IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение

Чакай де... има още 20 ст. Нагоре...
    Ако сделката е минала на 4к лв декара, няма да се очудя и 4 лв да стигне тази година

Коментар

• Първоначално изпратено от конан Разгледай мнение
      Браво на разумните хора!!!
      Твърде бързо расте цената. Със сигурност това са инсайдърски покупки. Явно обявените 16 000 декара наистина са продадени преди края на годината. Аз така ги тълкувам нещата.

Мнението ми НЕ Е препоръка!

Коментар

Браво на разумните хора!!!
        Чакай де... има още 20 ст. Нагоре...

Коментар

• Браво на разумните хора!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от acb Разгледай мнение

Г-н Гурев,
            Впечатлява усърдието, което влагаш, за да докажеш колко тази акция не става.
            От 2 години я клатиш/ хейтваш/ , но тя не само че не пада, а направи дабъл
            В този ред на мисли се сещам как при едни дебати в НС дУпетатин обясняваше как правителството се клатело и всеки момент ще паднело, при което друг го репликира, че то и на кочът м@дите се клатят, но скоро няма да паднат

А за това, че перЕспективи няма, не на същото мнение са едни по-учени от нас хора -

STRONG FARMLAND VALUES TO CONTINUE INTO 2023

https://www.agriculture.com/farm-man...inue-into-2023

Та така...
            Е, те това е мнение - подплатено и с факти, и с афоризми. как беше онова за "на глава от населението", дето не било вярно, щото мъжете сме имали по 2 глави А конкретно за тук - срещу яхтатата се не плава, прекалено много кинти и прекалено много юнги има (с по5-6 ника повечето - не ти де, да не се засегнеш). да видим докога ще е така - шершетуум мобилето и философският камък все ги търсят и все не ги намират, но знам ли, може яхтсмените да са ги открили някъде там, около извора на вечната младост
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Супер мнение на типичен анализатор особено ми харесва предпоследното изречение, което е класика на БФБ - мен тая акция ми е безплатна, затова мога да я държа и до 0 Сега, сериозно - не се гледа минало, гледа се бъдеще, а тук кой знае какви перЕспективи няма. Поне според мен. Според теб има, значи всичко е точно. Здраве и успехи ти желая, но ако в някое адсицче има заложени 130% възвращаемост в следващите 3 години, тя със със сигурност не е тук, щото отдавна се изконсумира и при първата по-скапана година, а настоящата с липсата на сняг се очертава точно такава, нещата се смарангясват доста бързо. Без лоши чувства от моя страна - още веднъж желая успех, все пак няма от какво да съм недоволен от този папир, при положение че заигравките ми с него са ми носили само позитиви (макар и далече от 130%).
              Г-н Гурев,
              Впечатлява усърдието, което влагаш, за да докажеш колко тази акция не става.
              От 2 години я клатиш/ хейтваш/ , но тя не само че не пада, а направи дабъл
              В този ред на мисли се сещам как при едни дебати в НС дУпетатин обясняваше как правителството се клатело и всеки момент ще паднело, при което друг го репликира, че то и на кочът м@дите се клатят, но скоро няма да паднат

А за това, че перЕспективи няма, не на същото мнение са едни по-учени от нас хора -

STRONG FARMLAND VALUES TO CONTINUE INTO 2023

https://www.agriculture.com/farm-man...inue-into-2023

Та така...

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Груйче,тук помпат гумите САМО и единствено заради цитираното и съответно дали ще има добър дивидент .
                Следващия бюлетин ще покаже.Ако не е минала ,ще намажат ските.
                Втория вариант е да запълват гапа от миналата година след дивидента.Засега нямам наблюдения на БФБ правят ли ги тези магарии.
                Иначе Атера движи плътно с цената на пшеницата ,а тя пада ли пада.От което следва ,че фундамента дърпа надолу като котва,но алчния за дивидент спекулант купува без да гледа
                Бюлетина този месец ще е важен.
                Има и друга игра ....купи слуха,продай новината ....
                Няма как да падне цената!

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
                  Тук в момента е от значение дали обявената продажбата на 17к декара е минала в миналата година?
                  Груйче,тук помпат гумите САМО и единствено заради цитираното и съответно дали ще има добър дивидент .
                  Следващия бюлетин ще покаже.Ако не е минала ,ще намажат ските.
                  Втория вариант е да запълват гапа от миналата година след дивидента.Засега нямам наблюдения на БФБ правят ли ги тези магарии.
                  Иначе Атера движи плътно с цената на пшеницата ,а тя пада ли пада.От което следва ,че фундамента дърпа надолу като котва,но алчния за дивидент спекулант купува без да гледа
                  Бюлетина този месец ще е важен.
                  Има и друга игра ....купи слуха,продай новината ....

Коментар

• Първоначално изпратено от acb Разгледай мнение

И няма как да не е така. Има си обективни закономерности.
                    Количествените натрупвани водят до качествени изменения.
                    Диалектически материализъм....
                    Тя не се произвежда.

