Първоначално изпратено от Key Ru
Разгледай мнение
Разсъждавах подобно на теб през 2005г , когато бях на кръстопът, дали да инвестирам самостоятелно в ЗЗ или чрез АДСИЦ.
Не се реших да инвестирам сам в ЗЗ. Нямаше информация. Тъмна Индия си беше. Бях инвестиционен полу новобранец. Не знаех, не можех...
Избрах лесния път през АДСИЦ
От 2005 до 2012г. постоянно купувах акции на 3-те основни АДСИЦ за ЗЗ.
Същевременно събирах и систематизирах информация за всичко относно инвестирането в ЗЗ от където и както мога...
Трябваха ми цели 7 години, за да сваля лаврите на "гурутата" управляващи АДСИЦ за ЗЗ (без Агрофинанс,евала на които) и да ги обявя 1/2 за некадърници и 1/2 за обирджии цакащи миноритарите с неадекватно високи такси.
През 2012 и 2013г. постепенно разпродавах акциите си в АДСИЦ за ЗЗ, за да си инвестирам сам в земя.
Купих малко земя дори от АТЕРА, за което им благодара.
Чудесна инвестиция направих чрез тях
...
Преди 17г. нямаше почти никаква информация за ЗЗ за да има на какво да стъпя и да се реша да инвестирам самостоятелно в ЗЗ.
От тъмната Индия АДСИД умело се възползваха, НО и те "професионалистите" в мъглата са купували без подбор.
Справка - неотдадените и до днес земи на АТЕРА.
Преди 10г. информационното положението беше малко по-добро, а за мен достатъчно добро, за да се реша да действам самостоятелно.
Днес е съвсем друго. Цялата информация помагаща за самостоятелно инвестиране в ЗЗ е просто на 1 клик растояние.
Чудно ми е защо инвестиционния планктон не го отчита.
По т.2. Радваям се, че си доволен от инвестицията си до момента в АТЕРА.
Ще ми е интересно обаче да споделиш следното.
Все ще дойде време АТЕРА да последва съдбата на ЕЛАРГ.
Ако искаш да продължиш да инвестираш в ЗЗ тогава, какво ще правиш?
Пари от ликидацията на АТЕРА ще имаш, но земя НЕ!
Как ще действаш?
По.т.3. ПОК Доверие стана символ на продажен, некадърен или и двете фонд точно в случая с ЕЛАРГ.
НН не са по-свестни, но основно по обективни, а не субективни причини.
Портфолио медиджърите им дори и да са The Best, цялостната конюнкура не им позволява да са успешни. Още повече наблюдавайки преобъщането на голямата парадигма.
Бил съм в някаквая степен в "кухнята" на НН (Ай Ен Джи) през 2002 -2003г., та знам за какъв "професионализъм" и там ставаше въпрос.
Провери им доходността на двата ПФ от създаването им до днес (над 20г.).
Каква доходност имат след приспадане на официалната инфлация???
МЪКАААААА....
....
Успех в инвестициите ти желая.
Коментар