IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Много екшън края на деня. Някой се е стреснал

Коментар

• ВСЕ ПАК си попълних пакетът с бройката, която исках.

Ам-м-ма-ха.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
        как е растем ли?
        ние се растем по малко,а при вас как е?

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
          Доколкото знам, в доста държави био добавките към горивата са законово определени и не мисля че потреблението им ще спадне. Даже може и да се вдигне след като цените на горивата падат и потреблението им се покачи.
          През последните 4 години потреблението на бензин в САЩ непрекъснато намалява. Американците постепенно преминават към по-икономични автомобили.
          В САЩ потреблението на етанол вече е лимитирано, няма на къде повече. За да расте производството някъде трябва да се изнася и точно това се прави сега. Но на външните пазари се старае да се намести и Бразилия, а и други. В други страни потреблението на етанол не е регламентирано и наложително както в САЩ и Бразилия, които и така използват част от царевицата си.
          Представете си, че в САЩ да кажем нещо се обърка с етанола и производството намалее с 15%. Веднага отпадат от преработка 20 млн. тона царевица годишно.
          А колко от вас, които имате бензинови коли ги карате на бензин, а не на газ???? Почти всеки търси по-евтиното, така че спада ли петрола, етанола е с него !!!! Въпреки, че засега той е най-евтината е масова добавка за повишаване октановото число на бензините в САЩ.

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
            Доколкото знам, в доста държави био добавките към горивата са законово определени и не мисля че потреблението им ще спадне. Даже може и да се вдигне след като цените на горивата падат и потреблението им се покачи.
            По принцип е така, но в САЩ нефтеното лоби е на път да намали смесването на етанол в бензините. Объркана работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Дайте ми последната акция, злодеи !!!!
              Мосю Лагерфелд, до 1 акция ли го опря ?! добре, че няма лотове от 0,111 , че щеше да е още по-голяма набутвация
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                Бях писал преди известно време за това. В общи линии при ниските цени на петрола ще увиснат биогоривата, а те са доста голяма част от потреблението на зърна - царевица, пшеница, масла. Макар, че след преработката на царевица остава DDGS, което също отива за фураж, макар и в по-малко количество от вложената царевица.
                Незнам, сложно стана за прогнозиране точно сега с тези големи движения.
                Ще видим.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                  Нещо не мога схвана точната ти логика....

http://www.bloomberg.com/news/2014-1...surpluses.html
                  Бях писал преди известно време за това. В общи линии при ниските цени на петрола ще увиснат биогоривата, а те са доста голяма част от потреблението на зърна - царевица, пшеница, масла. Макар, че след преработката на царевица остава DDGS, което също отива за фураж, макар и в по-малко количество от вложената царевица.
                  Незнам, сложно стана за прогнозиране точно сега с тези големи движения.
                  Ще видим.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                    Петролът е голяма заплаха за всичко в сектора !!!!
                    Нещо не мога схвана точната ти логика....

Energy accounts for about 54 percent of costs of corn and wheat.
                    “What you see in a farm is tractors, trucks, pumps, fertilizer and chemicals, so everything is somehow linked to energy,” said John Baffes, a senior economist at the World Bank in Washington. “If the decline in oil prices is sustained, or oil prices are even lower in the future, that will relieve a lot of pressure from agriculture.”
                    http://www.bloomberg.com/news/2014-1...surpluses.html

Коментар

• Резултатите за мен са добри !!!

На пазара се появи /те и си ги имаше същите под други имена/ още един конкурент, който прави масирани реклами и разкри офиси във всеки по-голям град.
                      За жалост се използва същия модел както на Адванса - имам предвид за покупките.
                      Примерно: Живееш далеч от земята си. Там където е тя няма кой да ти оформи документите за продажба на един 5-10 декара. Отиваш в офис на Адванса - или другия играч, даваш нотариалния акт, подписваш пълномощно да те представляват, плащат ти и готово !!!! Това най-просто описана схемата. Обаче другия играч и той се натиска да прави същото. Ще делят пазара. А Аванса доста ниви купи по този начин и то на не висока цена.
                      Вече се вижда, че маржа на земята спадна на около 350-360 лева/декар.
                      Обаче догодина фермерите ще могат да разчитат на по-високи цени, но и на по-ниски добиви - значи на кантар !!!!
                      Петролът е голяма заплаха за всичко в сектора !!!!

Коментар

• Така, така, да трупкат земица!

Коментар

• Адванс Терафонд е купил 2 600 дка през ноември, като не е продавал

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            Дайте ми последната акция, злодеи !!!!
                            При БТК имаше златна акция, но не знаех, че и тука има

Коментар

• Първоначално изпратено от lalka 75 Разгледай мнение
                              Чувал ли си приказката "идват като аслани, a се връщат осрани" , та и неговата така
                              +1

има ги и такива работи по някой път...бате Тони не харесва Атерата и с повод и без повод ще плювне по неин адрес...може би заради спора с Пиб...знае ли човек

Коментар

• Дайте ми последната акция, злодеи !!!!
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X