никой не очаква безкраен ръст на земята, та ще се действа според ситуацията

Коментар

...с последните не се закачай,- не им знам собствеността, но и не ровя...

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

В този ред на цени , къде ли отиват оценките при А72

Коментар

Working...
                                X