IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    Не знам практически какво може да се направи сега, т.е. с какви мотиви да се променят нещата.
    Властта - не само тази, а и предишната излизат с номера - ДА ЗАЩИТИМ българската земя от изкупуване от чужденци на безценица. А скачайте против това !!!
    А какво всъщност целят - това те си го знаят.

Сега дребните собственици продават, защото са изпаднали в ужасна нужда за пари - за лечение обикновено. Бедните хора не ги интересува кой ще им купи земята, а колко пари ще им дадат. То държавата ги докара до този хал, а сега мисли за тях - да намали конкуренцията на пазара, за да не може продавачите да вземат много пари. Това май не се оценява от масите, а всеки гледа земята да е българска - но в кои ръце ??? Много от купувачите /което сега стоят зад разни структури и купуват масово земя/ мислят за страната по-малко от чужденците !!!!!
    Това е моето мнение!!!!
    В частност Адванса по никакъв начин не застрашаваше собствеността на земята в България и тезата, че тя няма да е българска. Това важи и за други компании, които по някаква причина имат и ползват земеделска земя. За другите компании вероятно решение относно земята ще се намери и то лесно, но за Адванса - тук незнам.

Предлагайте какво може ние да направим, да инициираме, за да има промяна.

Незнам защо трябваше Капитал да ви го напишат това, че да се усетите като инвеститори в Адванса какво може да се случи. Нима миналото лято не го коментирахме надълго и широко, и тезите на някои не бяха същите, включително и моята.
    Все пак друго си е вестник да го напише - нали ????
    Казано честно, тъкмо мислех да пиша нещо в тази насока като Фортис.

Най-смешното, или по-скоро най-тъжното е, че вероятно 99 % от хората пред телевизорите като чуят новината пред телевизора, сигурно си казват "Браво, поне земята ни запазиха, за да не я експлоатират чужденци"..... Само дето наистина не осъзнават, това което Форти е посочил, че от това ще страдат баба Пенка, дядо Иван и по трасето техните деца и внучета, защото като се ограничи търсеното на пазара, вместо да си продадат наследствените ниви за 20'000 лв, ще ги продадат за 10'000 лв.... Или ако са отдавали под наем, пак ще получават по-малко отколкото сега.... А другия парадокс е, че ако има някой който ще спечели от тази работа са едрите земеделци, с/у които всички сега скачат че вземали много субсидии и т.н.... точно те ще си купуват земята по-евтино и ще станат още по-богати.... А иначе народа ентусиазирано подскача пред телевизорите, че сме приели нещо добро...

И иначе извън социалния аспект, от чисто икономическа и политическа гледна точка, ми е много смешно как Малоумниците в Парламента, вкарват някакъв "псевдопатриотизъм", с този лозунг да запазим земята Българска.... Но защо не запазихме и енергоразпределителните дружества български, и Лукойл и още хиляди други предприятия.... Ами по-добре, печалбите които генерират да не изтичат в чужбина нали така ?....

Каква е разликата между производствен актив "земеделска земя" и производствен актив "Завод" от икономическа и правна гледна точка, че едното да е супер пазарно да го продаваме, а другото да не можем ?!?

Коментар

• миналата година го коментиирахме, но още тогава закона беше неясен/спорен за интерпретация,
      карол имат добри инициативи за финансово ограмотяване на младите хора, да организират и едно обучение на депутатите, сигурен съм че на някои им липсват
      елементарни познания по темата и дори ще се затруднят да дадат определение за капиталов пазар
      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Не знам практически какво може да се направи сега, т.е. с какви мотиви да се променят нещата.
        Властта - не само тази, а и предишната излизат с номера - ДА ЗАЩИТИМ българската земя от изкупуване от чужденци на безценица. А скачайте против това !!!

Сега дребните собственици продават, защото са изпаднали в ужасна нужда за пари - за лечение обикновено. Бедните хора не ги интересува кой ще им купи земята, а колко пари ще им дадат. То държавата ги докара до този хал, а сега мисли за тях - да намали конкуренцията на пазара, за да не може продавачите да вземат много пари. Това май не се оценява от масите, а всеки гледа земята да е българска - но в кои ръце ??? Много от купувачите /което сега стоят зад разни структури и купуват масово земя/ мислят за страната по-малко от чужденците !!!!!
        Това е моето мнение!!!!
        В частност Адванса по никакъв начин не застрашаваше собствеността на земята в България и тезата, че тя няма да е българска. Това важи и за други компании, които по някаква причина имат и ползват земеделска земя. За другите компании вероятно решение относно земята ще се намери и то лесно, но за Адванса - тук незнам.