Коментар

Цената на земята се вдигна в пъти за 1 година.Няма как да няма файда от тази акция.
                      И няма как да не е така. Има си обективни закономерности.
                      Количествените натрупвани водят до качествени изменения.
                      Диалектически материализъм....

Коментар

• Цената на земята се вдигна в пъти за 1 година.Няма как да няма файда от тази акция.

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

Що се отнася до пенсионните компании, там няма как да има доходност. С 55-60% от портфейлите в облигации и доходността им от последните 10 години... Там регулациите ги създават хората, които харчат дълга, които фондовете купуват. Поради тази причина се налага самостоятелно да управляваме парите си за нашите старини и за бъдещето на децата ни...

... Та осъзнавайки това, аз не търгувам толкова отдавна колкото Вас, само от 2011. Що се отнася до ЗЗ и аз като г-н Pippen имам малко наследствена, не като неговите 200дка, 20 и няколко са в Гоце Делчевско. Ако ще тръгна да си купувам земя, ще е там, ама това е на 220км от София. Ще ми коства страшно много енергия и по-важното време да ходя до там да се занимавам. Бабата на жена ми иска да прехвърли на правнука 20-ина декара около Драгоман. Това, което ще кажа е несериозно от моя страна, ама бабата ме кара от половин година да организирам да ми ги прехвърли и все не намирам време за нея. Та земя, като земя има.

И идваме на въпроса какво да правим с парите, тези които са на БФБ. Някои хора знаят, че съм фен на Алтерко, ама това е за друга група. Също така съм противник на това всички яйца да са в една кошница. Тук имаше и има добри предпоставки за добра доходност, затова и влязох в тази позиция. Сега дали в миналото са допуснали грешки с над 300 000дка, няма как да не са купили и някоя кофти земя. Те и Кока-Кола, като са влизали в бизнеса със скариди са си взели скапан вид. Със сигурност ежедневната им работа в тази сфера ги прави по-опитни от един обикновен човек. Аз се занимавам с финанси, не мога да разбирам и от земя, и от IoT, и от Биохрани, аз мога да чета финансови отчети. Стремя да гледам няколко години напред и дали даден сегмент има потенциал за ръст. Относно какво ще правя при ликвидация, ще инвестирам парите си на друго място. Подкрепям тази акция, защото според мен ще ми донесе пари... за моите старини и за бъдещето на детето ми. Ако утре продам, за няма и 3 години с дивидента имам над 130% доходност, няма как да кажа, че е скапана акция нали? Да може и да има някакви кусури, има мажоритар, има такси дето управляващото дружество взима и т.н., ама има ли доходност ИМА и ще има(надявам се) това е важното!
                          Супер мнение на типичен анализатор особено ми харесва предпоследното изречение, което е класика на БФБ - мен тая акция ми е безплатна, затова мога да я държа и до 0 Сега, сериозно - не се гледа минало, гледа се бъдеще, а тук кой знае какви перЕспективи няма. Поне според мен. Според теб има, значи всичко е точно. Здраве и успехи ти желая, но ако в някое адсицче има заложени 130% възвращаемост в следващите 3 години, тя със със сигурност не е тук, щото отдавна се изконсумира и при първата по-скапана година, а настоящата с липсата на сняг се очертава точно такава, нещата се смарангясват доста бързо. Без лоши чувства от моя страна - още веднъж желая успех, все пак няма от какво да съм недоволен от този папир, при положение че заигравките ми с него са ми носили само позитиви (макар и далече от 130%).
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Цената на акцииката си идва на мястото.

Коментар

• Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение

.[/
                              Що се отнася до пенсионните компании, там няма как да има доходност. С 55-60% от портфейлите в облигации и доходността им от последните 10 години... Там регулациите ги създават хората, които харчат дълга, които фондовете купуват. Поради тази причина се налага самостоятелно да управляваме парите си за нашите старини и за бъдещето на децата ни...

... Та осъзнавайки това, аз не търгувам толкова отдавна колкото Вас, само от 2011. Що се отнася до ЗЗ и аз като г-н Pippen имам малко наследствена, не като неговите 200дка, 20 и няколко са в Гоце Делчевско. Ако ще тръгна да си купувам земя, ще е там, ама това е на 220км от София. Ще ми коства страшно много енергия и по-важното време да ходя до там да се занимавам. Бабата на жена ми иска да прехвърли на правнука 20-ина декара около Драгоман. Това, което ще кажа е несериозно от моя страна, ама бабата ме кара от половин година да организирам да ми ги прехвърли и все не намирам време за нея. Та земя, като земя има.

