IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И аз се включих в подаването на жалби. Утре е изпратена по Спиди.

"Ако кажеш че можеш значи можеш, ако кажеш че не можеш значи не можеш, и в двата случая си прав"

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
      Момчета, вие майтап ли си правите? Омбудсманът има огромна власт, а именно да сезира Конституционния съд (това е съда, който бута закони)!!!
      Омбудсманът ще отговори дори на мейл, а това може да се окаже достатъчно (но може да предизвика и тълкуване)
      Моля, Обещайте, г-н Йорданов, да подемете същата кампания към АДСИЦ, ако Омбудсманът отговори, че ЗДСИЦ е специален и нови разпоредби на ЗСПЗЗ не важат за секюризация.
      Мерси!

Лично мнение, не е препоръка за търговия с акции и др. ЦК!
      Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнение
        ... от сайта на омбудсмана. Така както го разбирам, изглежда че той нищо не може да направи.
        Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
        ...., включам се макар че не вярвам много във властта на Пенчев!
        Момчета, вие майтап ли си правите? Омбудсманът има огромна власт, а именно да сезира Конституционния съд (това е съда, който бута закони)!!! Искам и аз такава власт и после ми обяснявайте, че нищо не мога да направя.

И аз съм пускал жалба до и не ми свърши реална работа, но поне отговори и всеки път си има първи път

Доколкото разбрах е говорено с него.... и му трябват поне Х жалби, за да се самосезира

Ето кой има право да сезира КС "главния прокурор, президента, правителството, ВКС, ВАС, от поне 48 депутати от НС и омбудсмана". Както видяхме президента даже не наложи вето. 48 депутати ще се намерят ли? Еми омбудсманът е вариант. В такава натопорчена ситуация трябва да се използват всички варианти и да се каже на който трябва, че тези лица ще решават
        http://constcourt.bg/members

Ако Законът не падне, ВАС ще е длъжен да го спазва и глобите са много неприятни.

Поздрави
        Last edited by mpy_yordanov; 25.02.2015, 20:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          - Атерата да ОТКАЖЕ да плаща глоби и да рече: "Съдете ни ако щете, ние сме законна компания, с адрес на управление в България не сме офшорка и не сме ви нарушили тъпия закон и няма да плащаме милиони заради деянията на трети лица, търсете си тях, конкретните нарушители."
          ВАС ще е длъжен да изпълни закона. Тоест трябва самият закон да падне, тоест трябва да се сезира Конституционния съд, който може да го събори или депутатите да го променят.

Лично мнение

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Аферим, Марияне..
            Вмъкнете един текст, че ЗАНН-Закон за административните нарушения и наказания е противоконституционен, противоречив - не е ясно как юридическите лица носят отговорност, кой формира волята им и пр. (кой, напр. трябва да знае, че има акционери - офшорки, дори и непряко - това въобще изпълнимо ли е). ПО-важна е неговата промяна, а не - измислени проблеми със земя! НА ЗСПЗЗ му е нужно официално тълкуване и изясняване на въпроси, като "Трябва ли да АДСИЦ да събира инфо за акционерите си във всеки момент и това не води ли до промяна в платформите за търгуване?!! Не противоречи ли номративен акт със същата сила - ЗДСИЦ и как кореспондира със Секюритизацията, уредена там"
            Last edited by onakilev; 25.02.2015, 20:29.

Коментар

Здравейте
              докато няма положителна развръзка трябва да има постоянен натиск

подадох молба при Омбусмана, тъй като имам по 1 или повече акции в редица фирми, споменати като собственици на земя, като например Адванс Терафонд АДСИЦ, Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ, Софарма АД, Елана Агрокредит АД и други

от Омбудсманството ми казаха, че ако се съберат поне 10 жалби по темата, Омбудсмана ще се самосезира

Моля ви да се стегнем и да изпратим по една жалба на адрес
              ДО
              Г-Н КОНСТАНТИН ПЕНЧЕВ
              ОМБУДСМАН НА Р БЪЛГАРИЯ
              София 1202, ул. Джордж Вашингтон № 22