Незнам защо трябваше Капитал да ви го напишат това, че да се усетите като инвеститори в Адванса какво може да се случи. Нима миналото лято не го коментирахме надълго и широко, и тезите на някои не бяха същите, включително и моята.
        Според мен, след като адванса си е чисто българско дружество и управлява наша си земя - какво по-хубаво от това ??? Може само да отстоява по най-добрия начин своя и акционерния интерес търсейки мин покупна и макс продажна цена вдигайки летвата и за конкуренцията и косвено за сектора, Ако дори чужденци оценяват тази му дейност и искат да го подпомогнат чрез покупка на акции, какъв да е проблема, парите не са затворени в границите на държавите и търсят профит, а нали уж плачем за инвестиции, и че се изнасяли чужденците. Ако си мислят че безимотните и безпарични баба и дядо на село ще векуват и обработват - камъни ли ще ручаме след време ??? То не че сега повечето зеленчук не е от внос, но съвсем ще се опропастим без развитие на земеделието. Може да се поставят някакви условия - например чужденец да има право на 10, 20, 30 % т.н от акциите или други подобни, но до забраниш реалния пазар и да си мислиш че правиш капитализъм ... каква е разликата със цоциализма ???
        Незнам какви картофи има в черешарската глава, но поне трябва да му е ясно, че я носи нищожно спрямо историята на държавата време.
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Не знам практически какво може да се направи сега, т.е. с какви мотиви да се променят нещата.

Това е моето мнение!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Отговорих ти даже.
            Импе, понеже си като Хераклит на дивидента, да те питам, съгласно някои насадени все още страхове, дали е възможно да изпукат всичкия кеш за дивидент, преди да му посегне черешара чрез някой нов механизъм
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от ilioo Разгледай мнение
              Импе, изпразни малко пощата да ти изпратя нещо.
              Мерси
              Отговорих ти даже.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• хубав ден за акцията според мен....ако сменим и управлението от политическа гледна точка може да очакваме доста в посока нагоре от настоящия момент
                Не е Препоръка!!!

Коментар

• Импе, изпразни малко пощата да ти изпратя нещо.
                  Мерси
                  Не е препоръка за покупко продажба!!!

Коментар

• Не само Софарма, но дявол знае още компании - защото ного такива имат имоти - земя извън регулация.
                    А може би това е целта - като не можаха да очешат ПФ, сега да дерат милиони от противоправни глоби? Звучи абсурдно, но такива като картофоглавото животно, менда и черешарят, за да одерат 50-100 КБ, са готови без да се замислят да нанесат дългосрочни щети за МИЛИАРДИ !!! Те са като някой крастав мангал, дето изкъртва болтовете от ЖП-линията, за да си купи ракия и не мисли, че ще причини катастрофа... и неслучайно така обгрижват ромовете и не дават косъм да падне от главите им... защото те са техни духовни братя...

Съжалявам, но все повече се убеждавам, че тая държава без кръвопролитие няма шанс...

Коментар

• Аз само не разбрах...
                      и Софарма ли са под ножа? И те имат земи с ливандула, май, ако не се лъжа и все да имат някой нелегетимен инвеститор /не са могли да си опазят акциите/
                      И те ли ще плащат санкции?
                      Last edited by ilioo; 13.02.2015, 00:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Крайно време е ОТНОВО да се сваля правителство. Лица, които през месец "настъпват мотиката" очевидно са негодни да управляват, те просто нямат нужната финансова, правна и всякаква друга грамотност. Нищо чудно в кабинет, управляван от интелектуално непълноценен и полуграмотен дебил, който в нормална държава би могъл да стане единствено говедар или по-скоро чушкаджия, защото е съмнително дали и говедата не са по-умни от него и стадото ще трябва да се управлява от кучето.

