IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss. Разгледай мнение
    Много лош пазар на зърното! Засега без перспектива за значително подобрение. За рентабилността на зърнопроизводството да не говорим.
    Обърка темата пич...тук търгуваме със земеделска земя а не със зърно...ходи пиши при аграрите с май басите и фераритата!

Коментар

• Много лош пазар на зърното! Засега без перспектива за значително подобрение. За рентабилността на зърнопроизводството да не говорим.

Коментар

• Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнение
        явно говорим на различни езици.
        Успех с рисуването
        Мерси,подобно.
        Но дай да ги видим и твоите рисунки.Все акъли даваш,все поучаваш,пък кой те знае къв ТА Шаро си
        1 година апелирам вече поне една графика да постнеш ,все бягаш и се криеш като този цитат.
        Бъде полезен с нещо,аман от мрънкалници и все недоволни от нещо дървени философи.

И като не разбираш нещо си мълчи,вместо да се излагаш."Гапа бил от дивидент" и го казва на човек взимал 5 год. подред дивиденти тук

...........

Да ти стане ясно,дивидент не се adjust-ва или каквото и там глупост си имал впредвид да кажеш
        Сплит е едно,дивидент е съвсем друго
        Не случайно сайтове и платформи не показват гап при сплит,а показават такъв при дивидент !
        Изясниха ли ти се сега нещата малко от малко?
        Last edited by petrg5s; 14.01.2023, 11:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Мерси много ,че ми каза,че гапа е от дивидента.Не знаех за какво са ми превели пари
          Гапа е валиден и нищо не се adjust-ва ! Кви са тея глупости??
          И да не съм го нарисувал аз там,саита investing.com го показва.Има си и пояснение D (дивидент)
          А щом го затвориха и цената спря покачаването точно там,говори красноречиво ,че си пропуснал некви уроци по ТА
          явно говорим на различни езици.
          Успех с рисуването

Коментар

Шаранче, когато правиш техн. анализ е добре да си adjust-ваш графиките с корпоративните събития. Гапът от миналата година е заради изплатения дивидент - 0,52 лв, точно колкото е гапът...тоест в графиката трябва да се отрази, защото инвеститорите не са загубили.
            Логиката е същата когато има сток сплит 2:1 например и цената падне 50% на следващия ден...графиката се adjust-ва за целите на анализа!
            Мерси много ,че ми каза,че гапа е от дивидента.Не знаех за какво са ми превели пари
            Гапа е валиден и нищо не се adjust-ва ! Кви са тея глупости??
            И да не съм го нарисувал аз там,саита investing.com го показва.Има си и пояснение D (дивидент)
            А щом го затвориха и цената спря покачаването точно там,говори красноречиво ,че си пропуснал некви уроци по ТА
            Last edited by petrg5s; 13.01.2023, 22:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
              Гапа от миналата година е запълнен....

https://tvc-invdn-com.investing.com/...6f233afef3.png

Шаранче, когато правиш техн. анализ е добре да си adjust-ваш графиките с корпоративните събития. Гапът от миналата година е заради изплатения дивидент - 0,52 лв, точно колкото е гапът...тоест в графиката трябва да се отрази, защото инвеститорите не са загубили.
              Логиката е същата когато има сток сплит 2:1 например и цената падне 50% на следващия ден...графиката се adjust-ва за целите на анализа!
              Last edited by the prophet; 13.01.2023, 22:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от конан Разгледай мнение

Много скъпа.......................................
                Как ги смяташ тези работи.. .
                Акциите на Ария са 13 пъти по-малко на брой.
                Печалбата там ще иде към 100милиона тази година.
                Какво има тук ,- океан от акции - емисията е разводнена към 85 милиона хартишки в момента. Това е тежка гемия, която едва мърда при маневри.
                При сравнение се смятат брой акции по цена.
                288 милиона е капитализацията на тази Гемия.
                180 милиона е капитализацията на Агрия.
                С над 100 милиона е по-скъп този Бамбук.
                Отделно от това Агрия е огромен холдинг мнократно повече активи, с много дружества диверсифициран в множество производства на храни из цялата верига на хранителния бизнес, като инвестира постоянно в нови и нови дружества с много по-голям ръст на развитие в активи и печалба. Какъв е бизнесът на атера и как се е развил за 10г - никак, единствената дейност е търговийка със земя, евентуално индексирана с инфлация. Нулева иновация, статична дейност от препродажба ннулево развитие,
                Да, Много скъпа............................................. .

Коментар

• Гапа от миналата година е запълнен....

https://tvc-invdn-com.investing.com/...6f233afef3.png

Коментар

• Тук расте все едно ще дават 10лв дивидент

Коментар

• Тик тактик. Так. До бюлетина остава малко време....

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

Аз тук съм изпуснал влака на началната гара. Определено трябва да седна и да поразгледам по-сериозно отчетите, информацията ми тук е отгоре-отгоре. Ама това, което се говори тук за липсата на сняг, е в сила именно за Агрия, а не толкова за Атера. Същевременно евентуалната по-слаба реколта, мисля си, че трябва да окаже влияние на цената на вече прибраната. Така че, ако има някой който е специалист в аграрно дело и има наблюдения в миналото как се променят цените на продукцията при евентуална слаба реколта да сподели мнение дали тук, дали в Агрия!
                        Цените на продукцията се определят на европейските и световни борси
                        Реколтата е от значение за цената на акцията при една справедливо оценена компания, но не е толкова важна при подценена в пъти
                        Тук пътя е дълъг и може да се качиш и на някоя междинна гара

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

Аз тук съм изпуснал влака на началната гара. Определено трябва да седна и да поразгледам по-сериозно отчетите, информацията ми тук е отгоре-отгоре. Ама това, което се говори тук за липсата на сняг, е в сила именно за Агрия, а не толкова за Атера. Същевременно евентуалната по-слаба реколта, мисля си, че трябва да окаже влияние на цената на вече прибраната. Така че, ако има някой който е специалист в аграрно дело и има наблюдения в миналото как се променят цените на продукцията при евентуална слаба реколта да сподели мнение дали тук, дали в Агрия!
                          без да съм "специалист в аграрно дело", бих казал, че липсата на сняг не е толкова важна, важно е да има дъжд и да е топло и може да е супер реколтата, има много такива места по земята

Коментар

• Първоначално изпратено от AF Debugger Разгледай мнение

Агрия

Коментар

топло-студено и скъпо-евтино са субективни понятия които се използват от хората, които нямат фианансова грамотност.
                              Финансово грамотните хора използват цифри и сравнения.
                              Благодаря за изчерпателния коментар.Що не купуваш Агрия на 30 лв.

Коментар

• топло-студено и скъпо-евтино са субективни понятия които се използват от хората, които нямат фианансова грамотност.
                                Финансово грамотните хора използват цифри и сравнения.

Коментар

Working...
                                X