IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Една добра човешка застраховка има и добра доходност, а и си е защита - човекът винаги може да се смряска или да остане без краце или да го пипне един хубав рачец или да му потрябва ново бъбрече. ДПФ също нелоша доходност, двете заедно - добра диверсификация - инвестираш по светът един вид, освен това правиш мръсно на г-н горанов и цялата му пасмина, което е морално удовлетворение.
    Елмазите са секси, а чуруци - какво?
    Нещо гнило, което не става вече.
    Застраховка - ако няма какво да си правя парите - само тогава. В общи линии е тоталан загуба за застрахования.
    ДПФ - нали знаеш, че ако ти не си свършиш работата, управленциет от ДФП-то ли ще я свършат ??????

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      Не мога да разбера защо се набваш в дървета и камъни като застраховки, ДПФ, елмазчета, болкуци, чуруци и др подобни.
      Вземи си акции на добри компании и стой у вас пред телевизора !!!
      Според мен ако не сънуваш 13-17ст за 2015г ще се издъниш!!!
      Една добра човешка застраховка има и добра доходност, а и си е защита - човекът винаги може да се смряска или да остане без краце или да го пипне един хубав рачец или да му потрябва ново бъбрече. ДПФ също нелоша доходност, двете заедно - добра диверсификация - инвестираш по светът един вид, освен това правиш мръсно на г-н горанов и цялата му пасмина, което е морално удовлетворение.
      Елмазите са секси, а чуруци - какво?
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Да уточня - дивидента за 2015г се разпределя 2016 година - аз точно за него писах.
        Ако имаш предвид, този, който ще се гласува на следващото ОС - той ще е за 2014г, но аз не визирах него.
        Как смяташ дивидента, който ще се разпределя през 2016 година????
        Извинявам се тогава - не съм те разбрал... Принципно си прав, че "дивидента за 2015", не е дивидента, който ще се разпределя ПРЕЗ 2015.... Но някак си така сме свикнали да си говорим, или поне аз де.... My bad....

А ако става въпрос за дивидента, който ще се разпределя през 2016-а, по този въпрос съм пълен пас.... Винаги съм калкулирал нещата на база излезли счетоводни и/или икономически данни (визирам месечните бюлетини), 6-тото ми чувство определено не е силната ми страна....

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
          Eee, Форти, нещо се гавриш с Импето и се опитваш да го манипулираш нещо май...

Как точно ги сметна тия стотинки ? Тя моята прогноза се покрива с твоята, ама е точно double (по 2).... Според мен ще е в диапазона 26-34 ст., като 26 според мен си е супер песимистична стойност, ако във финалния отчет си сложат някой "случайни" допълнителни разходи към управляващото дружество.... Предполагам 34-35, както ги смятам няма да го оставят, но едно около 30 ст. мисля че ще е балансирано....

Та така де - викам да не си делил очаквания дивидент на две.... ?
          Да уточня - дивидента за 2015г се разпределя 2016 година - аз точно за него писах.
          Ако имаш предвид, този, който ще се гласува на следващото ОС - той ще е за 2014г, но аз не визирах него.
          Как смяташ дивидента, който ще се разпределя през 2016 година????
          Last edited by fortiss; 03.02.2015, 21:43.

Коментар

Не мога да разбера защо се набваш в дървета и камъни като застраховки, ДПФ, елмазчета, болкуци, чуруци и др подобни.

Eee, Форти, нещо се гавриш с Импето и се опитваш да го манипулираш нещо май...

Как точно ги сметна тия стотинки ? Тя моята прогноза се покрива с твоята, ама е точно double (по 2).... Според мен ще е в диапазона 26-34 ст., като 26 според мен си е супер песимистична стойност, ако във финалния отчет си сложат някой "случайни" допълнителни разходи към управляващото дружество.... Предполагам 34-35, както ги смятам няма да го оставят, но едно около 30 ст. мисля че ще е балансирано....

Та така де - викам да не си делил очаквания дивидент на две.... ?

Коментар

Част от парите ще оставя - сигурен съм, че като свърши мандатът, по простите акции пак ще има дивидент - поне 30-40 стинки, а може и повече.
              С другите ще видя - ще експлоатирам - основно облизвациите - до краят... после ще ги пренасочвам - според днешното положение на нещата - бих сторил това към още малко Атерки, Трейдингът и Кулите... ама след близо 2 години знае ли се какво ще е. Мога напримерно да си направя инвестиционна човешка застраховка или да си ги туря в ДПФ-то или дори да сертифицирам елмази (далавера, която отдавна обмислям) - варианти бол.

