За петък отложили са го.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Това написаното не означава, че няма по принцип да променят законът така, че да НЕ ПОДЛЕЖАТ НА ГЛОБИ публичните компании, инвестиращи в.
Това, дето написах долу ви се види забавно, но то показва цялата абсурдност на ситуацията:
- Компанията да плаща грандиозни глоби заради сделки, по които въобще не е страна.
- Практическа невъзможност както на компанията, така и на продаващият акции да спрат такава сделка, и дори да я определят като незаконна... ако аз реша да продам около 111 Атери - как мога да знам дали ги купува Фортиссов или Франц от Германия или Бонго от Негрия? А и да зная - как може да го спра да не ги?
- Несъразмерство на санкцията. Зарад някой Бонго от Негрия или Америка, купил акции на Атера за 20 лв, компанията да плати 20 КБ глоба.
- Засегнати лица. От подобна глоба ще бъдат засегнати инвеститори, които също нямат нищо общо - те нито познават Бонго, нито са му продавали акции, нито са правили перверзии с баба му.
- Ще бъдат засегнати де факто милиони хора, инвестиращи 5% от доходът си в ПФ. Само ние и Горещите нямаме акции в земеделски АДСИЦ-ове.
- Така санкциите ще ги платят честно осигуряващите се за пенсия хора, а ако публичните компании съдят и осъдят България (нещо, което юридически е изключително лесно и неизбежно дори), тези хора ще платят И НАЛОЖЕНИТЕ САНКЦИИ като данъкоплатци, тоест ще платят двойно.
- Ще бъдат засегнати и неземеделски компании - като Софарма и Албена например - това ще удари още повече хора.
- Цялостно подобен ход ще срине пазарът и това вече ще засегне всички - директно или индиректно.
- Отлив на чужди инвестиции - дето и сега са мижави - защото фондовата борса е инвестиционното лице на всяка една страна.
Затова казвам - който гласува против промяната: да се разболее от нещо отвратително и мъчително и обезобразително дано.Last edited by Императорът; 22.04.2015, 11:51.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеВъзниква въпросът - Населението какво иска??????? И от къде Румен Христов го знае, че е така????Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениеОтлагат за октомври глобите за чужденци, които притежават земя у нас
Ще се търсят законодателни варианти, така че на чуждите инвеститори, които са купили земя у нас, да не се налага да я продават. Това заяви пред БНР председателят на парламентарната комисия по земеделие Румен Христов.
С обяснението, че управляващите имат нужда от още време, за да направят законови промени, които да удовлетворяват и населението, и инвеститорите, и ЕС, депутатът предлага налагането на санкции да започне от октомври, вместо от 1-ви май.
"Трябва да бъдем прагматични, по-малко емоционални, особено когато става дума за земеделска земя", посочи Христов. В началото на годината депутатите приеха в бюджетната комисия в НС промени, според които публичните компании се вадят от забраната да имат земя у нас, ако чужденци и офшорни компани имат акции в тях. Тази забрана обаче остава за офшорки или граждани на страни извън ЕС.
Според новите текстове, ако до 1 май такива собственици не продадат нивите си, глобата е 100 до 300 лв./дка. Председателят на парламентарната комисия Румен Христов обяви, че до 1-ви октомври се търси нова алтернатива, за тези, които се занимават със земя, да намерят нова формула за собственост.
"Имаме нужда от време да намерим консенсус. От една страна, да удовлетворява инвеститорите, от друга – населението", посочи Христов. Земята, освен обработваема площ, е и част от територията на страната. Зрелостта на политическите формации е да осъзнаят, че животът се променя, България е член на ЕС и има правила, с които трябва да се съобразява.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнениеА не мислите ли че цената се натиска не заради тъпия закон, ами може би поради недобрите резултати които се очакват оттук насетне на пазара на земя и края на хубавите печалби / дивиденти.
