Много екшън края на деня. Някой се е стреснал
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениекак е растем ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнениеДоколкото знам, в доста държави био добавките към горивата са законово определени и не мисля че потреблението им ще спадне. Даже може и да се вдигне след като цените на горивата падат и потреблението им се покачи.
В САЩ потреблението на етанол вече е лимитирано, няма на къде повече. За да расте производството някъде трябва да се изнася и точно това се прави сега. Но на външните пазари се старае да се намести и Бразилия, а и други. В други страни потреблението на етанол не е регламентирано и наложително както в САЩ и Бразилия, които и така използват част от царевицата си.
Представете си, че в САЩ да кажем нещо се обърка с етанола и производството намалее с 15%. Веднага отпадат от преработка 20 млн. тона царевица годишно.
А колко от вас, които имате бензинови коли ги карате на бензин, а не на газ???? Почти всеки търси по-евтиното, така че спада ли петрола, етанола е с него !!!! Въпреки, че засега той е най-евтината е масова добавка за повишаване октановото число на бензините в САЩ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнениеДоколкото знам, в доста държави био добавките към горивата са законово определени и не мисля че потреблението им ще спадне. Даже може и да се вдигне след като цените на горивата падат и потреблението им се покачи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДайте ми последната акция, злодеи !!!!Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеБях писал преди известно време за това. В общи линии при ниските цени на петрола ще увиснат биогоривата, а те са доста голяма част от потреблението на зърна - царевица, пшеница, масла. Макар, че след преработката на царевица остава DDGS, което също отива за фураж, макар и в по-малко количество от вложената царевица.
Незнам, сложно стана за прогнозиране точно сега с тези големи движения.
Ще видим.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Незнам, сложно стана за прогнозиране точно сега с тези големи движения.
Ще видим.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеПетролът е голяма заплаха за всичко в сектора !!!!
Energy accounts for about 54 percent of costs of corn and wheat.
“What you see in a farm is tractors, trucks, pumps, fertilizer and chemicals, so everything is somehow linked to energy,” said John Baffes, a senior economist at the World Bank in Washington. “If the decline in oil prices is sustained, or oil prices are even lower in the future, that will relieve a lot of pressure from agriculture.”
Коментар
-
Резултатите за мен са добри !!!
На пазара се появи /те и си ги имаше същите под други имена/ още един конкурент, който прави масирани реклами и разкри офиси във всеки по-голям град.
За жалост се използва същия модел както на Адванса - имам предвид за покупките.
Примерно: Живееш далеч от земята си. Там където е тя няма кой да ти оформи документите за продажба на един 5-10 декара. Отиваш в офис на Адванса - или другия играч, даваш нотариалния акт, подписваш пълномощно да те представляват, плащат ти и готово !!!! Това най-просто описана схемата. Обаче другия играч и той се натиска да прави същото. Ще делят пазара. А Аванса доста ниви купи по този начин и то на не висока цена.
Вече се вижда, че маржа на земята спадна на около 350-360 лева/декар.
Обаче догодина фермерите ще могат да разчитат на по-високи цени, но и на по-ниски добиви - значи на кантар !!!!
Петролът е голяма заплаха за всичко в сектора !!!!
Коментар
-
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДайте ми последната акция, злодеи !!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от lalka 75 Разгледай мнениеЧувал ли си приказката "идват като аслани, a се връщат осрани" , та и неговата така
има ги и такива работи по някой път...бате Тони не харесва Атерата и с повод и без повод ще плювне по неин адрес...може би заради спора с Пиб...знае ли човек
Коментар
Коментар