IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
    То е ясно че напоследък всичко зависи от майката природа и като гледам така ще бъде и за напред , но на мен друго ме тормози. Как да проверя колко акции имам вписани в Централният Депозитар че съм още новичък пък инфо не намирам никъде?

Поздрави на всички колеги във форума и весели празници.
    ИП всеки януари ми изпраща справка за състоянието на потфейла ми към 31.12.

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
      То е ясно че напоследък всичко зависи от майката природа и като гледам така ще бъде и за напред , но на мен друго ме тормози. Как да проверя колко акции имам вписани в Централният Депозитар че съм още новичък пък инфо не намирам никъде?

ами повечето инвестиционни посредници могат да ти свършат тази услуга - да направят справка в ЦД
      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• То е ясно че напоследък всичко зависи от майката природа и като гледам така ще бъде и за напред , но на мен друго ме тормози. Как да проверя колко акции имам вписани в Централният Депозитар че съм още новичък пък инфо не намирам никъде?

Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Руснаците ограничават износа – с различни мерки. Засега не е сигурно дали Египет и Турция ще бъдат изключение. Те имат за износ още около 12 млн. тона зърно, но спират, за да задържат цените на храните в страната колкото може по-ниски – за сметка на фермерите си.
          В Украйна засега няма проблеми – изнасят на добро ниво, а и реколтата им беше добра. Нужна им е валута, затова няма как нещо да ограничат.
          Пшеницата в света е доста макар делът на мелничарската да не е толкова висок, колкото предишните години. Затова мелничарската поскъпва по-бързо. Проблемът, е че в БГ има много фуражна и експортът ни е много слаб. В събота Египет купи 240 000 тона френска пшеница и 60 000 тона руска. При цената на руската пшеница ФОБ, от производител в БГ цената трябва да достигне 350-360 лева/тон. Фуражната е с цена около 290-310 лв/тон.
          Царевицата се изнася много добре, цената и минава 250лв/тон до 270 лв/тон. Царевицата в САЩ е много, в Китай също. Китайците декларират, че имат над 100 млн. тона запаси при годишно потребление около 210 млн. тона.
          Слънчогледът се повиши преди две седмици до 680-690 лв/тон, но сега е спаднал под 640 лв/тон. Соята и маслените въобще са в процес на спад. Засега времето в Южна Америка е отлично и царевицата и соята се развиват много добре. От там цената на соята не е наред. Китай купуват огромни количества соя от САЩ, но маржовете на китайските преработватели бързо се понижиха и сега са отрицателни. На отрицателен марж сега работят е производителите на етанол в САЩ.
          След спада на петрола ще гледаме какво ще се случи с биогоривата.
          Като цяло засега не може да се чака нещо особено при цените на зърната. В края на тази седмица в Русия отново ще се захлади до -20-15 градуса без много сняг. Заедно с предходното захлаждане – ще има щети по пшеницата, да видим колко.
          Това е засега общо казано – нещата са на кантар. Руснаците имат зърно и това ограничаване на износа няма да е със същия ефект както през 2010 година.
          Друг е въпросът за печалбите на земеделците в БГ. Който има оборотен капитал и база – тази година също печели добре. Обикновено добрите арендатори и сега са добре и са готови да плащат високи цени за земята, стига предлагането да не е много високо, а то не е.
          Според мен Адванс няма да имат скоро проблеми в бизнеса си с изключение на закона, който действа сега и има определени изисквания, които те как решават незнам точно……
          На всички акционери пожелавам весела Коледа и щастлива Нова година !!!!!!!!!!!!!!!!!
          Last edited by fortiss; 22.12.2014, 17:35.

Коментар

• Русия постепенно намалява износа на жито и възможно е да преустанови изцяло.

http://www.investor.bg/surovini/365/...-zyrno-186148/

Украйна може би и тя има проблеми с износа и няма да изнася както преди.
            Фортис може би е добре да коментира като по запознат, но СПОРЕД МЕН 2-ма големи износителя са немощни, което е изгодно за нас и земеделците ни като износители, което води до евентуални по-големи печалби за зърнопроизводителите ни.

