Първоначално изпратено от abc
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Започна изплащането на близо 950 млн. лв. субсидии на фермерите
От днес Държавен фонд „Земеделие” започна изплащането на 949 млн. лева на 94 000 кандидати по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП). За 2014 година общият бюджет за подпомагане по Схемата е в размер на 1 051 млн. лв. Финансовият пакет, следваше да се разпредели на декларираните за подпомагане от земеделските стопани площи, които са 3 845 735.44 ха. Заявените за подпомагане през 2014 година площи са повече, в сравнение с първоначално посочената от страната ни селскостопанска площ от 3 492 383 ха, посочени в Решение С(2007)2241 от 31 май 2007 г. на Европейската комисия.
С оглед на това определената ставка по СЕПП от 300.96 лв/ха, бе необходимо да се намали на 270.51 лв./ха или приблизително 27 лв. на декар, за да не се надхвърли определеният за страната ни бюджет.
http://www.dfz.bg/bg
Т.е. как така са се появили над 3.5млн декара нови площи за подпомагане за 8 години?!
Това си е 10% увеличение на площите, посочени при приемането ни в ЕС през 2007!
Значи ли , че тогава някой не си е свършил работата и сега заради това държавата пропуска по едни 100 млн лв на година?!
Значи ли това, че площите за подпомагане ще продължават да се увеличават и след още 8 години ще се увеличат с още 10 %?!Last edited by abc; 27.01.2015, 10:46.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнениеАз съм доволен че някой яко продава и мога да си накупя. Само се тревожа когато има големи продавачи и то на няколко месеца разстояние от двуцифрената доходност
Не е Препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАбе добра е акцията..
така си е....само не разбрах с 4.85 какво визираш в случая
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеМиналата година кога е достигнал 4, 85.Аз ще се радвам и утре да рипне, но доста разпродават..Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеМиналата година кога е достигнал 4, 85.Аз ще се радвам и утре да рипне, но доста разпродават..
пазар е.....едни купуват-други продават...въпрос на сантимент
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеВиж графиките, но и по рано да е още по добре
не искам да звучи като хвалба,но това е факт,който пряко кореспондира с реалността(истината)в конкретния случай
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеРъста ще е през май, около събранието..
Коментар
-
хубава новина....ама само по оборот(ръста според мен ще го има но в началото на пролетта)
http://www.investor.bg/novini-i-anal...-adsic-187959/
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеМене и захарта ме интересуваше особено, наистина ще пострада Бразилия до известна степен, ала пък индийците баш сега намериха върхова година да дадат....
Индия започва да изнася 2 млн. тона пшеница, което ще е заместител на руските доставки в Азия. Реколтата им от пшеница също беше рекордна, по различни оценки 95-100 млн. тона.
Коментар
Коментар