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                Импе...какво ще правиш със Жабките като им свърши мандата..имаш ли готово решение за преструктуриране или ще действаш в движение..?!??
                Част от парите ще оставя - сигурен съм, че като свърши мандатът, по простите акции пак ще има дивидент - поне 30-40 стинки, а може и повече.
                С другите ще видя - ще експлоатирам - основно облизвациите - до краят... после ще ги пренасочвам - според днешното положение на нещата - бих сторил това към още малко Атерки, Трейдингът и Кулите... ама след близо 2 години знае ли се какво ще е. Мога напримерно да си направя инвестиционна човешка застраховка или да си ги туря в ДПФ-то или дори да сертифицирам елмази (далавера, която отдавна обмислям) - варианти бол.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  http://www.investor.bg/bylgariia/5/a...-zemia-188388/

Импе,какво сънува..Колко ще е дивидента
                  Нищо не можах да изсънувам, не ми давайте зор, де.

Коментар

Г-н Манолов точно го е казал. Тогава /2004г/ имаше очаквания, на които малко хора заложиха. Не, че заложилите са имали ясна визия, но все пак са очаквали нещо по-различно и за тогавашните 100-200 лв/декар, можеше да се заложи.
                    Отделно голям, ама много голям + за развитието на събитията беше имотния бум в годините 2004-2008г, но не на земята, а на жилища, магазини, палцели и какви ли не боклуци. Този бум насочи усилия, внимание, ресурс на почти всички на друго място. Ако не беше на друго място, земята тогава нямаше да струва 100-200 лева.
                    Адванс добре си изиграха нещата, почти по идеалния вариант. Такова нещо се случва веднъж на 10-20-30 години може би.
                    От тук нататък трябва да експлоатират актива колкото пазарът позволява.
                    Да подчетрая, че мениджмънта и мажоритаря не се огъна под натиска на нещо си - както Елана и успа да създаде бизнес за всички акционери, а не нещо друго - примери много.
                    от мен успех

еееххххххх, какво беше 2004-2005 година !!!!!!!
                    Тук много носталгия , много нещо :-)
                    Аз пък си мисля, че интерес към земята имаше и 2004. Самият факт, че се нароиха толкова много АДСИЦ е красноречив. Просто имаше и други алтернативи, като инвестирането в хотели, апратаменти, бизнес сгради, молове и т.н. После се появиха и ВЕИ.

Коментар

• Г-н Манолов точно го е казал. Тогава /2004г/ имаше очаквания, на които малко хора заложиха. Не, че заложилите са имали ясна визия, но все пак са очаквали нещо по-различно и за тогавашните 100-200 лв/декар, можеше да се заложи.
                      Отделно голям, ама много голям + за развитието на събитията беше имотния бум в годините 2004-2008г, но не на земята, а на жилища, магазини, палцели и какви ли не боклуци. Този бум насочи усилия, внимание, ресурс на почти всички на друго място. Ако не беше на друго място, земята тогава нямаше да струва 100-200 лева.
                      Адванс добре си изиграха нещата, почти по идеалния вариант. Такова нещо се случва веднъж на 10-20-30 години може би.
                      От тук нататък трябва да експлоатират актива колкото пазарът позволява.
                      Да подчетрая, че мениджмънта и мажоритаря не се огъна под натиска на нещо си - както Елана и успа да създаде бизнес за всички акционери, а не нещо друго - примери много.
                      от мен успех

еееххххххх, какво беше 2004-2005 година !!!!!!!

Коментар

• http://www.investor.bg/bylgariia/5/a...-zemia-188388/

Импе,какво сънува..Колко ще е дивидента

Коментар

Ми аз обикновено сънувам най-различни други работи...

Аре: отивам да пробвам.
                          Импе...какво ще правиш със Жабките като им свърши мандата..имаш ли готово решение за преструктуриране или ще действаш в движение..?!??

Коментар

• Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнение
                            за тази година говорим. както са казали хората "с малки стъпки, но редовно...'

според мен атерката може да бъде доста добре описана точно по начина,който си представил
                            Не е Препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                              сънувай Импе,сънувай....ако трябва-тичам за сънотворни към аптеката....ти само кажи едно добро число и ни зарадвай
                              Ми аз обикновено сънувам най-различни други работи...

Аре: отивам да пробвам.

Коментар

Засега нямам точна визия, ако пак го изсънувам, ще кажа колко.
                                сънувай Импе,сънувай....ако трябва-тичам за сънотворни към аптеката....ти само кажи едно добро число и ни зарадвай

Коментар

Working...
                                X