IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    За да е по-точно това, което си написал, ще допълня, че е важно и качеството на земята, която се продава и купува, т.е. заместването може да не е 1/1, а да има разлики, нещо, което незнаем.
    Който се е интересувал по-сериозно знае.
    И извода от това интересно знание е, че покупко-продажбите не подкрепят толкова фундамента, колкото някой хора тук наивно си мислят.
    То до този прост извод може да се стигне и по аналитичен път, ако се познава моментния пазар на ЗЗ.
    ..
    П. П. Нямам акции.
    Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
      Н е си заслужава да Ви разяснявам колега - добре съм го написал !

"малък минус"
      Точно, че не виждам "малкия минус" но спирам да споря.

Коментар

• Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение
        130лв/дка но при каква цена на земята / 900лв./ . Той купил за 470лв.

Н е си заслужава да Ви разяснявам колега - добре съм го написал !

"малък минус"

Коментар

Зависи с какъв хоризонт сравняваш ! - На кантар си според мен с малък минус за сега от към годишна доходност.
          При Атера получаваш ~ 130лв за дка. , а при теб - ти си знаеш
          130лв/дка но при каква цена на земята / 900лв./ . Той купил за 470лв.

Коментар

• Всичко е доста относително ,и само времето може да покаже ...Ама ти вече си я купил ,каквото и да мислиш сега е без значение
            Първоначално изпратено от daris Разгледай мнение
            Привет, за много години, че тази година нищо не съм писал, но чета редовно., особено тази тема.

Взимам отношение, по две линии които се коментират.

Първо при тази цена на акцията, наистина ... колко струва хипотетичния декар на Атерата.

И второ, съвсем скоро приключвам, дай Боже, една сделка със земя, предполагам ви е интересно да разберете на каква цена ще ги купя едни 28 - 30 декара в Пловдивско.

Та ... сделката ми е на цена 470 лв., като от моя страна поемам всички разходи по нотариус.

Смятате ли че цената на която ги взимам, разбира се от едни бабички, братовчедки на моята баба, по линия на баща и ... с други думи голямо кандардисване стана и ухажване ... но това е за друга тема ... свързана с нелогичността при покупка на земя в България.

И втория ми въпрос към вас е ... дали не бе по-правилно да си купя книжки от Атерата, за тези пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              Мдаа, половината, сега средната ми на хим прив. е 1.24
              Ама и с допълнителен външен кеш добавях атерки.

Какво е Р ...

ами нещо като "привилегия"

Коментар

• Първоначално изпратено от daris Разгледай мнение
                Привет, за много години, че тази година нищо не съм писал, но чета редовно., особено тази тема.

Първо при тази цена на акцията, наистина ... колко струва хипотетичния декар на Атерата......

Та ... сделката ми е на цена 470 лв., като от моя страна поемам всички разходи по нотариус. ....

Смятате ли че цената на която ги взимам, . свързана с нелогичността при покупка на земя в България.

И втория ми въпрос към вас е ... дали не бе по-правилно да си купя книжки от Атерата, за тези пари.

Зависи с какъв хоризонт сравняваш ! - На кантар си според мен с малък минус за сега от към годишна доходност.
                При Атера получаваш ~ 130лв за дка. , а при теб - ти си знаеш

Коментар

Това ще рече , че си сурнал лакомо купуваните ТИМки +Р даже ...
                  Мдаа, половината, сега средната ми на хим прив. е 1.24
                  Ама и с допълнителен външен кеш добавях атерки.

Какво е Р ...

Коментар

• Привет, за много години, че тази година нищо не съм писал, но чета редовно., особено тази тема.

Първо при тази цена на акцията, наистина ... колко струва хипотетичния декар на Атерата.

И второ, съвсем скоро приключвам, дай Боже, една сделка със земя, предполагам ви е интересно да разберете на каква цена ще ги купя едни 28 - 30 декара в Пловдивско.

Та ... сделката ми е на цена 470 лв., като от моя страна поемам всички разходи по нотариус.

Смятате ли че цената на която ги взимам, разбира се от едни бабички, братовчедки на моята баба, по линия на баща и ... с други думи голямо кандардисване стана и ухажване ... но това е за друга тема ... свързана с нелогичността при покупка на земя в България.

Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

Не знам какво значи и не ме интересува особено.
                      Знам само че като направя всички калкулации купувам декара тука на малко над 700лв, което е много по добро вложение за мен от злато да кажем.
                      Неслучайно през последните месеци си увеличих доста експозицията и вече съм над 2/3 тука.
                      На бфб предпочитам да го играя по сейфти, повече риск - отвъд локвата.
                      То там има и повече и инструменти за защитата му.
                      земята е магия, няма отърване
                      това лято да не забравиш да минеш през офиса ми !?!?

Коментар

Не знам ...
                        Неслучайно през последните месеци си увеличих доста експозицията и вече съм над 2/3 тука.

Това ще рече , че си сурнал лакомо купуваните ТИМки +Р даже ...

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
                          Вчера се разиграха няколко големи пакета на 2.448
                          Какво ли значи?
                          Не знам какво значи и не ме интересува особено.
                          Знам само че като направя всички калкулации купувам декара тука на малко над 700лв, което е много по добро вложение за мен от злато да кажем.

Коментар

• Вчера се разиграха няколко големи пакета на 2.448
                            Какво ли значи?
                            Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Оценявам Адванса по два различни начина:
                              1.Не очаквам скорошна ликвидация и смятам цената продава примерно 1150 лева и купува 790 лева. От там разликата, махам данъци и т.н.
                              2.Ако очаквам скорошна ликвидация - смятам нивите по цената, която може да се вземе сега и прибавям другите активи.

Ако смеся нещата ще получа нещо, което няма да е точно и ще направя грешка при прогнозите си.

Коментар

• дано сметките ти са верни, аз очаквам дивидент под 30 стотинки, което за мен е също е добро представяне,
                                ти казваш че цената, която постигат е по висока, но и средната цена на земите в портфейла също се повишава
                                “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Working...
                                X