Със Спиди или Еконт за 5 лв. и готово

Ето готов текст на жалбата
              https://dl.dropboxusercontent.com/u/...Ombudsman.docx
              който е много професионално написан

Защото:
              1. Искат да убият маркетмейкъра на пазара на земеделска земя, след което земеделската земя ще е бизнес за единици. Всеки собственик на земя също трябва да подаде жалба
              2. Не може дружеството да плаща, заради това че някой си чужденец купил дори само 1 акция, пък били те и 10 000 000 акции в него. Защото когато дружеството плаща, плащам и аз.
              3. Не може на свободен пазар, да се ограничава кой да купува. Ако ще има санкция да търсят виновния (купувача), а не да санкционират дружеството.

Битката не е спечелена докато не бъде спечелена

Ето линк към жалбата

Поздрави
              Мариян Йорданов

+1
              трябва акционерите да се организираме и да търсим различни форми на противодействие на тази явна несправедливост!!!!

Коментар

Здравейте

подадох молба при Омбусмана, тъй като имам по 1 или повече акции в редица фирми, споменати като собственици на земя, като например Адванс Терафонд АДСИЦ, Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ, Софарма АД, Елана Агрокредит АД и други

от Омбудсманството ми казаха, че ако се съберат поне 10 жалби по темата, Омбудсмана ще се самосезира

ДО
                Г-Н КОНСТАНТИН ПЕНЧЕВ
                ОМБУДСМАН НА Р БЪЛГАРИЯ

Защото:
                1. Искат да убият маркетмейкъра на пазара на земеделска земя, след което земеделската земя ще е бизнес за единици. Всеки собственик на земя също трябва да подаде жалба
                2. Не може дружеството да плаща, заради това че някой си чужденец купил дори само 1 акция, пък били те и 10 000 000 акции в него. Защото когато дружеството плаща, плащам и аз.
                3. Не може на свободен пазар, да се ограничава кой да купува. Ако ще има санкция да търсят виновния (купувача), а не да санкционират дружеството.

Ето линк към жалбата

Поздрави
                Мариян Йорданов
                Аферим, Марияне - и аз ще напиша такова с мой текст - ще ми е трудно да не наругая тоя крайно гнъсен субект, но ще се постарая. Директно ще заплаша, че акционерите ще се организираме и ще дадем държавата под съд.

А по казусът повторих вече няколко пъти какво трябва да се прави:
                - Атерата да ОТКАЖЕ да плаща глоби и да рече: "Съдете ни ако щете, ние сме законна компания, с адрес на управление в България не сме офшорка и не сме ви нарушили тъпия закон и няма да плащаме милиони заради деянията на трети лица, търсете си тях, конкретните нарушители."
                - И - да си ги търсят - ний тоже не сме им нарушили тъпият закон.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнение
                  "По какви въпроси омбудсманът не може да се намеси?

Омбудсманът не разглежда жалби и сигнали, които се отнасят до:
                  - работата на Народното събрание, президента, Конституционния съд, Висшия съдебен съвет и Сметната палата;
                  ......
                  По какви въпроси може да ми помогне омбудсманът?

Омбудсманът се застъпва с предвидените в Закона за омбудсмана средства, когато с действие или бездействие се засягат или нарушават правата и свободите на гражданите от държавните и общинските органи и техните администрации, както и от лицата, на които е възложено да предоставят обществени услуги."

Това е от сайта на омбудсмана. Така както го разбирам, изглежда че той нищо не може да направи.

Иначе на сайта има възможност за онлайн изпращане на жалби.
                  И да може, не вярвам да си мръдне пръста - ЗАЩОТО НЕ СМЕ ЦИГАНИ !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                    Импе, бая май си им наел
                    Я кажи как го предпочиташ гастрономски черешко - на салам ( кат Никиту ) или на грил по одески
                    На рагу.

