IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
    Така и не получих отговор, а мислех че тече дискусия някаква.

Сега, ако питам и за Чл. 3в. (Нов - ДВ, бр. 38 от 2014 г.) (1) Право на собственост върху земеделски земи могат да придобиват физически или юридически лица, които са пребивавали или са установени в Република България повече от 5 години.
    (2) Юридическите лица, с регистрация по българското законодателство по-малко от 5 години, могат да придобиват право на собственост върху земеделски земи, когато съдружниците в дружеството, членовете на сдружението или учредителите на акционерното дружество отговарят на изискванията по ал. 1.
    (3) При сключване на сделката за придобиване на право на собственост върху земеделска земя купувачите - физически лица, представят пред нотариуса декларация за произхода на средствата, а юридическите лица - документ, доказващ произхода на средствата.?
    Въпросът беше към мен - извинявай, пропуснах.
    Относно бизнеса - труден бизнес - вече. Трудно се намира евтина земя, трудно се продава скъпо. Особено като се има предвид качеството на земята, защото отзивите са за масово лоши земи, много голям процент необработваеми. Не, че и те не се купуват, но не е същото както при добрите.
    Фермерите имат ресурс, но не го пилеят за неща, които не струват толкова пари. Еуфорията за високи цени - засега отмина. Последните две години отрезвиха много мечтатели.
    Като плюс може да се посочи, че според мен земята ще поскъпва постепенно, което повишава цената на цялата компания - само да си наред с качеството.

Коментар

• Първоначално изпратено от ilioo Разгледай мнение
      Никой не троши такава сума ако няма инфо!!! или има риск да загуби пари.
      има и още една теория, която ще си запазя за себе си.
      To като цяло е валиден и за продавача, разбира се ако няма ликвидни подбуди.
      То и това е красивото на пазара един да купи, друг трябва да му продаде - за такива големи бройки логично е и двете странни да имат доста добро инфо, но на едно и също инфо различни виждания за нещата
      Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
        Кой купува толкова бройки?
        Никой не троши такава сума ако няма инфо!!! или има риск да загуби пари.
        има и още една теория, която ще си запазя за себе си.
        Не е препоръка за покупко продажба!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
          Не разбрах какво ще е развитието на бизнеса +или - - би ли пояснил за мен. МЕРСИ! . Юридическия проблем също не го разбирам - дали не е проблем на юристиъе в тази група или се крие нещо?!
          Мисля че всичко АДСИЦ имат земи, но техните акционери не продават?!
          Имаше мнение по-долу на юрист RUMENIN, не видях обсъждане!

Не е препоръка за ПП на ЦК! вероятно е да бъркам!
          Така и не получих отговор, а мислех че тече дискусия някаква.

Сега, ако питам и за Чл. 3в. (Нов - ДВ, бр. 38 от 2014 г.) (1) Право на собственост върху земеделски земи могат да придобиват физически или юридически лица, които са пребивавали или са установени в Република България повече от 5 години.
          (2) Юридическите лица, с регистрация по българското законодателство по-малко от 5 години, могат да придобиват право на собственост върху земеделски земи, когато съдружниците в дружеството, членовете на сдружението или учредителите на акционерното дружество отговарят на изискванията по ал. 1.
          (3) При сключване на сделката за придобиване на право на собственост върху земеделска земя купувачите - физически лица, представят пред нотариуса декларация за произхода на средствата, а юридическите лица - документ, доказващ произхода на средствата.?
          Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Кой купува толкова бройки?
            Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              ? кой е продукта?
              Писах ти на лично, все пак темата е за друго
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                +1
                да,да забелязах....следя ги и аз

Вече и ми върнаха 380/полувината/ от удареното, дебнем за още

Коментар

• Когато постъпят в подсметката ...т.е когато мога да разполагам с тях
                  Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                  тотко как си, как е зарата?
                  дивидента го броя от 14дни след оса-то дето е гласуван! от тогава си е вече мой, когато и да дойде , що в зарата кога го броите?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Наказание: минимално - 1% какво те бръка - това е нищожно - добрите фондове ги правят за два дена, а таксите - тоже минимални - само като цакаш Горанов ги избиваш.
                    ? кой е продукта?

Коментар

Мите, дай нещо дето няма наказания ако си дръпнеш по-рано парите бе пич и ако може таксите да виждаме!
                      Наказание: минимално - 1% какво те бръка - това е нищожно - добрите фондове ги правят за два дена, а таксите - тоже минимални - само като цакаш Горанов ги избиваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
                        Бе тая тема мирише на 2008-ма нещо?

"Щом народа излиза, значи има надежда. Тъкмо ще останат хардкор инвеститорите само."
                        "Само овцете продават, вълците държат."
                        "Спокойно, това е само консолидация."
                        "Няма страшно, големите не са излязли още."
                        "Спокойно, временно е - другата седмица сме 10% нагоре."
                        "Ама показателите на компанията са добри - няма страшно."

има и по-съвременни вариации:

"Бе спокойно, банката е с най-добрата капиталова адекватност от всички банки"
                        "Бе спокойно, нашата банкова система е най-стабилната в европа"
                        "Бе спокойно, бе, теглят овцете"

Междувременно виждам сделка за 294055 акции... Тоя сигурно е някой от овчар от Гинци. От народа е - спокойно. Е ги, има и няколко мангала от Хасково - излязли с по 50-100 хиляди акции. Не разбират.
                        Да ама тоя път май-няма да им мине номера. Сега и да продам , единственото сигурно е че ще съм на загуба. Освен това всичко е надолу и няма какво да си купя с кеша.
                        В БГ вече няма почти никаква икономика. Докарахнме я до там че да ядем китайски чесън и зеле , картофи от Германия , зеленчуци от Гърция и др,
                        Има 5-6 работещи кампании. Не вярвам да разсипем и тях.
                        В противен случай някой международен конкурент винаги може да си купи 10 акции от някое дружество и да го съсипе със 100-200 лева.
                        Не е препоръка за каквото и да е.
                        Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Само така да се каже: застраховки.
                          Мите, дай нещо дето няма наказания ако си дръпнеш по-рано парите бе пич и ако може таксите да виждаме!

Коментар

ама за застраховки ли пак говорим?
                            Само така да се каже: застраховки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
                              Импе, стига голословия - дай някой линк, да видим цена за управление, upfront cost-ове, исторически данни, сравнение с S&P 500?
                              Ако те интересува това, пиши ми на лични, дай мейл ако искаш - да ти обясня и дам конкретна информация.

Коментар

ама за застраховки ли пак говорим?
                                Ми де да знам, може да са разширили портфолиото.

Коментар

Working...
                                X