Още разправията с пенсионните компании показа пълната неграмотност на тия - които те дори и не осъзнават, парадирайки с нея по медиите пред очите на милиони хора.
                        Погледнато реално, какво може да си очаква от хора, който нямат никакво образование да не говорим за финансова култура. Появява се някой, извиква да запазим българската земя и юруш всички натискат бутончето. Защо да мислят като няма с какво, но и това не проблема. Доказано е,че 30% вършат цялата работа с две думи другите са излишни така или иначе (една баластра която само смуче пари от данъкоплатците). Проблема е много по кардинален! ИНСТИТУЦИИТЕ НЕ СИ КОМУНИКИРАТ. Как може да се гласува закон, и никой да не изразил мнение от КФН и БФБ как това би се отразило, какви ще са щетите... УЖАС
                        Търсим чужди инвеститори/инвестиции, но си съсипваме борсата?!?
                        ХОРА ТОВА НИ Е ОГЛЕДАЛОТА КЪМ СВЕТА!!!
                        С всичките тази глупости които вържите от няколко месеца разкатахте всичко!!!
                        Поне си вземете по един съветник, дайте мо по някой лев и ще има за всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                          +1
                          то едва ли ще им е за първи път....за всяко грешно решение да търсят начини да се измъкнат сухички от водата
                          Не е Препоръка!!!
                          Крайно време е ОТНОВО да се сваля правителство. Лица, които през месец "настъпват мотиката" очевидно са негодни да управляват, те просто нямат нужната финансова, правна и всякаква друга грамотност. Нищо чудно в кабинет, управляван от интелектуално непълноценен и полуграмотен дебил, който в нормална държава би могъл да стане единствено говедар или по-скоро чушкаджия, защото е съмнително дали и говедата не са по-умни от него и стадото ще трябва да се управлява от кучето.

Още разправията с пенсионните компании показа пълната неграмотност на тия - които те дори и не осъзнават, парадирайки с нея по медиите пред очите на милиони хора.

Коментар

• Първоначално изпратено от ilioo Разгледай мнение
                            Аз им звъннах днес, но ми се сториха като попарени хората
                            Исках да получа малко инфо, но не им беше до мен и бях лаконичен.
                            Но думите им бяха "закона е написан за нас"
                            убеден съм, че ще намерят вратичка да избягат и няма да си оставят магарето, но да видим.
                            Туканка не трябва да се търсят вратички, но законът и тия дето са го измислили да бъдат атакувани и смачкани по юридически път. Както написах по-долу - абсурдно е всички акционери, ненарушаващи никакви закони, да бъдат наказвани с ногомилионни глоби, заради нещо, което нито могат, нито имат правото да предотвратят. ИЛИ да бъде отменен тоя закон - ИЛИ законът за свободна борсова търговия, защото двата очевидно си противоречат.
                            Това като заецът, дето лисицата и вукът все го гърбели - ту защото е със шапчичка, ту защото е без шапчичка.

Честно казано, вече се замислям за финансова емиграция. Чрез продуктите на нашата компания лесно мога да изкарам парите си от тая държава, управлявана от крадци и малоумни киртаци - и пак да имам 10-15% годишна доходност.
                            От години повтарям, че бойкоборисов и мръсната му клика са заплаха за националната сигурност и или ние ще ги елиминираме, или те ще ни затрият. И не само тая клика - масово политиците са такива.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                              По-доброто заглавие е - Депутатите подготвят легална кражба на милиони от Световната банка!

Следващият закон, който трябва да подготвят е - Публичните компании се прехвърлят безплатно на министерство на финансите...

...поредната настъпена мотика в черешовата градина... Следва кръгом и търсене на приемливо измъкване от очевидно грешната позиция.
                              +1
                              то едва ли ще им е за първи път....за всяко грешно решение да търсят начини да се измъкнат сухички от водата
                              Не е Препоръка!!!

Коментар

да, подкрепям
                                Аз им звъннах днес, но ми се сториха като попарени хората
                                Исках да получа малко инфо, но не им беше до мен и бях лаконичен.
                                Но думите им бяха "закона е написан за нас"
                                убеден съм, че ще намерят вратичка да избягат и няма да си оставят магарето, но да видим.

Коментар

Working...
                                X