Първоначално изпратено от Монти
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнениеТез големи акционери, по-големи и по-страшни ли са от Цецо Василев? Наивно е да се смята че парламентарните кратуни ще вземат нещо повече от некоя троха от паницата. Ясно е че зад тях има некой по-голем, дето дърпа паницата.
предполагам, че ще се осигури ресурс за покупко - продажба на нивите в ново дружество
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение+1
тука има големи акционери,които едва ли ще се оставят някакви парламентарни кратуни да им изтеглят паницата под носа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеНе ви ли се струва странно, че от атера мълчат?
Коментар
-
Първоначално изпратено от марин Разгледай мнениеЗамислям се, дали в случая не могат да се заменят акциите с облигации!
но в ново, което да набере капитал - да
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение+1
тука има големи акционери,които едва ли ще се оставят някакви парламентарни кратуни да им изтеглят паницата под носа...предполагам сега в Адванса се работи на високи скорости и се разработват различни варианти за преодоляване на възникналия проблем.....като цяло съм оптимист за бъдещето на компанията,но си мисля че в момента се търгува при цена отнасяща се към най-негативните сценарии...
..и между другото не съм продал от миналата седмица досега нито 1(една)акция
Не е Препоръка!!!мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеи това ще стане с помоща на най-големите акционери в момента
тука има големи акционери,които едва ли ще се оставят някакви парламентарни кратуни да им изтеглят паницата под носа...предполагам сега в Адванса се работи на високи скорости и се разработват различни варианти за преодоляване на възникналия проблем.....като цяло съм оптимист за бъдещето на компанията,но си мисля че в момента се търгува при цена отнасяща се към най-негативните сценарии...
..и между другото не съм продал от миналата седмица досега нито 1(една)акция
Не е Препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеАко се стигне до продажба на нивите на Адванса, цената на акцията ще е нещо около настоящите нива. Няма да има губещи от ледна точка на пари за момента. Губещи ще са косвето капиталовия пазар, собствениците на земя, които ще продават скоро и др подобни.
Напрежението на пазара поне малко ще се понижи.
Може обаче Адванса да направят нов фонд или трансформация на този. Нивите да се продадат на друг фонд, в който да дават парите под формата на заем и да получаваш лихва или нещо подобно. Помислете в тази насока. Аз залагам на този вариант.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАко законът бъде приложен: то ощетени ще бъдат милиони хора - защото пенсионно осигуряващите се щат-не щат, инвестират в АДСИЦ-ове (в Атерата - 7 от 9 УПФ-фонда), ако компаниите после си търсят правата и осъдят държавата, пак данъкоплатците ще плащат, а не подчовеци като менда и каймакаминът и черешарят и картофоглавият.
Проблемът в тая държава е, че няма ЛИЧНА отговорност за безобразията на политици, садии, ушеви и т.н. държавни лапачи.
Форти може и да ме критикува, ама аз друг начин, освен кълцане на тимберици, не виждам - противодържавната дейност трябва да се наказва със смърт - в Китай такива политици ги застрелват в малкият мозък.
Напрежението на пазара поне малко ще се понижи.
Може обаче Адванса да направят нов фонд или трансформация на този. Нивите да се продадат на друг фонд, в който да дават парите под формата на заем и да получаваш лихва или нещо подобно. Помислете в тази насока. Аз залагам на този вариант.
Коментар
-
Аз почвам да си мисля някакви още по-конспиративни теории, ама то в тази среда как да не... освен, че тази простотия помага на пловдивските кандидат милиардери, реално ако ПФ понесат загуби това също ще подкрепи и идеята на ГЕРБ за това, колко лоши са ПФ, а при НОИ всичко е харашо. Малко става с един удар два заека. И това точно в момента, в който се спретна парламентарна комисия с мандат 3 месеца за проверка на ПФ.
Коментар
-
Ако законът бъде приложен: то ощетени ще бъдат милиони хора - защото пенсионно осигуряващите се щат-не щат, инвестират в АДСИЦ-ове (в Атерата - 7 от 9 УПФ-фонда), ако компаниите после си търсят правата и осъдят държавата, пак данъкоплатците ще плащат, а не подчовеци като менда и каймакаминът и черешарят и картофоглавият.
Проблемът в тая държава е, че няма ЛИЧНА отговорност за безобразията на политици, садии, ушеви и т.н. държавни лапачи.
Форти може и да ме критикува, ама аз друг начин, освен кълцане на тимберици, не виждам - противодържавната дейност трябва да се наказва със смърт - в Китай такива политици ги застрелват в малкият мозък.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар