IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    не се изразих правилно - ще продаде земите като от там ще има вземане срещу лихва
    аз мисля, че това точно ще стане
    е то това пак ще е сложно
    Едно дружество със специална инвестиционна цел може да секюритизира само недвижими имоти или само вземания.
    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Аз не бих отдавал на невежество или интерес за приходи в бюджета. Обикновено интересите в такива случаи са съвсем прости - припомням случая гагарин бт, припомням случая приравняване на компенсаторни записи към поименни компенсационни бонове и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        Не са полудели, това им е капацитета.
        Лудите сме ние дето още ги търпим.
        по скоро някой лобист е предложил, а другите неграмотници са се съгласили неосъзнавайки, какво причиняват
        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Да, не са полудели - положението е толкова тъжно, че чак смешно - Явно има нужда от пояснение. Заглавието е алюзия с името на смешно тъжния филм "Боговете сигурно са полудели"
          Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
            Адванс не може да инвестира в такива дружества според ЗАДСИЦ и този вариянт за отделяне на активи в ново дружество отпада!
            не се изразих правилно - ще продаде земите като от там ще има вземане срещу лихва
            аз мисля, че това точно ще стане

Коментар

• Не са подлудели, драги Мечов. Истинските причини са около две:

1. Пълнене на бюджетът. Тъй като нямат акъл или воля да стимулират икономиката и просперитетът,оттам по-високите доходи за хора и фирми, оттам: по-високи данъци, те набягат на санкциите и принудителният грабеж с глоби. Нищо чудно, като се има предвид кой е премиер и лидер на управляващата пратия - един престъпник, бивша мутра - тоя е свикнал: бой с бухалката по тимберицата, грабеж и беж. Не лично той да прави това (защото е известен като пълен страхливец - с псевдоними: Бурсукът и Прани гащи) но да го правят другите край него, а той да намаже.
              2. Пълна финансова и правна дебилщина. "Финансисти" като менда или горанов НЯМАТ НИКАКВИ РЕАЛНИ ПОЗНАНИЯ за борсовата търговия и статутът на публичните компании, а като цяло депутати и министри са юридически тотално неграмотни и не осъзнават, че пръво - тоя закон противоречи на основните принципи на правото и на куп други закони и че ако се приложи все пак, ще нанесе колосални щети, несъизмерими с одраните глоби. Това също няма нищо чудно, като се има предвид горепосоченият лидер и господар - и пълната му неграмотност и тъпота.

Както каза някой по-долу - за такива сте гласували. Като сте турили неграмотни крадци да управляват държавата: това е.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Гадно е, че управляващите тръгнаха по принципа на Сталин „има човек, има проблем....” и така:
                1.Има пенсионни фондове, има проблем....
                2.Има работещ АДСИЦ, има проблем....
                3.Има здравнонеосигурени, има проблем...
                и т.н. Просто ще разсипят всичко работещо. И за това са виновни всички, не само ГЕРБ или БСП, просто всички. Не ми се иска да вярвам, че е от глупост.

Коментар

• След като депутатите не искат инвеститори от ошфорни зони , да им забранят да инвестират на борсата и готово. Да наказват посредника. Това е все едно ако някой има пари от нелегална дейност в някоя банка всички които имат депозити в нея да бъдат глобени.

Коментар

• Открий набирателна сметка и веднага нареждам 150лв за трима платени да се включат в протеста !!!- или за каквото и да е общо действие

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                      Трябва да има ново дружество с ограничени собственици, които да отговарят на закона. Дружеството ще се финансира от Адванса - със земята си. За сметка на това новото дружество ще прави същото както Адванса, за което ще плаща като лихва цялата си печалба - нещо такова.
                      Адванса ще разпределя печалбата /в случая от лихви/ между акционерите си. Дейността на Адванса със земеделска земя ще бъде на този принцип.
                      Имотите в градовете - както и досега.
                      Това е моето мнение.
                      Адванс не може да инвестира в такива дружества според ЗАДСИЦ и този вариянт за отделяне на активи в ново дружество отпада!

Коментар

• Трябва да има ново дружество с ограничени собственици, които да отговарят на закона. Дружеството ще се финансира от Адванса - със земята си. За сметка на това новото дружество ще прави същото както Адванса, за което ще плаща като лихва цялата си печалба - нещо такова.
                        Адванса ще разпределя печалбата /в случая от лихви/ между акционерите си. Дейността на Адванса със земеделска земя ще бъде на този принцип.
                        Имотите в градовете - както и досега.
                        Това е моето мнение.

Коментар

• Много добре написано !

Но може би трябва да му се даде и публичност (при пълното ми уважение към самия Блог, където е публикувано).

Предлагам линка да се разпрати и до различни медии и сайтове, пък дано някой се заинтересува от казуса и му даде гласност....

Коментар

• Не са полудели, това им е капацитета.
                            Лудите сме ние дето още ги търпим.

Коментар

• Първоначално изпратено от panayotb Разгледай мнение
                              При Агрия изглежда земята не се притежава от холдинга който е публично дружество а от дъщерните дружества. Аз не съм финансист но в консолидирания отчет имат 60 милиона като имоти и съоражения, а в неконсолидирания само 6 милиона. (доколкто знам неконсолидирания изключва дъщерните дружества)

Не знам забраната в закона дали търси само преките акционери или всички по веригата?

Тук в темата има предложения и Атера да си направи някакво отделно дружество и да му премести земята на него ама не съм сигурен дали един АДСИЦ има такива права тъй като този тип дружества са с много орязани опции какво могат да правят. А и препродажбата на цялата земя ще бъде обложено с данъци които пак ще са милиони.

Това което казаха на пресконференцията мен лично ме успокоява донякъде и не съм продал още - че акт и глоба могат да им наложат само ако виновно са нарушили закона. А тъй като нямат контрол над това кой им купува акциите, няма как да им се вмени вина че някой си бил купил акции без да има право.
                              Законът е ясен, до сто и десето коляно ще трябва да се проверяват собствениците, да не говорим кой ще го прави и колко ресурс ще коства, за да се провери такъв обем от информация.

Не могат да придобиват и да притежават право на собственост върху земеделски земи:
                              1. търговски дружества, в които съдружниците или акционерите са пряко или косвено дружества, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим;
                              2. търговски дружества, в които съдружници или акционери са чужденци, извън физическите лица по ал. 4 и 5, или чуждестранни юридически лица, извън тези по ал. 4 и 6, както и еднолични търговски дружества, учредени от такива физически или юридически лица;

Коментар

• Приятелю, хубаво си написал но го изпрати и на деПУТатие, правителство и президенство ..... а и в сараите

Коментар

Working...
                                X