IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
    Поздравления и от мен !
    ....
    P.S. Можем ли само да уточним, дали On-line подаването на жалба е валиден начин на подаване, както някои колеги споменават ? (или ще вземат насериозно само подадени на хартия жалби).
    Линка за подаване на жалби онлайн е: http://www.ombudsman.bg/form
    След като това е официална страница на омбудсмана, не мисля че няма да и обърнат внимание.

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
      Здравейте
      докато няма положителна развръзка трябва да има постоянен натиск

подадох молба при Омбусмана, тъй като имам по 1 или повече акции в редица фирми, споменати като собственици на земя, като например Адванс Терафонд АДСИЦ, Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ, Софарма АД, Елана Агрокредит АД и други

от Омбудсманството ми казаха, че ако се съберат поне 10 жалби по темата, Омбудсмана ще се самосезира

Моля ви да се стегнем и да изпратим по една жалба на адрес
      ДО
      Г-Н КОНСТАНТИН ПЕНЧЕВ
      ОМБУДСМАН НА Р БЪЛГАРИЯ
      София 1202, ул. Джордж Вашингтон № 22

Със Спиди или Еконт за 5 лв. и готово

Ето готов текст на жалбата
      https://dl.dropboxusercontent.com/u/...Ombudsman.docx
      който е много професионално написан

Защото:
      1. Искат да убият маркетмейкъра на пазара на земеделска земя, след което земеделската земя ще е бизнес за единици. Всеки собственик на земя също трябва да подаде жалба
      2. Не може дружеството да плаща, заради това че някой си чужденец купил дори само 1 акция, пък били те и 10 000 000 акции в него. Защото когато дружеството плаща, плащам и аз.
      3. Не може на свободен пазар, да се ограничава кой да купува. Ако ще има санкция да търсят виновния (купувача), а не да санкционират дружеството.

Битката не е спечелена докато не бъде спечелена

Ето линк към жалбата
      https://dl.dropboxusercontent.com/u/...Ombudsman.docx

Поздрави
      Мариян Йорданов
      Поздравления и от мен !

Не само за идеята, а най-вече заради предприетите директно действия !
      Докато другите са вайкаме и само подхвърляме идеи, ти си преминал към ДЕЙСТВИЯ, което заслужава искрени уважения !!!

Естествено, че и аз ще се включа !

Предлагам и всеки друг да го направи. Нека не се оплакваме само и да чакаме някой нещо да направи, а сами да се опитаме да направим нещо. Пък каквото стане... Лично и аз не съм убеден доколко Омбудсмана ще направи нещо, но това не означава, че трябва да седим безучастни !!!

P.S. Можем ли само да уточним, дали On-line подаването на жалба е валиден начин на подаване, както някои колеги споменават ? (или ще вземат насериозно само подадени на хартия жалби).

Коментар

• утре,който е успял да пусне жалба да пише във форума....за да добием представа как се справяме и да продължим с реализацията на исканото от нас!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
          ВАС ще е длъжен да изпълни закона. Тоест трябва самият закон да падне, тоест трябва да се сезира Конституционния съд, който може да го събори или депутатите да го променят.

Лично мнение
          Съмнявам се - никой юрист няма да вземе подобно решение: да осъди лицето Х (публична компания или човек, няма значение) за нещо, което лицето У е извършило, и то без лицето Х не само да може да предотврати деянието, но и без да знае за него.

Просто има принципи на правото на стотици и дори хиляди години, които са ного по-основни от частни закончета - взети вчера от някакви неграмотни завързаци - и неотменими: да се опитват бойкоборисовците да ги пренебрегнат е все едно да се опитат да отменят гравитацията, щото не ги кефи.

По тая логика и с такъв прецедент всеки може да бъде осъден за всичко.

От друга страна не мисля че е редно от едната страна на казуса да се взема акционер (като извършител на неправомерното деяние) а от другата - дружеството като юридическо лице - няма равнопоставеност - хем дружеството се разглежда като механичен сбор от акционери, хем като юридически отговорна цялостност - това е очевидно противоречие.

ще напиша тия неща и други чисто правни съображения на оня гнъсния, нали е юрист?

