Първоначално изпратено от Alee
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от ОПТИМИСТ Разгледай мнениеВместо за глоби да платят на професионални протестиращи да отидат да повикат малко пред парламента.
Коментар
-
Чл. 4. (1) Дружеството със специална инвестиционна цел може да извършва следните сделки:
1. набиране на средства чрез издаване на ценни книжа;
2. покупка на недвижими имоти и вещни права върху недвижими имоти, извършване на строежи и подобрения, с цел предоставянето им за управление, отдаване под наем, лизинг или аренда и продажбата им, или покупко-продажба на вземания.
(2) Дружеството със специална инвестиционна цел не може да извършва други търговски сделки извън посочените в ал. 1 и пряко свързаните с тяхното осъществяване, освен ако са позволени от този закон.(3) Дружеството със специална инвестиционна цел не може да придобива недвижими имоти или вземания, които са предмет на правен спор.
(4) Недвижимите имоти, придобивани от дружеството със специална инвестиционна цел, трябва да се намират на територията на Република България.
(5) Вземанията, придобивани от дружеството със специална инвестиционна цел, трябва да:
1. са към местни лица;
2. не са обект на принудително изпълнение.
(6) Едно дружество със специална инвестиционна цел може да секюритизира само недвижими имоти или само вземания.
Първоначално изпратено от panayotb Разгледай мнениеПри Агрия изглежда земята не се притежава от холдинга който е публично дружество а от дъщерните дружества. Аз не съм финансист но в консолидирания отчет имат 60 милиона като имоти и съоражения, а в неконсолидирания само 6 милиона. (доколкто знам неконсолидирания изключва дъщерните дружества)
Не знам забраната в закона дали търси само преките акционери или всички по веригата?
Тук в темата има предложения и Атера да си направи някакво отделно дружество и да му премести земята на него ама не съм сигурен дали един АДСИЦ има такива права тъй като този тип дружества са с много орязани опции какво могат да правят. А и препродажбата на цялата земя ще бъде обложено с данъци които пак ще са милиони.
Това което казаха на пресконференцията мен лично ме успокоява донякъде и не съм продал още - че акт и глоба могат да им наложат само ако виновно са нарушили закона. А тъй като нямат контрол над това кой им купува акциите, няма как да им се вмени вина че някой си бил купил акции без да има право.Last edited by toto 2; 20.02.2015, 11:01.
Коментар
-
Първоначално изпратено от panayotb Разгледай мнениеПри Агрия изглежда земята не се притежава от холдинга който е публично дружество а от дъщерните дружества. Аз не съм финансист но в консолидирания отчет имат 60 милиона като имоти и съоражения, а в неконсолидирания само 6 милиона. (доколкто знам неконсолидирания изключва дъщерните дружества)
Не знам забраната в закона дали търси само преките акционери или всички по веригата?
Тук в темата има предложения и Атера да си направи някакво отделно дружество и да му премести земята на него ама не съм сигурен дали един АДСИЦ има такива права тъй като този тип дружества са с много орязани опции какво могат да правят. А и препродажбата на цялата земя ще бъде обложено с данъци които пак ще са милиони.
Това което казаха на пресконференцията мен лично ме успокоява донякъде и не съм продал още - че акт и глоба могат да им наложат само ако виновно са нарушили закона. А тъй като нямат контрол над това кой им купува акциите, няма как да им се вмени вина че някой си бил купил акции без да има право.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение+1
защо ли при компании като агрия например няма разпродажби-те не попадат ли в обсега на същия закон?!??ако някой колега има обосновано мнение по въпроса ще ми е интересно да го прочета
Това което казаха на пресконференцията мен лично ме успокоява донякъде и не съм продал още - че акт и глоба могат да им наложат само ако виновно са нарушили закона. А тъй като нямат контрол над това кой им купува акциите, няма как да им се вмени вина че някой си бил купил акции без да има право.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеПреди всичко да кажа, че се сдобих с малко акции тук. И аз на това се надявам, но до момента няма "нишан", че тези думи са различни .
желая ти успех с придобитото
иначе сега пуших една цигара и си мисля...защо ли при компании като агрия например няма разпродажби-те не попадат ли в обсега на същия закон?!??ако някой колега има обосновано мнение по въпроса ще ми е интересно да го прочета
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение15 % много си ми симпатичен като участник във форума...но замисли се върху ТРЯБВА да се плащат и ЩЕ СЕ ПЛАЩАТ...сродни на пръв поглед...но понятия водещи до различен краен резултат
Не е Препоръка!!!Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеПродава всеки друг, но не и офшорките според мен. Няма никакво значение дали земята ще расте, при положение, че трябва да се плащат по над 20 000 000 лв. на всяко тримесечие.
Не е Препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от daris Разгледай мнениеБраво аз съм много доволен от развръзката.
Явно наистина продават тези които парите им идват от офшорките.
още 5 стотинки надолу и ще по накупя за доста парички, ... ще си отложа карането на ски със семейството, дано да не ми се сърдят ... но ...
това си е чиста промоция, на мен ми намирисва на разчистване на сметки.
Аз искрено се надявам всички подобни пари по един или друг начин да изчезнат от Атерата, надуването на цената мен не ме грее ... а дивидента, ... повярвай те ми въобще не е свързан с парите от офшорките, земята ще си продължи да се качва, защото ... само хората които обработват земята в момента дават добри пари за декар, а такива като мен, търсят сделки със заблудени.
Атерата ще е супер компания, само когато има ниска цена на акция, ... ако някой я разглежда като обикновена акция, ще си чупи главата.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Браво аз съм много доволен от развръзката.
Явно наистина продават тези които парите им идват от офшорките.
още 5 стотинки надолу и ще по накупя за доста парички, ... ще си отложа карането на ски със семейството, дано да не ми се сърдят ... но ...
това си е чиста промоция, на мен ми намирисва на разчистване на сметки.
Аз искрено се надявам всички подобни пари по един или друг начин да изчезнат от Атерата, надуването на цената мен не ме грее ... а дивидента, ... повярвай те ми въобще не е свързан с парите от офшорките, земята ще си продължи да се качва, защото ... само хората които обработват земята в момента дават добри пари за декар, а такива като мен, търсят сделки със заблудени.
Атерата ще е супер компания, само когато има ниска цена на акция, ... ако някой я разглежда като обикновена акция, ще си чупи главата.Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение+1
Измислих начин да накарам бат Бойко да ми компенсира част от нервите, които ми потроши тук....
Надявам се да ми плати скромен хонорар, за слогана който измислих за ГЕРБ за следващата кампания:
"Градим магистрали и черешови градини !
Унищожаваме Борси, Пенсионни системи, Банки, Фискални резерви и всякакъв род друга Икономичека дейност !"
браво колега успя да ме разсмееш от сърце...въпреки че то не е за смях положението ами за РИВАНЕЕЕ
иначе ако не друго поне последния месец е доста динамично по позицията...няма и следа от скука....а може би интересните времена в посока нагоре тепърва предстоят....
Не е Препоръка!!!Last edited by orakula; 19.02.2015, 23:09.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение+1
Измислих начин да накарам бат Бойко да ми компенсира част от нервите, които ми потроши тук....
Надявам се да ми плати скромен хонорар, за слогана който измислих за ГЕРБ за следващата кампания:
"Градим магистрали и черешови градини !
Унищожаваме борси, пенсионни системи, банки, фискални резерви и всякакъв род друга икономичека дейност !"
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар