Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениекакво ли ще стане с реколтата в тази част на света и по конкретно в Бразилия и дали това ще даде отражение и при нас...
http://news7.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D...l#.VMOagk0cTIU
Понеже реколтите от соя и царевица са две, сега страна първата реколта. Загубите от соя засега въобще не се оценяват, даже анализаторите очакват рекордно висока реколта 93 - 95 млн. тона. Мисля, че това няма да стане, но 88-90 млн. тона ще я бъде със щетите до момента. Това е на нивото от миналия сезон. При царевицата също е нещо такова . чака се реколта 78-80 млн. тона, но е 74-75 млн. тона няма да е нещо много ниско. Засега няма основание да се смята нещо повече, освен ако сушата отново не затегне.
Относно цените - ами предполагам, че те ще останат на настоящите нива.
Коментар
-
какво ли ще стане с реколтата в тази част на света и по конкретно в Бразилия и дали това ще даде отражение и при нас...
http://news7.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D...l#.VMOagk0cTIU
Коментар
-
Без да съм специалист, по мои наблюдения цената на българската пшеница се повиши доста и това е добре за фермерите и всички от сектора.
Основно влияние за това оказа поевтиняването на еврото и в по-малка степен очакванията за по-слаба реколта през 2015 година. Трети момент от нещата през 2014-2015 МГ е по-малкото количество мелничарска пшеница в света, но за сметка на това повече от друга година фуражна. Това надигна още цените на първата.
IGC понижиха реколтата през следващия сезон до 701 млн. тона от 717 млн. тона в тази МГ. Запасите също се понижават до 189 млн. тона от 196 млн. тона в края на този сезон. Запасите не са малки, като такива те могат да се определят при ниво около 170 млн. тона.
Това е прогноза - една суша през пролетта-лятото на 2015г може да преобърне нещата. При пшеницата отдавна не сме виждали проблеми с валежите и е време да станат.
До момента моите очаквания за проблеми при производството на етанол в САЩ не се оправдават категорично. За миналата седмица то е било 979 000 барела дневно, но запасите си остават високи 20,4 млн. барела.
Очаквам, че през 2015г добивите от пшеница в БГ ще са по-ниски от 2014г, качеството по-добро и цената малко по-висока - спрямо времето след жътва, не от настоящите цени.
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениене съм песимист(все още е рано за ръст)...не случайно съм се ушил в атери до безобразие
просто смятам че има голям продавач,който ще облива бида тук поне още няколко седмици на тези цени за това и не бързам да си докупувам на тези нива,а съм сложил поръчките си малко по надолу
Коментар
-
Първоначално изпратено от dici Разгледай мнениеЩом ти си песимист за Атера, време е за ръст
просто смятам че има голям продавач,който ще облива бида тук поне още няколко седмици на тези цени за това и не бързам да си докупувам на тези нива,а съм сложил поръчките си малко по надолу
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениече хартията е добра,няма спор и според мен,но все си мисля че ще видим пак нива
под 2.40 в близките няколко седмици....
Не е Препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crusible Разгледай мнениеБе, нещо ме гложди една идея да си увелича експозицията тук до по непрепоръчителни нива като дял от портфейла ми, та да ви попитам, ориентировъчно какъв дял има АТЕРА-та във вашите портфейли? Не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от daneda121 Разгледай мнение0% - според мен времето на АДСИЦ-ите мина
Атера: секси. Софарма имоти: секси.
Дивидентче, сгодна цена.
Ауууу.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар