народа май яко излиза? Това да продаваш на 2,35 с 30ст дивидент след 3м....де да знам?!?!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПредлага, Дебнячов, професионално управление, диверсификация по секторни и географски показатели и възможност за бръзо и безплатно преливане от пазар на пазар и от инвестиционна стратегия към инвестиционна стратегия.
тези думички от къде ги преписа - от сайта им ли????
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнениеЩе се сетиш ти, Импе, това което бая от сума време... А могъщата ти компания какво с по-малко от 0.5% такса управление предлага, да прегледам евентуално - или да си перкам през хамериканците направоМежду другото щеше да е добре да има тук някой и друг сериозен mutual. Вангард примерно или iShares или някой друг... ама на маймунките не им пускат такива екстри - за нас разни измислени продукти с по 5% сурвачка още на входа... престъпници.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеТака и не прочетох как се формира дивидента тук, а съм акционер.
В случай, че се преодолее проблема със закона, обърнете внимание на бизнеса - как работи и как се променят пазарните условия.
Мисля че всичко АДСИЦ имат земи, но техните акционери не продават?!
Имаше мнение по-долу на юрист RUMENIN, не видях обсъждане!
Не е препоръка за ПП на ЦК! вероятно е да бъркам!Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнениеЩе се сетиш ти, Импе, това което бая от сума време... А могъщата ти компания какво с по-малко от 0.5% такса управление предлага, да прегледам евентуално - или да си перкам през хамериканците направоМежду другото щеше да е добре да има тук някой и друг сериозен mutual. Вангард примерно или iShares или някой друг... ама на маймунките не им пускат такива екстри - за нас разни измислени продукти с по 5% сурвачка още на входа... престъпници.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНе знам, хора: но лично аз обмислям сериозно като видя какво ще става туканка и като делнем един дивидентец (може да разпределят немалка част от неразпределената печалба) да пренасоча немалка част от инвестициите си извън България: чрез продуктите на нашата могъща компания. Герберастите са разсипници и бандити - писна ми да гледам как борсата ни потъва в картофоглавото тресавище, а клиентите ми в същото време правят пари, не че не се радвам искрено за тях.Между другото щеше да е добре да има тук някой и друг сериозен mutual. Вангард примерно или iShares или някой друг... ама на маймунките не им пускат такива екстри - за нас разни измислени продукти с по 5% сурвачка още на входа... престъпници.
Last edited by Дебнем на замаушка; 22.02.2015, 19:45.
Коментар
-
Не знам, хора: но лично аз обмислям сериозно като видя какво ще става туканка и като делнем един дивидентец (може да разпределят немалка част от неразпределената печалба) да пренасоча немалка част от инвестициите си извън България: чрез продуктите на нашата могъща компания. Герберастите са разсипници и бандити - писна ми да гледам как борсата ни потъва в картофоглавото тресавище, а клиентите ми в същото време правят пари, не че не се радвам искрено за тях.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеТова дали сега има или няма преоценка на земята, в средносрочен период нищо не значи. Активът си е такъв какъвто е създаден през последните години и счетоводните операции не го променят. Чакащите висок дивидент - над оперативния резултат на компанията, може би ще са разочаровани, но нали всеки знае, че земята е дългосрочна инвестиция. Както и преди писах - пазарът е много труден и при покупките на ниски цени, и при продажбите на високи.
Очаквано дружеството променя политиката си на преоценки ,за да съхрани повече ресурс, който ще му е необходим при решаването на настоящия проблем и при опитите за по-големи търговии със земя. Така се понижава ефекта от декапитализацията, но не изчезва напълно.
На този етап вече трябва да се появи по-стабилна капиталова печалба.
Реши ли се проблема с офшорките, може да се очаква доходност от 10-12% годишно - дивидент+капиталова печалба.
Бързите удари свършиха не само за Адванса, къде е сега хубавата земя по 100 лева ?????? Друго си беше 2002-2004 години !!!!!
УСПЕХ
Не оказват влияние нито на размера на печалбата за разпределение (т.е. за дивидента), нито на притежавания кеш и съхранение на ресурс и т.н.
Колкото и парадоксално да звучи, единствената им роля, реално е по-скоро психологическа.... водят до "деформиране" на междинните резултати и оттам започва голямо гадаене за това колко е реалната печалба и оттам очаквания дивидент.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ilioo Разгледай мнениеПуснали са отчета:
http://www.advanceterrafund.bg/pozem...push&docID=638
Хайде сега някой да каже колко е дивидента. Аз си направих сметките, но дали са верни.
Вече дори се изредиха един кръг прогнози за дивидента....
Моята я редуцирах до 30 ст./акция (по-напред в темата съм писал по въпроса).
Коментар
-
Това дали сега има или няма преоценка на земята, в средносрочен период нищо не значи. Активът си е такъв какъвто е създаден през последните години и счетоводните операции не го променят. Чакащите висок дивидент - над оперативния резултат на компанията, може би ще са разочаровани, но нали всеки знае, че земята е дългосрочна инвестиция. Както и преди писах - пазарът е много труден и при покупките на ниски цени, и при продажбите на високи.
Очаквано дружеството променя политиката си на преоценки ,за да съхрани повече ресурс, който ще му е необходим при решаването на настоящия проблем и при опитите за по-големи търговии със земя. Така се понижава ефекта от декапитализацията, но не изчезва напълно.
На този етап вече трябва да се появи по-стабилна капиталова печалба.
Реши ли се проблема с офшорките, може да се очаква доходност от 10-12% годишно - дивидент+капиталова печалба.
Бързите удари свършиха не само за Адванса, къде е сега хубавата земя по 100 лева ?????? Друго си беше 2002-2004 години !!!!!
УСПЕХ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЗа злочестина: така - разказах ви - сънувах след целия ви натиск как орда инвеститори с писалки и тефтери крещят насреща ми и се събудих като Веско Маринов след концерт.
Те го те сега.
Не е Препоръка а само приятелска закачка
Коментар
Коментар