Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеЧестит празник !!!!!!
Няма нищо по-хубаво от евтина акция на добра компания !!!!
За къде сте се разбързали с тази капиталова доходност?????
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеhttp://profit.bg/news/Na-kakvo-se-ra...id-131973.html
В 2 от възможните 4 насоки за наливане на парите от КТБ, "Атерката" би спечелила:
1.) Ако част от изтеглените пари се насочат към Борсата и бидейки една от най-ликвидните компании на борсата и част от SOFIX, едно вливане на капитал на БФБ може да осигури една капиталова доходност.
2.) Ако част от парите се насочат към земеделска земя, предполагам може да очакваме един ръст в търсенето и оттам в цените и обема на реализацията на основния търгуван актив, което пък ще даде дивидентна доходност.
Естествено, звучи ми несериозно да се очаква в следващата 1 седмица да има някакво бързо насочване на пари към активи извън банковите депозити, но според мен в диапазон 6 месеца може да се очаква раздвижване.
В крайна сметка, ако на първо време парите се задържат в основната опция (нови депозити), според мен това допълнително ще натисне лихвените проценти надолу, като няма да се учудя ако през 2015 % средния лихвен процент по депозитите е около 1 %....
Ясно е, че голяма част от парите ще си останат в банките дори и при 0,1 % лихви, въпроса е от тези които излязат да търсят някаква приемлива доходност, вместо да седят консервирани, колко ще насочат към жилищни имоти и колко в другите направления ?
Но така или иначе при насочаване на пари извън банките, "Атера" може да спечели в 2 от 3-те опции, което звучи добре според мен....
EDIT: А най-хубавото е, че един спад в лихвените проценти може да раздвижи не само 3,6 те милиарда от КТБ (за който в най-голяма степен може да се очаква, че след като собствениците им са "свикнали" да им носят по ~8% доходност, едва ли биха били много щастливи на ~1 %), а и някаква немалка част от останалите почти 60 млрд. лева държани в банките....
Няма нищо по-хубаво от евтина акция на добра компания !!!!
За къде сте се разбързали с тази капиталова доходност?????
Коментар
-
http://profit.bg/news/Na-kakvo-se-ra...id-131973.html
В 2 от възможните 4 насоки за наливане на парите от КТБ, "Атерката" би спечелила:
1.) Ако част от изтеглените пари се насочат към Борсата и бидейки една от най-ликвидните компании на борсата и част от SOFIX, едно вливане на капитал на БФБ може да осигури една капиталова доходност.
2.) Ако част от парите се насочат към земеделска земя, предполагам може да очакваме един ръст в търсенето и оттам в цените и обема на реализацията на основния търгуван актив, което пък ще даде дивидентна доходност.
Естествено, звучи ми несериозно да се очаква в следващата 1 седмица да има някакво бързо насочване на пари към активи извън банковите депозити, но според мен в диапазон 6 месеца може да се очаква раздвижване.
В крайна сметка, ако на първо време парите се задържат в основната опция (нови депозити), според мен това допълнително ще натисне лихвените проценти надолу, като няма да се учудя ако през 2015 % средния лихвен процент по депозитите е около 1 %....
Ясно е, че голяма част от парите ще си останат в банките дори и при 0,1 % лихви, въпроса е от тези които излязат да търсят някаква приемлива доходност, вместо да седят консервирани, колко ще насочат към жилищни имоти и колко в другите направления ?
Но така или иначе при насочаване на пари извън банките, "Атера" може да спечели в 2 от 3-те опции, което звучи добре според мен....
EDIT: А най-хубавото е, че един спад в лихвените проценти може да раздвижи не само 3,6 те милиарда от КТБ (за който в най-голяма степен може да се очаква, че след като собствениците им са "свикнали" да им носят по ~8% доходност, едва ли биха били много щастливи на ~1 %), а и някаква немалка част от останалите почти 60 млрд. лева държани в банките....Last edited by Van Basten; 07.12.2014, 22:01.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kashoooo Разгледай мнениеАз съм накупил още от март 2012 А относно ръста през някоя друга година - другата година е след 26 дена
Коментар
-
Първоначално изпратено от kashoooo Разгледай мнениеНещо ми е много странно поведението на акцията тази година. Сравнявайки го с миналите години - към Ноември и Декември обикновено вече има ясно изразен ръст във връзка със заформящия се дивидент. Тази година - рейнджваме между 2,40 и 2,50 от Юли досега. Във фундамента на фирмата няма никакви сътресения, дивидента се заформя като миналогодишния и въпреки всичко рейнджим... Вярно, че при падаща борса да държиш ниво пак не е никак малко, но все ми се струва, че вече е време и ръст да видим
Иначе относно ръста - не бързай, по-добре да се задържи така, та да добавим кой колкото успее.... Като излезе официалната инфо за дивидента + когато разочарованите от 1% лихва по депозитите пари решат да си търсят място, ще видиш какво ще стане....
Коментар
-
Нещо ми е много странно поведението на акцията тази година. Сравнявайки го с миналите години - към Ноември и Декември обикновено вече има ясно изразен ръст във връзка със заформящия се дивидент. Тази година - рейнджваме между 2,40 и 2,50 от Юли досега. Във фундамента на фирмата няма никакви сътресения, дивидента се заформя като миналогодишния и въпреки всичко рейнджим... Вярно, че при падаща борса да държиш ниво пак не е никак малко, но все ми се струва, че вече е време и ръст да видим
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеМи не знам бе, помня май едно време гордо ходеше на ОСА със 100 артии у джеба
Я кажи честно, колко декара имаш сега ?
И не бях със 100, но с 99.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениенека си признае
''признат грях-половин грях''....си беше казано... и баш на Импето да му сторят такова гаднярство
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеКак ще съм удвоил със 110 бр, бе - аз притежавам хиляди акции.
Я кажи честно, колко декара имаш сега ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от stat counter Разгледай мнениеНие мислехме че имаш милиони, да не си продал...?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар