Първоначално изпратено от petrg5s
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
МЕСЕЧЕН БЮЛЕТИН – ДЕКЕМВРИ 2021
През месеца са купени 997 дка земеделски земи при средна цена 1342 лв./дка.
През месец декември са продадени с договори за директни продажби 3 012 дка на средна цена 1770 лв./дка
МЕСЕЧЕН БЮЛЕТИН – ДЕКЕМВРИ 2022
През месеца са купени 1 215 дка земеделски земи при средна цена 1832 лв./дка.
През месец декември са продадени 8 172 дка земеделски земи при цена 2800 лв./дка.
Ръст на цените при покупките -35%
Ръст на цените при продажбите - 55%
На пук на душманите - браво!
- 8 Харесвания
Коментар
-
[QUOTE=penman;n4011758]Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
..тук търгуваме със земеделска земя а не със зърно...
Двете са много тясно свързани, така че Фортис е прав!
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Тоа па, сривльо - къш, къш, ти знаеш ли какво е казал Марк Твен за земята, а? Търсиш да купиш еФтинко, ама няма вече, валякът потегли и мачкааааа - цената оттук е само ъъъъъъп, яхтсмените си разбират от работата и хич не продават най-добрите си парцели, за да им остава само джънка. Отделно, за земеделците няма значение какъв е пазарът, те само купуват и ще купуват - открито е новото перпетуум мобиле и само ъп, баце, само ъп. Другото такова перпетуум мобиле е в балонерко
А за Агрия лоша дума да не съм чул - ако не им върви със зърнопроизводството, ще правят кинти от солари и ритейл парк у горно нанадолно, дето е разподаден още преди да е построен - ама ха, завиждач.
П.С. Специално за модито - това се нарича ирония, ако не си разбрал
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss. Разгледай мнениеМного лош пазар на зърното! Засега без перспектива за значително подобрение. За рентабилността на зърнопроизводството да не говорим.
А за Агрия лоша дума да не съм чул - ако не им върви със зърнопроизводството, ще правят кинти от солари и ритейл парк у горно нанадолно, дето е разподаден още преди да е построен - ама ха, завиждач.
П.С. Специално за модито - това се нарича ирония, ако не си разбралNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss. Разгледай мнениеМного лош пазар на зърното! Засега без перспектива за значително подобрение. За рентабилността на зърнопроизводството да не говорим.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнениеявно говорим на различни езици.
Успех с рисуването
Но дай да ги видим и твоите рисунки.Все акъли даваш,все поучаваш,пък кой те знае къв ТА Шаро си
1 година апелирам вече поне една графика да постнеш ,все бягаш и се криеш като този цитат.
Бъде полезен с нещо,аман от мрънкалници и все недоволни от нещо дървени философи.
И като не разбираш нещо си мълчи,вместо да се излагаш."Гапа бил от дивидент" и го казва на човек взимал 5 год. подред дивиденти тук
...........
Да ти стане ясно,дивидент не се adjust-ва или каквото и там глупост си имал впредвид да кажеш
Сплит е едно,дивидент е съвсем друго
Не случайно сайтове и платформи не показват гап при сплит,а показават такъв при дивидент !
Изясниха ли ти се сега нещата малко от малко?Last edited by petrg5s; 14.01.2023, 10:57.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Мерси много ,че ми каза,че гапа е от дивидента.Не знаех за какво са ми превели пари
Гапа е валиден и нищо не се adjust-ва ! Кви са тея глупости??
И да не съм го нарисувал аз там,саита investing.com го показва.Има си и пояснение D (дивидент)
А щом го затвориха и цената спря покачаването точно там,говори красноречиво ,че си пропуснал некви уроци по ТА
Успех с рисуването
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнениеШаранче, когато правиш техн. анализ е добре да си adjust-ваш графиките с корпоративните събития. Гапът от миналата година е заради изплатения дивидент - 0,52 лв, точно колкото е гапът...тоест в графиката трябва да се отрази, защото инвеститорите не са загубили.
Логиката е същата когато има сток сплит 2:1 например и цената падне 50% на следващия ден...графиката се adjust-ва за целите на анализа!
Гапа е валиден и нищо не се adjust-ва ! Кви са тея глупости??
И да не съм го нарисувал аз там,саита investing.com го показва.Има си и пояснение D (дивидент)
А щом го затвориха и цената спря покачаването точно там,говори красноречиво ,че си пропуснал некви уроци по ТАLast edited by petrg5s; 13.01.2023, 21:59.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Логиката е същата когато има сток сплит 2:1 например и цената падне 50% на следващия ден...графиката се adjust-ва за целите на анализа!Last edited by the prophet; 13.01.2023, 21:21.
- 8 Харесвания
Коментар
Коментар