IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ilioo Разгледай мнение
    Аз съм простичко момче от село, ама досега не съм видял или чул при ликвидация да се раздават активи!!! /телефонони, иподи,..../
    Ако има такъв случаи явно съм го пропуснал
    Като гледам и корпоративна не раздават картини и банкнотоброяни машини.
    При ликвидацията на ЕЛАРГ, едно от дружествата акционери поиска делът му да бъде изплатен в ЗЕМЯ! И получи земя! ЕТО ТИ ПРЕСЕН ПРИМЕР!
    Така че - отново глупости!
    Last edited by LuckyYou; 13.02.2015, 11:08.
    The best things in life are free. The second best things are very expensive!
    не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
      Ти май не разбираш какво означава да си собственик на акции в дадена компания?
      Акция = собственост. Когато твоята компания купи земя - това означава, че ти купуваш земя!
      Когато си купиш акции на Apple, ти не само че си купуваш телефони - ти си купуваш МНОГО телефони, които ти произвеждаш, които искаш да продадеш на други!
      Аз съм простичко момче от село, ама досега не съм видял или чул при ликвидация да се раздават активи!!! /телефонони, иподи,..../
      Ако има такъв случаи явно съм го пропуснал
      Като гледам и корпоративна не раздават картини и банкнотоброяни машини.
      Не е препоръка за покупко продажба!!!

Коментар

• http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%...86%D0%B8%D1%8F
        Давам ти пример - когато ти имаш дружество и то се състои от 2 акции, с номинална стойност 1 лв. на акция и ти си 100% собственик на тези акции, чия собственост е това дружество? На филанкишията ?!
        не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
          Това са абсолютни щуротии.

Акции = права, а не на собственост! Имаш дял в печалбата имаш дял в загубата, нямаш дял в отговорността при евентуална задлъжнялост, имаш право на дивидент и глас. Но собственик не си.

Нищо, че на пръв поглед ти изглежда другояче.

При един една несъстоятелност с преструктуриране нали знаеш кой става собственик - този, към който е дълга. За акционерите има "благодаря за участието".
          Това абсолютно не е вярно! Акция = собственост!
          не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
            Акция = собственост. Когато твоята компания купи земя - това означава, че ти купуваш земя!
            Когато си купиш акции на Apple, ти не само че си купуваш телефони - ти си купуваш МНОГО телефони, които ти произвеждаш, които искаш да продадеш на други!
            Това са абсолютни щуротии.

Акции = права, а не на собственост! Имаш дял в печалбата имаш дял в загубата, нямаш дял в отговорността при евентуална задлъжнялост, имаш право на дивидент и глас. Но собственик не си.

Нищо, че на пръв поглед ти изглежда другояче.

При един една несъстоятелност с преструктуриране нали знаеш кой става собственик - този, към който е дълга. За акционерите има "благодаря за участието".

Коментар

Те държавата разпродадоха, па за земята се сетиха?!?
              Незнам само какво ще вземат от продажбата на БФБ. То до тогава оборота ще е станал 50000лв дневно и 5 компании за търговия
              Е, то не е ли и сега горе-долу така? Според мен приватизацията на борсата може и да има положителен ефект. Може би би могла да стане отново атрактивна за малкия човечец с малко реклама, образование по темата - но трябва и компаниите да са атрактивни, а за да стане това, в крайна сметка, трябва да работи съда.

Изобщо, като видите вълна от политици (не един-двама, а десетки) да влиза в затвора, както става в Румъния в момента, като чуете за лустрация и като усетите, че Русия предава позициите си тук окончателно, може да се налгасите за истинска борса. До тогава сме просто един по-голям клон на Еврофутбол (не случайно казвам точно Еврофутбол)
              Last edited by Дебнем на замаушка; 13.02.2015, 10:50.

Коментар

Разбирам те, но те не притежаат земя, а акции на компания. Като си купя акции на Apple, телефон ли си купувам?
                При ликвидация да дружество, не се раздава земя на инвеститорите, а се разпродава и се плащат парички.

Ако бъркам ...
                не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  А не ви ли хрумва вариантът, че това е прикрита атака срещу пенсионните компании? Всички знаем за гнусната кампания срещу: сега ще кажат - "Ето: половината ПОК-ове инвестират в компания, нарушаваща законите и разпродаващи свещената Българска земя на чужденци !!!"
                  Не е толкова абсурдно, и параноическо, колкото изглежда - не забравяйте, че държавата се управлява от мръсници, готови на всичко, за да вършат пъклени дела.
                  Те държавата разпродадоха, па за земята се сетиха?!?
                  Незнам само какво ще вземат от продажбата на БФБ. То до тогава оборота ще е станал 50000лв дневно и 5 компании за търговия
                  Не е препоръка за покупко продажба!!!

