IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
    Нови технологии, автоматизация, роботизация...дефлация и.... борба с нея чрез баналните методи...
    В резултат -нови вълни хора вън от трудовия пазар.
    Това е път към ....пропаст.
    .
    Mи какво решение предлагаш и какви нови професии способни да абсорбират голямо число безработни виждаш ти ?
    Просто това е прогреса, нищо не може да направиш.

Или викаш да махнем всякакви машини и да дадем на бай манго метлата в ръце щот трябва да е зает...ми няма да стане.
    Все повече ще стават излишните хора, няма начин, пренаселихме я планетата.
    Купони за папо да няма революции и това е...друга алтернатива аз не съзирам.

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
      Защото вече нищо не върви. Продавам техника , а който иска вече може да си купи на същата цена он-лайн от някои сайтове на цени на които аз ги пазаря на едро , а и на кого са нужни вече флашки , клавиатури или мишки. Пазара се насити с какво ли не.
      Мой приятел има кравеферма и преди няколко дни ме информира че спира производството на кашкавал защото идвал от Полша на 6 лв. с ДДС. Негови колеги продават висококачествени крави на 1000 лв. само да се отърват.
      Освен сделките със земя смятам че друго не върви (лично мое мнение и не е препоръка)
      Тъжна картинка приятелю....
      Глобалната икономика където навлезе изпепелява местното производство. Ама осигурява ниски цени и.... овцете се радват.
      Радостта е до време обаче - до момента в който пазара лично тях ги изхвърли на улицата.
      Е, най-силните в даден бранш оцеляват, но притиснати от конкуренцията са принудени да бачкат за жълти стотинки.
      Нови технологии, автоматизация, роботизация...дефлация и.... борба с нея чрез баналните методи...
      В резултат -нови вълни хора вън от трудовия пазар.
      Това е път към ....пропаст.
      Следват.... социални еволюции или революции.
      Тях ги яхват почти без изключение едни чичковци с .... егоистични техни си цели.
      А земята... тя е хубав актив, но ....
      И тук има доста подводни камъни.
      Има световно конкурентна българска ЗЗ, със световно конкурентни земеделски производители, но има и другата крайност.
      Ама тук повечето колеги купуват земята през АТЕРА за сравнително краткосрочна спекулация, тъй че е безмислено да се разчепкват камъните заровени в пакета земи като цяло на фонда.
      Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• Не е много по темата.

Признавам си че съм учуден. От всички съм очаквал, ама баш пък от тез дето нямат земя.

Явно модерното земеделие някак си прави чудеса, заедно с гарантираното право на собственост - че ти като засееш - ти ще прибереш реколтата. Като добавим и доброто управление (мениджмънт) явно има резултати.

http://agro.bg/news/article52637.html

Износът на селскостопански стоки от Холандия достигна 80.7 млрд. евро през миналата година в сравнение с рекордните нива от 79 милиарда през 2013-та. Министърът на земеделието Шарон Диксман обяви това по време на Международната зелена седмица в Берлин. Данните се основават на експертни оценки, като окончателните резултати се очакват през пролетта.
        "Миналата година беше много трудна за холандския селскостопански сектор: падащи цени, руски бойкот и огнища на птичи грип – всичко това създаде сериозни проблеми за много ферми в Холандия. Впечатляващо е обаче да се види как холандските фермери и селскостопанските предприемачи управляват успешно своя бизнес и постигат добрите резултати, за които става дума. Цифрите потвърждават факта, че Холандия остава световен лидер в областта на земеделието - на второ място в света след САЩ при износа на селскостопански стоки,“ изтъкна Диксман, цитиран от agropages.com.
        Холандската търговия със земеделски продукти е насочена преди всичко към държавите-членки на Европейския съюз - над 77% от холандския износ са предназначени за останалите 27 страни от Съюза. Германия е най-важният търговски партньор на Холандия, получавайки почти 26% от износа на стойност 20.7 милиарда евро. Износът за Германия остава стабилен със съвсем лек спад от 0.3 млрд. евро в сравнение с 2013 г. Основните експортни стоки за Германия са: месо, млечни продукти и яйца, декоративни растения и плодове и зеленчуци.
        Експортът на млечни продукти е нараснал с 9% в сравнение с 2013 г., като износът на сирена спада, докато този на масло и други изделия се увеличава. Износът на яйца и яйчни продукти отбелязва спад през 2014 г. С 4% по-малко са изнесените плодове и зеленчуци. Това намаление отчасти се дължи на руското емарго. На първо място в тази продуктова група с дял от над 50 на сто са доматите, чушките и краставиците. При месото има ръст с 2%.