Да глобяват де юре дружеството, а де факто тебе като акционер, защото Бонго от Негрия е купил акции на Атерата е все едно да те вкарат в затвора след половин година, защото същия тоя Бонго е сготвил тъща си на супа с фиде и моркови. И двете неща ти просто няма как да ги предотвратиш, следователно не можеш и да носиш отговорност за.
          Last edited by Императорът; 25.02.2015, 23:25.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Жалба може и онлайн са се подаде

Коментар

• Понеже и жената инвестира тука, ние ще пуснем 2 жалби до Омбудсмана

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                +1
                дам...точно такава реакция обвързана с конкретно действие трябва да има за да може да се надяваме на успех...
                хубаво е да има и адрес за да оптимизираме нещата!!!
                ПРИЕМНА НА ОМБУДСМАНА:

телефон: 02/81-06-955; 02/980-95-10

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  Браво Мярияне за жалбата..И аз още утре ще изпратя ..Може ли да пишеш адреса , рза да не ровим
                  +1
                  дам...точно такава реакция обвързана с конкретно действие трябва да има за да може да се надяваме на успех...
                  хубаво е да има и адрес за да оптимизираме нещата!!!

Коментар

• Включете още една дума в жалбите - "ЗМИП"!
                    Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• http://agro.bg/news/article53189.htm...USGDQ.facebook

да не забравите да дойдете

Коментар

• За клиенти и засегнати акционери от Варна, може и в офиса при Вили !

Коментар

• Първоначално изпратено от zion Разгледай мнение
                          Точно това е кофти. Кой ще се осмели да излезе и да обясни на един обикновен човек, не казвам глупав, какво е АДСИЦ, защо този закон е вреден и че явно цели нещо друго. Тогава със сигурност ще се задействат хилядите групички във фейсбук - НЕ НА ПРОДАЖБАТА НА ИЗКОНАТА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ и т.н. или в повечето случаи псевдо платените уж зелени, да не говорим за дебилния популизъм на атакисти и патриоти. С това си обяснявам липсата на реакция от страна на реформаторите или президента. Просто, знаят какво ще ги залее след това, но ако си мъж на място не трябва да се интересуваш от това. Иначе поздравление за Мариан, ако и ние си мълчим съвсем нищо няма как да се случи.
                          Много удобно ....
                          Нямам акции тук, но не ги оправдавам
                          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Браво Мярияне за жалбата..И аз още утре ще изпратя ..Може ли да пишеш адреса , рза да не ровим

Коментар

• потвърждение на това, че Пенчев има едно право, което в нашия случай може да свърши чудесна работа...

Директорът на ПОК „Доверие“ е категорична, че „ако няма обществено съгласие, Пенчев ще сезира Конституционния съд“. А едно от заключенията на семинара, проведен от БАДДПО, е, че промените в КСО противоречат на Решение 7/2011 на Конституционния съд, което определя солидарният и частният стълб като допълващи се, а не като конкурентни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                                не е странно, политиците знаят че масата от електората е глупав
                                няма да разбере какво му говорят а ще ги обвинят че искат да продават земя на офшорки. Никой няма да схване за публично дружество, свободно търгувани акции и прочие
                                Нали видя по въпроса с дълга каква популистка истерия се развихри....
                                Виж ако се обадят ЕС посланиците...
                                Точно това е кофти. Кой ще се осмели да излезе и да обясни на един обикновен човек, не казвам глупав, какво е АДСИЦ, защо този закон е вреден и че явно цели нещо друго. Тогава със сигурност ще се задействат хилядите групички във фейсбук - НЕ НА ПРОДАЖБАТА НА ИЗКОНАТА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ и т.н. или в повечето случаи псевдо платените уж зелени, да не говорим за дебилния популизъм на атакисти и патриоти. С това си обяснявам липсата на реакция от страна на реформаторите или президента. Просто, знаят какво ще ги залее след това, но ако си мъж на място не трябва да се интересуваш от това. Иначе поздравление за Мариан, ако и ние си мълчим съвсем нищо няма как да се случи.

Коментар

Working...
                                X