Коментар

• Че те офшорките винаги могат да имат акции или земя -непряко ...Това пак е някаква димна завеса ,да се създава паника на пазара ,от която Нямаме нужда

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                      +1

Като цяло считам, че Мениджмънта на Адванса се е доказал през годините, така че не мога да допусна, че сега ги изненадват с нещо. Вероятно са си проверили нещата.

Така, че и според мен просто някои направиха много пари вчера (а други загубиха де...).

На прима виста - Закона си е от 2014 г. и не влиза в сила след приемане на глобите, а вече Е БИЛ В СИЛА още през 2014 г..... Ако е засягал Адванса, би следвало да не са можели изобщо да купуват земя (мисля че нотариусите правят проверка за законовите изисквания както към продавача, така и към купувача), а явно през миналата година купиха доста.

Не виждам логика, закона да не важи по отношение на контрол на закупуването на земя, а да важи само за налагането на глоби за вече закупилите земя
                      това с покупките е друг въпрос и там рисковете са други
                      май го коментирахме през 2014г и това
                      защо се го забравили

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                        А бре аз напълних спекулативно, за вас не знам. Тука ще пада бърза печалба при тея обеми... тя падна вече де...
                        +1

Като цяло считам, че Мениджмънта на Адванса се е доказал през годините, така че не мога да допусна, че сега ги изненадват с нещо. Вероятно са си проверили нещата.

Така, че и според мен просто някои направиха много пари вчера (а други загубиха де...).

На прима виста - Закона си е от 2014 г. и не влиза в сила след приемане на глобите, а вече Е БИЛ В СИЛА още през 2014 г..... Ако е засягал Адванса, би следвало да не са можели изобщо да купуват земя (мисля че нотариусите правят проверка за законовите изисквания както към продавача, така и към купувача), а явно през миналата година купиха доста.

Не виждам логика, закона да не важи по отношение на контрол на закупуването на земя, а да важи само за налагането на глоби за вече закупилите земя

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                          Много добър пример междудругото !

За съжаление, в ГЕРБ (вероятно и сред останалите) няма никой с елементарно икономическо мислене за да го разбере....
                          А не ви ли хрумва вариантът, че това е прикрита атака срещу пенсионните компании? Всички знаем за гнусната кампания срещу: сега ще кажат - "Ето: половината ПОК-ове инвестират в компания, нарушаваща законите и разпродаващи свещената Българска земя на чужденци !!!"
                          Не е толкова абсурдно, и параноическо, колкото изглежда - не забравяйте, че държавата се управлява от мръсници, готови на всичко, за да вършат пъклени дела.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Разбирам те, но те не притежаат земя, а акции на компания. Като си купя акции на Apple, телефон ли си купувам?
                            При ликвидация да дружество, не се раздава земя на инвеститорите, а се разпродава и се плащат парички.

Ако бъркам ...
                            Много добър пример междудругото !

За съжаление, в ГЕРБ (вероятно и сред останалите) няма никой с елементарно икономическо мислене за да го разбере....

Коментар

• Фортиссов - можем да заплашим (тоест ръководството на Атерата и големите акционери да заплашат) правителството със съд - и да искат промяна на закона, например глобата да бъде само за КРАЙНИЯ собственик (акционерин) който нарушава тоя нов закон... просто защото нито самото дружество, камо ли редовите акционери, могат да спрат по какъвто и да било начин някой офшоркаджия да си купи 1 акция или 1 000 000 акции - а по тоя начин реално санкция отнасят хора и юридически лица, които не са извършили никакво нарушение. Откъде-накъде мене или тебе или Патето например, ще ни глобяват със солени глоби, без ние лично да сме нарушили какъвто и да е закон, без да сме направили нарушение - но защото НЯКОЙ бил нарушил, без ние да имаме механизъм да го спрем?

Може Тони като разпродаде, да е продал своите акции на офшоркаджия - но ТОЙ откъде да знае това, как да контролира кой да му купи акциите - офшоркаджия или ИНГ?

Ами нека управляващите животни да променят и закона за търговия с ценни книжа и да измислят начин за контрол, така че офшорки да НЕ могат да купуват акции от компании, притежаващи земеделска земя !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                                Импе, понеже си като Хераклит на дивидента, да те питам, съгласно някои насадени все още страхове, дали е възможно да изпукат всичкия кеш за дивидент, преди да му посегне черешара чрез някой нов механизъм
                                Може - защо да не може? Не виждам законова пречка да го. По-лесният начин няма да го напиша публично.

Коментар

Working...
                                X