Коментар

• Първоначално изпратено от zion Разгледай мнение
                      Според мен има нещо като медийно ембарго по темата за големите телевизии, че дори и за политици, които по принцип се бутат навсякъде, когато някой сгреши и могат да извлекат дивидент от това. Те също странно отбягват темата.
                      Вече нищо не може да ме учуди в БГ, то и не случайно вече сме на едно от последните места по свобода на словото. Независими медии почти не останаха . Броим се на пръсти хората които останаха на борсата, а за инвеститори от чужбина никой и не смее да спомене. Както вървят нещата вместо приватизация на борсата по добре да я закриваме и да бягаме на вън и ние ! Човек по принцип трябва да е оптимист ,но това което се случва тук е безобразие ! Няма един читав закон ,който да са приели ! Няма една институция ,която да си върши работата както трябва ! То не бяха проблеми с банки, след това удариха и пенсионните фондове, сега с тия промени за земята ! Имам чувството , че нарочно се пипа там където не трябва, а там където са нужни кардинални промени и реформи никой не смее да пипне ! Фондовете ли са ни най големия проблем, а не виждат в НОИ какво източване пада, как всеки втори е инвалид в тази т.н. държава, как стотици хиляди се пенсионират рано рано без да са внесли и един лев осигуровки. Няма такава държава ! Не виждам какво правим на борсата и малкото ентусиасти ,които останахме тук ! Чудя се как може да имаме толкова късогледи и слепи политици, толкова ли всички са зависими и никой не вижда какво се случва в тази държавата !

п.с. Ако може Мариян да го сложи и като статия това, като мнение на човек който инвестира от години на нашата борса и се е прибрал от живот в чужбина, но след поразиите които правят нашите управляващи обмислящ пак да замине с цялото си семейство от България и никога повече да не се връща тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от zion Разгледай мнение
                        Според мен има нещо като медийно ембарго по темата за големите телевизии, че дори и за политици, които по принцип се бутат навсякъде, когато някой сгреши и могат да извлекат дивидент от това. Те също странно отбягват темата.
                        не е странно, политиците знаят че масата от електората е глупав
                        няма да разбере какво му говорят а ще ги обвинят че искат да продават земя на офшорки. Никой няма да схване за публично дружество, свободно търгувани акции и прочие
                        Нали видя по въпроса с дълга каква популистка истерия се развихри....
                        Виж ако се обадят ЕС посланиците...

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
                          Някой по долу спомена медиите, време е да се коментира темата в големите телевизии. Да излезнат хора от бранша и по масирано да се говори и обясни , така че и обикновените хорица да разберат за какво става въпрос. Защото тук и да си чешем езиците нас дребните инвеститори няма кой да ни чуе. Представители на фондовете да дават пресконференции и сутрин, обед и вечер да са по медиите. Само телевизиите са начина да се оправят нещата, да се коментира лобисткия закон и в чия полза се прави той !

Коментар

• Да нямаш някоя и в Куриер , аз на омбудсмана и по мейл съм пращал - работа не свършиха, но отговориха, ПОДКРЕПЯМ, но жалбите пиша сам
                            Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                            Здравейте

ДО
                            Г-Н КОНСТАНТИН ПЕНЧЕВ
                            ОМБУДСМАН НА Р БЪЛГАРИЯ

Защото:

Ето линк към жалбата

Поздрави
                            Мариян Йорданов

Коментар

• "По какви въпроси омбудсманът не може да се намеси?

Омбудсманът не разглежда жалби и сигнали, които се отнасят до:
                              - работата на Народното събрание, президента, Конституционния съд, Висшия съдебен съвет и Сметната палата;
                              ......
                              По какви въпроси може да ми помогне омбудсманът?

Омбудсманът се застъпва с предвидените в Закона за омбудсмана средства, когато с действие или бездействие се засягат или нарушават правата и свободите на гражданите от държавните и общинските органи и техните администрации, както и от лицата, на които е възложено да предоставят обществени услуги."

Това е от сайта на омбудсмана. Така както го разбирам, изглежда че той нищо не може да направи.

Иначе на сайта има възможност за онлайн изпращане на жалби.
                              Last edited by dzk; 25.02.2015, 18:09.

Коментар

Здравейте

.....
                                и аз се включвам
                                “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Working...
                                X