Първоначално изпратено от ilioo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение[url]http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F[/ur]
Давам ти пример - когато ти имаш дружество и то се състои от 2 акции, с номинална стойност 1 лв. на акция и ти си 100% собственик на тези акции, чия собственост е това дружество? На филанкишията ?!
Ето, вземете се образовайте - възможно най-елементартното обяснение, което намерих - с най-малко думи, да не се изморите... че сме форум за инвеститори, а не квартална беседка. Собственици били - мамини златни - още има да гризете дървотоLast edited by Дебнем на замаушка; 13.02.2015, 11:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеКогато политиците надробят попарата, която ти сърбаш, точно тогава трябва да се говори за политика! Ама ти си ми напълно ясен! Комунистите са ти виновни, така е А това, че ГРОБ те заробва - няма проблеми - давай!
Коментар
-
Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнениеТочно в този случай, няма място за политика, а това, че комунистите са виновни си е така.The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Защо всички, така масово във форума, негативно гледате на положението, ... за мен пък по-добре е да падне цената на акцията. Аз тази акция е приемам само като дивидентна такава.
Въпроса е дали това решение ще промени цената на земята която продава Атера и дали това ще спре постъпленията.
Аз смятам че няма ... защото хората които купуват от Атера, нямат нищо общо с офшорките, отдавна.
Има едни куп начини да станеш българско юридическо лице и да си купиш ниви.Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеТо ясно че на вас цял живот комунистите ще са ви виновни за всичко!
И е ясно тогава посредствеността от къде идва. Защото каквото човек сам си направи, никой друг не може да му го направи. Всеки си е виновен сам - и за доброто, което си прави, и за лошото!
Коментар
-
Единствената вратичка която виждам в закона притежателите на акциите в АДСИЦ да ги заменят с такива в договорен фонд. При договорните фондове от юридическа гледна точка не може да се каже, че притежателите на дялове са собственици на фонда, защото те нямат право на глас, а едно от основните собственически права е точно правото на глас!
Коментар
-
То ясно че на вас цял живот комунистите ще са ви виновни за всичко!
И е ясно тогава посредствеността от къде идва. Защото каквото човек сам си направи, никой друг не може да му го направи. Всеки си е виновен сам - и за доброто, което си прави, и за лошото!Last edited by LuckyYou; 13.02.2015, 11:23.The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Добре, защо спорите за глупости -
Акция = собственост! Това е и според закона!
Иначе нямаше да има такива разпродажби, след законовите промени! Недейте така, стига!
Мисля, че е напълно ясно какво причинява тази партия на капиталовия пазар. Същото, което правеше 3.5 години докато беше на власт. А при Орешарски само за 1 година ръстът беше 60%.
И спирам да коментирам.The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от ilioo Разгледай мнениеАз съм простичко момче от село, ама досега не съм видял или чул при ликвидация да се раздават активи!!! /телефонони, иподи,..../
Ако има такъв случаи явно съм го пропуснал
Като гледам и корпоративна не раздават картини и банкнотоброяни машини.
Със сигурност това не са печки и перални , а парични средства
Ако и до момента на продажбата, ти да си бил собственик на жилищетоLast edited by abc; 13.02.2015, 11:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениеоще на първият ред си го пише собственик на капиталThe best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнениеТова са абсолютни щуротии.
Акции = права, а не на собственост! Имаш дял в печалбата имаш дял в загубата, нямаш дял в отговорността при евентуална задлъжнялост, имаш право на дивидент и глас. Но собственик не си.
Нищо, че на пръв поглед ти изглежда другояче.
При един една несъстоятелност с преструктуриране нали знаеш кой става собственик - този, към който е дълга. За акционерите има "благодаря за участието".
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеhttp://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%...86%D0%B8%D1%8F
Давам ти пример - когато ти имаш дружество и то се състои от 2 акции, с номинална стойност 1 лв. на акция и ти си 100% собственик на тези акции, чия собственост е това дружество? На филанкишията ?!“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
Коментар