If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
основния ми портфейл съм доверил на брокерите на пиреос банк(тогава още не бях запознат с тези платформи за търговия пък и в банката всичките ми сделки се описват на хартия....някак си звучи по-сигурно))
иначе тук може да погледнеш инфото за различните посредници и евентуално да се обадиш и информираш за таксите и комисионните които се удържат http://www.bse-sofia.bg/?page=BSEMem...=54e0771b11906
Прав си за съдиите, Импе. Там е заровено кучето... Явно трябва да се приложат методите, предприети от холандците през 1499 год за справяне с продажните такива-
Ха-ха-ха - супер: дранье.
А какво са правили с кожичките? Някакви практически вещи ли - или са ги окачвали някъде за назидание?
И не го дерат правилно - според д-р Лектър жертвата трябва да се провеси надолу с тимберицата, така ще запази най-дълго съзнание, за да получи своят дял от удоволствието от драньето. Не е спаведливо само публиката да се кефи на.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
теоретично всичко може
на практика май друго ще стане
дано да се промени закона
но презумпцията не може да е изключение за публично дружество, няма основание само за тях, а трябва за всички дружества
значи за никой няма да важи ограничението офшорки да не притежават БГ земя
Ок нека е за всички, но се вкарва закон, с който офшорките трябва да си изпродадат акциите или ще бъдат санкционирани пропорционално на притежаваните акции.
Ама някой да наказва мен, теб .... малко тъпо.
Аз не разбрах само за офшорки ли се отнася или за хора граждани на страни извън европейския съюз?
ДЗК посочва един важен детайл. Ако някоя офшорка притежава акции, то КОЙ им ги е продал? Не е дружеството, акциите циртулират и се търгуват свободно, значи на какво основание дружеството ще понася санкции?
По същата логика държавата (или БНБ) не трябва ли да се самонакаже, задето нейни парични знаци са притежание освен на нормални хора, и на престъпници?
За нещастие вярно е това, което казва за садиите. Макар законът да казва друго (Чл. 288 от НК), досега няма мръсен садия, понесъл отговорност за безобразията си - например пускайки под гаранция опасен престъпник, който впоследствие изчезва безследно... или давайки на някой престъпник абсурдно ниска присъда, в противоречие с НК и той, престъпникът после извършва ново тежко престъпление.
Прав си за съдиите, Импе. Там е заровено кучето... Явно трябва да се приложат методите, предприети от холандците през 1499 год за справяне с продажните такива-
ДЗК посочва един важен детайл. Ако някоя офшорка притежава акции, то КОЙ им ги е продал? Не е дружеството, акциите циртулират и се търгуват свободно, значи на какво основание дружеството ще понася санкции?
По същата логика държавата (или БНБ) не трябва ли да се самонакаже, задето нейни парични знаци са притежание освен на нормални хора, и на престъпници?
За нещастие вярно е това, което казва за садиите. Макар законът да казва друго (Чл. 288 от НК), досега няма мръсен садия, понесъл отговорност за безобразията си - например пускайки под гаранция опасен престъпник, който впоследствие изчезва безследно... или давайки на някой престъпник абсурдно ниска присъда, в противоречие с НК и той, престъпникът после извършва ново тежко престъпление.
теоретично всичко може
на практика май друго ще стане
дано да се промени закона
но презумпцията не може да е изключение за публично дружество, няма основание само за тях, а трябва за всички дружества
значи за никой няма да важи ограничението офшорки да не притежават БГ земя
Хубаво, но докато не създадат и тук тази възможност и това право на компаниите, законът е юридически неправомерен.
Според мен имат тази възможност или ще им се даде, - точно затова и споделих!
Инициативата дойде и се налага от създателя. Обща е атаката по офшорки и това е само началото.
не съм специалист, но законът може и да нарушава чл. 19 от въпросната
Чл. 19. (1) Икономиката на Република България се основава на свободната стопанска инициатива.
(2) Законът създава и гарантира на всички граждани и юридически лица еднакви правни условия за стопанска дейност, като предотвратява злоупотребата с монополизма, нелоялната конкуренция и защитава потребителя.
(3) Инвестициите и стопанската дейност на български и чуждестранни граждани и юридически лица се закрилят от закона.
(4) Законът създава условия за коопериране и други форми на сдружаване на гражданите и юридическите лица за постигане на стопански и социален напредък.
Струва ми се че проблемът е друг. Мисля че този закон лесно може да бъде оспорен в съда. Проблема е: в кой съд? Ако е нормален съд, за там няма да има големи проблеми. Но не и в нашата действителност. Ако този който е писал закона го е направил с някаква цел, то логично е да се предположи че той се е сетил за този вариант. Така че може да се е посигурил и със съответният избор на съдия. Всички знаем как става това.
А за оспорването. Мисля че със закона се вменява вина на публично дружество, за действие което не влиза в неговите правомощия.
По дефиниция публично е дружество което е издало акции при условията на публично предлагане. Следователно тези акции вече не пренадлежат на съответното дружество, а на съответните акционери които са закупили акции. Акционерите са собственници на дружеството, а не обратно.
Не може да се вменява вина на дружеството за характера на акционерите, след като самата продажба на акции не се извършва от това дружество а на борсата, и за закупуването им няма ограничения.
Ако има някакви нови изисквания по собствеността, това трябва да бъде уредено чрез принудителна продажба на акциите собственост на тези акционери които влизат в разрез със изискванията на закона.
Без да съм сигурен , че ще съм Ви полезен ще споделя.
В САЩ също влязоха в сила нови закони,като дадоха срок на инвестиционни фондове да ликвидират /затварят / сметки на клиенти с офшорен произход на капитала. ИП затваря -кешира съответния портфейл /дял/ ! Не сме щатите ,но можете и така да го разгледате.
Хубаво, но докато не създадат и тук тази възможност и това право на компаниите, законът е юридически неправомерен.
Коментар