НЕ Е ПРЕПОРЪКА !! Но си заслужава коментари

Коментар

• "За мен проектът „Южен поток“ е затворена страница вече. България трябва да започне да добива шистов газ. Ще ни изпреварят и ще започнат да ни го продават този газ" - черен Ваньо

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Нищо не разбрах – искаш да кажеш, че ще спрат да търгуват със земица ли?

Не му се връзвай , той така си говореше и за Софимоти ,- до къде щяла да расте - та му постнах първите три месеца от ИПОто за ориентир

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                  ами айде помисли бе Мите , погледни така 1-2-3години напред, сети се че имат дъно на продажби от 200 000дка, виж колко е рентата, раздели я на броя акции и ...те се нареждат нещата!!!
                  Нищо не разбрах – искаш да кажеш, че ще спрат да търгуват със земица ли?
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Тони, защо реши, че догодина ще е последният голям дивидент на Атерата?
                    ами айде помисли бе Мите , погледни така 1-2-3години напред, сети се че имат дъно на продажби от 200 000дка, виж колко е рентата, раздели я на броя акции и ...те се нареждат нещата!!!

Коментар

• Тони, защо реши, че догодина ще е последният голям дивидент на Атерата?
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                        Я се разкарай от туканка с тая чичова пирамида бре...

Се едно да вземат атеросите 300 милки дълг и да си печатат и раздават хартии на 3.4лв....ми няма стане, инвеститорите тука не са такива шарани кат вази
                        Запалил си гледам
                        Дълговете на СФИ намаляват със по 7млн на година, а и са на уникална лихва!
                        Кулите са заети на 100% а вашите баири как са - май около 70%, щото са купували боклуци преди и сега не могат да ги отдадат Човек ама вие имате над 60 000дка не отдадени, че някои фондове в миналото имаха по-малко земи като цяло в портфейла си (Ланд и БРЕФ)

Да погледнем от още един ъгъл - на идващата разпродажба догодина на БФБ!!! Почти всеки ПФ и ДФ има в себе си АТЕРКА, а догодина всички знаем че ще е последния от поредицата високи дивиденти и какво ще стане, а? цена около 1,5-1,8 и дивидент в диапазона 5-9стинки за в бъдеще? И до кога докато земята удвои цената си още веднъж?

А как стоят нещата при БРЕФ и СФИ?
                        Бреф е 54стинки да падне с 50% и да иде на 27стинки - уникален шанс при работщи и напълно заети сгради и очакван дивидент в бъдеще от 5-8стинки
                        Хайде да приемем че СФИ "балонът", както го наричаш падне с 50%(въпреки че там няма кой голям да продава) и цената иде на 1,6-1,7лв при пълни кули и дивидент 0,25стинки занапред - ще има опашка от купувачи

Успех!

п.п. взех на жената малко с обещанието че до март ще и направя бързи 10%, ама като гледам май ще трябва да я обезщетя от резервния фонд . Иначе не бих си позволил да пиша в темата ви

Коментар

• Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнение
                          И мен ме е огряло в края на търговията, но защо беше това изсипване??
                          какво изсипване видя тук с една пакетна сделка на аукциона за 40 000 бройки?!??
                          според мен някой инвеститор е търсил добра доходност имайки предвид наближаването на следващия дивидент,но поради създалата се суматоха около пенсионната реформа и съответната несигурност е решил да кешира...не случайно Атерката е известна като акция убежище(предпочитана при смутни времена) и не случайно аз съм инвестирал тук
                          естествено мое мнение,което не е обвързано с препоръка!!!

Коментар

• И мен ме е огряло в края на търговията, но защо беше това изсипване??

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                              е растете, растете, колко да растете ?
                              Ми кво СФИ удари 3,4лв!!! А не е продала нито един етаж от кулите - странна работа!
                              Я се разкарай от туканка с тая чичова пирамида бре...

Се едно да вземат атеросите 300 милки дълг и да си печатат и раздават хартии на 3.4лв....ми няма стане, инвеститорите тука не са такива шарани кат вази

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                                ние се растем по малко,а при вас как е?
                                е растете, растете, колко да растете ?
                                Ми кво СФИ удари 3,4лв!!! А не е продала нито един етаж от кулите - странна работа!

Коментар

Working...
                                X