Коментар

Защото вече нищо не върви. Продавам техника , а който иска вече може да си купи на същата цена он-лайн от някои сайтове на цени на които аз ги пазаря на едро , а и на кого са нужни вече флашки , клавиатури или мишки. Пазара се насити с какво ли не.
          Мой приятел има кравеферма и преди няколко дни ме информира че спира производството на кашкавал защото идвал от Полша на 6 лв. с ДДС. Негови колеги продават висококачествени крави на 1000 лв. само да се отърват.
          Освен сделките със земя смятам че друго не върви (лично мое мнение и не е препоръка)
          Да, споделям твоето мнение и преживяно в бизнеса.
          Дано нещо не се преобърне в бизнеса със зърното и да дръпнем надолу.

Коментар

Подкрепям. Приятели с цех за охладени пилета в момента ги убива внос от Полша. Също така навлезнаха с производство и на сокчета и др. не знам какво направиха поляците последната година две ,но го правят успешно и конкурират турския внос...
            При онлайн продажбите също е така от там поне има плюс за курирските фирми,които по празниците не смогваха на пратки...

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
              защо си назад от магазините?
              Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

Разпродават се високо ликвидни позицийки. Май скоро някои хора ще пълнят АТЕРА.
                Яд ме е че нямам никакъв КЕШ а 90% са ми в реалната икономика , а там файда няма.
                Даже и малко съм на загуба с тези магазини
                защо си назад от магазините?

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                  Разпродават се високо ликвидни позицийки. Май скоро някои хора ще пълнят АТЕРА.
                  Яд ме е че нямам никакъв КЕШ а 90% са ми в реалната икономика , а там файда няма.
                  Даже и малко съм на загуба с тези магазини
                  Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• паричките идват
                    http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...bsidii-187701/

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      Kато те знам какъв валю фен си - силно се съмнявам да имаш каквото и да е на бфб сега, нали не греша ..
                      А навън в някакъв актив/хартия/държава виждаш ли такъв потенциал ?
                      Позна:-)
                      Нямам акции. Нито тук, нито навън.
                      Песимист съм глобално как ще се развиват нещата.
                      Чакам черни лебеди и затова предпочитам да спя спокойно.
                      Игнорирам всякакви потенциални инвестиционни възможности в момента,
                      Сейфти фърст:-)
                      Дори си мисля, че след като отминат черните лебеди ще имаме принципно нова инвестиционна парадигма. Каква точно - не знам.
                      Относно АТЕРА-та, считам, че тя е добро убежище.
                      Просто одеве коментирах, във връзка със запазването на фундамента , че това което се купува в момента от атерата няма как да е по-добро от това дето се продаде през последните години.
                      Заменя се не кон за кокошка, може би кон за магаре:-)
                      Успех:-)
                      Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

Вчера се разиграха няколко големи пакета на 2.448
                        Какво ли значи?
                        Цитирам от новина от февруари' 2014:

Прогнозният дивидент на една акция за 2014 и 2015 г. според Карол ще е 0.233 и 0.192 лв. за брой.

Коментар

• Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
                          ..
                          П. П. Нямам акции.
                          Kато те знам какъв валю фен си - силно се съмнявам да имаш каквото и да е на бфб сега, нали не греша ..
                          А навън в някакъв актив/хартия/държава виждаш ли такъв потенциал ?

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                            За да е по-точно това, което си написал, ще допълня, че е важно и качеството на земята, която се продава и купува, т.е. заместването може да не е 1/1, а да има разлики, нещо, което незнаем.
                            Който се е интересувал по-сериозно знае.
                            И извода от това интересно знание е, че покупко-продажбите не подкрепят толкова фундамента, колкото някой хора тук наивно си мислят.
                            То до този прост извод може да се стигне и по аналитичен път, ако се познава моментния пазар на ЗЗ.
                            ..
                            П. П. Нямам акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                              Н е си заслужава да Ви разяснявам колега - добре съм го написал !

"малък минус"
                              Точно, че не виждам "малкия минус" но спирам да споря.

Коментар

• Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение
                                130лв/дка но при каква цена на земята / 900лв./ . Той купил за 470лв.

Н е си заслужава да Ви разяснявам колега - добре съм го написал !

"малък минус"

Коментар

Working...
                                X