Първоначално изпратено от fortiss.
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнениеявно говорим на различни езици.
Успех с рисуването
Но дай да ги видим и твоите рисунки.Все акъли даваш,все поучаваш,пък кой те знае къв ТА Шаро си
1 година апелирам вече поне една графика да постнеш ,все бягаш и се криеш като този цитат.
Бъде полезен с нещо,аман от мрънкалници и все недоволни от нещо дървени философи.
И като не разбираш нещо си мълчи,вместо да се излагаш."Гапа бил от дивидент" и го казва на човек взимал 5 год. подред дивиденти тук
...........
Да ти стане ясно,дивидент не се adjust-ва или каквото и там глупост си имал впредвид да кажеш
Сплит е едно,дивидент е съвсем друго
Не случайно сайтове и платформи не показват гап при сплит,а показават такъв при дивидент !
Изясниха ли ти се сега нещата малко от малко?Last edited by petrg5s; 14.01.2023, 11:57.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Мерси много ,че ми каза,че гапа е от дивидента.Не знаех за какво са ми превели пари
Гапа е валиден и нищо не се adjust-ва ! Кви са тея глупости??
И да не съм го нарисувал аз там,саита investing.com го показва.Има си и пояснение D (дивидент)
А щом го затвориха и цената спря покачаването точно там,говори красноречиво ,че си пропуснал некви уроци по ТА
Успех с рисуването
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнениеШаранче, когато правиш техн. анализ е добре да си adjust-ваш графиките с корпоративните събития. Гапът от миналата година е заради изплатения дивидент - 0,52 лв, точно колкото е гапът...тоест в графиката трябва да се отрази, защото инвеститорите не са загубили.
Логиката е същата когато има сток сплит 2:1 например и цената падне 50% на следващия ден...графиката се adjust-ва за целите на анализа!
Гапа е валиден и нищо не се adjust-ва ! Кви са тея глупости??
И да не съм го нарисувал аз там,саита investing.com го показва.Има си и пояснение D (дивидент)
А щом го затвориха и цената спря покачаването точно там,говори красноречиво ,че си пропуснал некви уроци по ТАLast edited by petrg5s; 13.01.2023, 22:59.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Логиката е същата когато има сток сплит 2:1 например и цената падне 50% на следващия ден...графиката се adjust-ва за целите на анализа!Last edited by the prophet; 13.01.2023, 22:21.
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от конан Разгледай мнение
Много скъпа.......................................
Акциите на Ария са 13 пъти по-малко на брой.
Печалбата там ще иде към 100милиона тази година.
Какво има тук ,- океан от акции - емисията е разводнена към 85 милиона хартишки в момента. Това е тежка гемия, която едва мърда при маневри.
При сравнение се смятат брой акции по цена.
288 милиона е капитализацията на тази Гемия.
180 милиона е капитализацията на Агрия.
С над 100 милиона е по-скъп този Бамбук.
Отделно от това Агрия е огромен холдинг мнократно повече активи, с много дружества диверсифициран в множество производства на храни из цялата верига на хранителния бизнес, като инвестира постоянно в нови и нови дружества с много по-голям ръст на развитие в активи и печалба. Какъв е бизнесът на атера и как се е развил за 10г - никак, единствената дейност е търговийка със земя, евентуално индексирана с инфлация. Нулева иновация, статична дейност от препродажба ннулево развитие,
Да, Много скъпа............................................. .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
Аз тук съм изпуснал влака на началната гара. Определено трябва да седна и да поразгледам по-сериозно отчетите, информацията ми тук е отгоре-отгоре. Ама това, което се говори тук за липсата на сняг, е в сила именно за Агрия, а не толкова за Атера. Същевременно евентуалната по-слаба реколта, мисля си, че трябва да окаже влияние на цената на вече прибраната. Така че, ако има някой който е специалист в аграрно дело и има наблюдения в миналото как се променят цените на продукцията при евентуална слаба реколта да сподели мнение дали тук, дали в Агрия!
Реколтата е от значение за цената на акцията при една справедливо оценена компания, но не е толкова важна при подценена в пъти
Тук пътя е дълъг и може да се качиш и на някоя междинна гара
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
Аз тук съм изпуснал влака на началната гара. Определено трябва да седна и да поразгледам по-сериозно отчетите, информацията ми тук е отгоре-отгоре. Ама това, което се говори тук за липсата на сняг, е в сила именно за Агрия, а не толкова за Атера. Същевременно евентуалната по-слаба реколта, мисля си, че трябва да окаже влияние на цената на вече прибраната. Така че, ако има някой който е специалист в аграрно дело и има наблюдения в миналото как се променят цените на продукцията при евентуална слаба реколта да сподели мнение дали тук, дали в Агрия!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от AF Debugger Разгледай мнение
Агрия
Коментар
-
Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнениетопло-студено и скъпо-евтино са субективни понятия които се използват от хората, които нямат фианансова грамотност.
Финансово грамотните хора използват цифри и сравнения.
Коментар
Коментар