If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Нови технологии, автоматизация, роботизация...дефлация и.... борба с нея чрез баналните методи...
В резултат -нови вълни хора вън от трудовия пазар.
Това е път към ....пропаст.
.
Mи какво решение предлагаш и какви нови професии способни да абсорбират голямо число безработни виждаш ти ?
Просто това е прогреса, нищо не може да направиш.
Или викаш да махнем всякакви машини и да дадем на бай манго метлата в ръце щот трябва да е зает...ми няма да стане.
Все повече ще стават излишните хора, няма начин, пренаселихме я планетата.
Купони за папо да няма революции и това е...друга алтернатива аз не съзирам.
Защото вече нищо не върви. Продавам техника , а който иска вече може да си купи на същата цена он-лайн от някои сайтове на цени на които аз ги пазаря на едро , а и на кого са нужни вече флашки , клавиатури или мишки. Пазара се насити с какво ли не.
Мой приятел има кравеферма и преди няколко дни ме информира че спира производството на кашкавал защото идвал от Полша на 6 лв. с ДДС. Негови колеги продават висококачествени крави на 1000 лв. само да се отърват.
Освен сделките със земя смятам че друго не върви (лично мое мнение и не е препоръка)
Тъжна картинка приятелю....
Глобалната икономика където навлезе изпепелява местното производство. Ама осигурява ниски цени и.... овцете се радват.
Радостта е до време обаче - до момента в който пазара лично тях ги изхвърли на улицата.
Е, най-силните в даден бранш оцеляват, но притиснати от конкуренцията са принудени да бачкат за жълти стотинки.
Нови технологии, автоматизация, роботизация...дефлация и.... борба с нея чрез баналните методи...
В резултат -нови вълни хора вън от трудовия пазар.
Това е път към ....пропаст.
Следват.... социални еволюции или революции.
Тях ги яхват почти без изключение едни чичковци с .... егоистични техни си цели.
А земята... тя е хубав актив, но ....
И тук има доста подводни камъни.
Има световно конкурентна българска ЗЗ, със световно конкурентни земеделски производители, но има и другата крайност.
Ама тук повечето колеги купуват земята през АТЕРА за сравнително краткосрочна спекулация, тъй че е безмислено да се разчепкват камъните заровени в пакета земи като цяло на фонда.
Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
Признавам си че съм учуден. От всички съм очаквал, ама баш пък от тез дето нямат земя.
Явно модерното земеделие някак си прави чудеса, заедно с гарантираното право на собственост - че ти като засееш - ти ще прибереш реколтата. Като добавим и доброто управление (мениджмънт) явно има резултати.
Износът на селскостопански стоки от Холандия достигна 80.7 млрд. евро през миналата година в сравнение с рекордните нива от 79 милиарда през 2013-та. Министърът на земеделието Шарон Диксман обяви това по време на Международната зелена седмица в Берлин. Данните се основават на експертни оценки, като окончателните резултати се очакват през пролетта.
"Миналата година беше много трудна за холандския селскостопански сектор: падащи цени, руски бойкот и огнища на птичи грип – всичко това създаде сериозни проблеми за много ферми в Холандия. Впечатляващо е обаче да се види как холандските фермери и селскостопанските предприемачи управляват успешно своя бизнес и постигат добрите резултати, за които става дума. Цифрите потвърждават факта, че Холандия остава световен лидер в областта на земеделието - на второ място в света след САЩ при износа на селскостопански стоки,“ изтъкна Диксман, цитиран от agropages.com.
Холандската търговия със земеделски продукти е насочена преди всичко към държавите-членки на Европейския съюз - над 77% от холандския износ са предназначени за останалите 27 страни от Съюза. Германия е най-важният търговски партньор на Холандия, получавайки почти 26% от износа на стойност 20.7 милиарда евро. Износът за Германия остава стабилен със съвсем лек спад от 0.3 млрд. евро в сравнение с 2013 г. Основните експортни стоки за Германия са: месо, млечни продукти и яйца, декоративни растения и плодове и зеленчуци.
Експортът на млечни продукти е нараснал с 9% в сравнение с 2013 г., като износът на сирена спада, докато този на масло и други изделия се увеличава. Износът на яйца и яйчни продукти отбелязва спад през 2014 г. С 4% по-малко са изнесените плодове и зеленчуци. Това намаление отчасти се дължи на руското емарго. На първо място в тази продуктова група с дял от над 50 на сто са доматите, чушките и краставиците. При месото има ръст с 2%.
Защото вече нищо не върви. Продавам техника , а който иска вече може да си купи на същата цена он-лайн от някои сайтове на цени на които аз ги пазаря на едро , а и на кого са нужни вече флашки , клавиатури или мишки. Пазара се насити с какво ли не.
Мой приятел има кравеферма и преди няколко дни ме информира че спира производството на кашкавал защото идвал от Полша на 6 лв. с ДДС. Негови колеги продават висококачествени крави на 1000 лв. само да се отърват.
Освен сделките със земя смятам че друго не върви (лично мое мнение и не е препоръка)
Да, споделям твоето мнение и преживяно в бизнеса.
Дано нещо не се преобърне в бизнеса със зърното и да дръпнем надолу.
Подкрепям. Приятели с цех за охладени пилета в момента ги убива внос от Полша. Също така навлезнаха с производство и на сокчета и др. не знам какво направиха поляците последната година две ,но го правят успешно и конкурират турския внос...
При онлайн продажбите също е така от там поне има плюс за курирските фирми,които по празниците не смогваха на пратки...
Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Разпродават се високо ликвидни позицийки. Май скоро някои хора ще пълнят АТЕРА.
Яд ме е че нямам никакъв КЕШ а 90% са ми в реалната икономика , а там файда няма.
Даже и малко съм на загуба с тези магазини
Разпродават се високо ликвидни позицийки. Май скоро някои хора ще пълнят АТЕРА.
Яд ме е че нямам никакъв КЕШ а 90% са ми в реалната икономика , а там файда няма.
Даже и малко съм на загуба с тези магазини
Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Kато те знам какъв валю фен си - силно се съмнявам да имаш каквото и да е на бфб сега, нали не греша ..
А навън в някакъв актив/хартия/държава виждаш ли такъв потенциал ?
Позна:-)
Нямам акции. Нито тук, нито навън.
Песимист съм глобално как ще се развиват нещата.
Чакам черни лебеди и затова предпочитам да спя спокойно.
Игнорирам всякакви потенциални инвестиционни възможности в момента,
Сейфти фърст:-)
Дори си мисля, че след като отминат черните лебеди ще имаме принципно нова инвестиционна парадигма. Каква точно - не знам.
Относно АТЕРА-та, считам, че тя е добро убежище.
Просто одеве коментирах, във връзка със запазването на фундамента , че това което се купува в момента от атерата няма как да е по-добро от това дето се продаде през последните години.
Заменя се не кон за кокошка, може би кон за магаре:-)
Успех:-)
Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
Kато те знам какъв валю фен си - силно се съмнявам да имаш каквото и да е на бфб сега, нали не греша ..
А навън в някакъв актив/хартия/държава виждаш ли такъв потенциал ?
Коментар