И идваме на въпроса какво да правим с парите, тези които са на БФБ. Някои хора знаят, че съм фен на Алтерко, ама това е за друга група. Също така съм противник на това всички яйца да са в една кошница. Тук имаше и има добри предпоставки за добра доходност, затова и влязох в тази позиция. Сега дали в миналото са допуснали грешки с над 300 000дка, няма как да не са купили и някоя кофти земя. Те и Кока-Кола, като са влизали в бизнеса със скариди са си взели скапан вид. Със сигурност ежедневната им работа в тази сфера ги прави по-опитни от един обикновен човек. Аз се занимавам с финанси, не мога да разбирам и от земя, и от IoT, и от Биохрани, аз мога да чета финансови отчети. Стремя да гледам няколко години напред и дали даден сегмент има потенциал за ръст. Относно какво ще правя при ликвидация, ще инвестирам парите си на друго място. Подкрепям тази акция, защото според мен ще ми донесе пари... за моите старини и за бъдещето на детето ми. Ако утре продам, за няма и 3 години с дивидента имам над 130% доходност, няма как да кажа, че е скапана акция нали? Да може и да има някакви кусури, има мажоритар, има такси дето управляващото дружество взима и т.н., ама има ли доходност ИМА и ще има(надявам се) това е важното!

Коментар

• Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение

По т.1 . Разбирам те прекрасно.
                                Разсъждавах подобно на теб през 2005г , когато бях на кръстопът, дали да инвестирам самостоятелно в ЗЗ или чрез АДСИЦ.
                                Не се реших да инвестирам сам в ЗЗ. Нямаше информация. Тъмна Индия си беше. Бях инвестиционен полу новобранец. Не знаех, не можех...
                                Избрах лесния път през АДСИЦ
                                От 2005 до 2012г. постоянно купувах акции на 3-те основни АДСИЦ за ЗЗ.
                                Същевременно събирах и систематизирах информация за всичко относно инвестирането в ЗЗ от където и както мога...
                                Трябваха ми цели 7 години, за да сваля лаврите на "гурутата" управляващи АДСИЦ за ЗЗ (без Агрофинанс,евала на които) и да ги обявя 1/2 за некадърници и 1/2 за обирджии цакащи миноритарите с неадекватно високи такси.
                                През 2012 и 2013г. постепенно разпродавах акциите си в АДСИЦ за ЗЗ, за да си инвестирам сам в земя.
                                Купих малко земя дори от АТЕРА, за което им благодара.
                                Чудесна инвестиция направих чрез тях
                                ...
                                Преди 17г. нямаше почти никаква информация за ЗЗ за да има на какво да стъпя и да се реша да инвестирам самостоятелно в ЗЗ.
                                От тъмната Индия АДСИД умело се възползваха, НО и те "професионалистите" в мъглата са купували без подбор.
                                Справка - неотдадените и до днес земи на АТЕРА.
                                Преди 10г. информационното положението беше малко по-добро, а за мен достатъчно добро, за да се реша да действам самостоятелно.
                                Днес е съвсем друго. Цялата информация помагаща за самостоятелно инвестиране в ЗЗ е просто на 1 клик растояние.
                                Чудно ми е защо инвестиционния планктон не го отчита.

По т.2. Радваям се, че си доволен от инвестицията си до момента в АТЕРА.
                                Ще ми е интересно обаче да споделиш следното.
                                Все ще дойде време АТЕРА да последва съдбата на ЕЛАРГ.
                                Ако искаш да продължиш да инвестираш в ЗЗ тогава, какво ще правиш?
                                Пари от ликидацията на АТЕРА ще имаш, но земя НЕ!
                                Как ще действаш?

По.т.3. ПОК Доверие стана символ на продажен, некадърен или и двете фонд точно в случая с ЕЛАРГ.
                                НН не са по-свестни, но основно по обективни, а не субективни причини.
                                Портфолио медиджърите им дори и да са The Best, цялостната конюнкура не им позволява да са успешни. Още повече наблюдавайки преобъщането на голямата парадигма.
                                Бил съм в някаквая степен в "кухнята" на НН (Ай Ен Джи) през 2002 -2003г., та знам за какъв "професионализъм" и там ставаше въпрос.
                                Провери им доходността на двата ПФ от създаването им до днес (над 20г.).
                                Каква доходност имат след приспадане на официалната инфлация???
                                МЪКАААААА....

....
                                Успех в инвестициите ти желая.
                                Готина история!...ето и моята история свързана със зз... 2003 г се върнах от Лондон бях на 23 г имах пари да купя 6 апартамента в София...но не купих,беше ме страх...идеята ми беше да започна да търгувам на бфб...бях завършил финанси итова и беше страст....престраших се първо в Румъния и после ай Пи о то на химимпорт...2004г...ой колега и приятел по онова време от университета работеше в Карол -хиляди благодарности!... баба ми почина внезапно лятото на 2003г лека и пръст и 2005 г майка ми събра куража и сили да продадем къщата в Бяла Слатина... като предложих да изкупя зз на родата...вдъхновен бях от създаването на атера и от моят състудент... та сдобих се с 200декара които закупих на цена 230 лв... атера не инвестирах...през 2011г същият този колега- отдавна не работеше в Карол вече които е доста компетентен от земеделски край ме посъветва да си купя атера и аз го послушах...та целият ми портфейл на бфб беше атера Ол ин ситуация на смелост...провървя ми и за 3.5г изкарах 130% доходност в едни трудни за борсата времена...та за въпросните 200декара месните феодали ми предлагат 3000-4000лв постоянно и от там знам цената на земята по онзи край...успех ти желая!

Коментар

Working...
                                X