Ще се търсят законодателни варианти, така че на чуждите инвеститори, които са купили земя у нас, да не се налага да я продават. Това заяви пред БНР председателят на парламентарната комисия по земеделие Румен Христов.
С обяснението, че управляващите имат нужда от още време, за да направят законови промени, които да удовлетворяват и населението, и инвеститорите, и ЕС, депутатът предлага налагането на санкции да започне от октомври, вместо от 1-ви май.
"Трябва да бъдем прагматични, по-малко емоционални, особено когато става дума за земеделска земя", посочи Христов. В началото на годината депутатите приеха в бюджетната комисия в НС промени, според които публичните компании се вадят от забраната да имат земя у нас, ако чужденци и офшорни компани имат акции в тях. Тази забрана обаче остава за офшорки или граждани на страни извън ЕС.
Според новите текстове, ако до 1 май такива собственици не продадат нивите си, глобата е 100 до 300 лв./дка. Председателят на парламентарната комисия Румен Христов обяви, че до 1-ви октомври се търси нова алтернатива, за тези, които се занимават със земя, да намерят нова формула за собственост.
"Имаме нужда от време да намерим консенсус. От една страна, да удовлетворява инвеститорите, от друга – населението", посочи Христов. Земята, освен обработваема площ, е и част от територията на страната. Зрелостта на политическите формации е да осъзнаят, че животът се променя, България е член на ЕС и има правила, с които трябва да се съобразява.fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Импе знаеш ли ,че имаш голям талант ,що не напишеш книга с такива цветущи фейлетониПървоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеКакво представлява сегашният закон?
1. Аз имам магазин за железарски работи и домашни потреби, в който продавам и най-различни инструменти.
2. Някой си купува от мене най-обикновен чук.
3. След половин година тоя някой се скарва с жена си и пръсва нейният мозък с чукът, който е купил от мен. Зарязва чукът и трупът, тегли от бамката наличните семейни спестявания и бяга към Франция, оттам към Негрия.
4. След няколко дни откриват трупът, ама убиецът е вече неуловим.
5. Поради общественият отзвук институциите решават, че не може това престъпление да остане безнаказано и затуй решават да осъдят и опандизят мене, задето съм продал чукът на избягалият убиец на жена си, а след мене и собственикът на фирмата, произвела чукът.
6. Колкото и да се оправдаваме пред съдът - че чукът служи за коване на пирони, а не за чупене на тимберици - обявяват ни за виновни - производителят, че го е изфабрикувал, мен - че съм го продал на - и благосклонно ни казват - аре, няма все пак да ви запираме в зандана, но ще ви турим по 30 Б глоба - и ни очесват тотално - и никой не се интересува, че ние не сме врачки, за да знаем кой купува чук, за да трепе с него, а не да си кове пироните. Част от тълпата е доволна, доволен е и горанов, че са му капнали 60 Б отникъде, за да пуши дупки в бюджетът... а истинският извършител си пие коктейлът в Негрия.
Ей-това е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеКакво представлява сегашният закон?
1. Аз имам магазин за железарски работи и домашни потреби, в който продавам и най-различни инструменти.
3. След половин година тоя някой се скарва с жена си и пръсва нейният мозък с чукът, който е купил от мен. Зарязва чукът и трупът, тегли от бамката наличните семейни спестявания и бяга към Франция, оттам към Негрия.
5. Поради общественият отзвук институциите решават, че не може това престъпление да остане безнаказано и затуй решават да осъдят и опандизят мене, задето съм продал чукът на избягалият убиец на жена си, а след мене и собственикът на фирмата, произвела чукът.
6. Колкото и да се оправдаваме пред съдът - че чукът служи за коване на пирони, а не за чупене на тимберици - обявяват ни за виновни - производителят, че го е изфабрикувал, мен - че съм го продал на - и благосклонно ни казват - аре, няма все пак да ви запираме в зандана, но ще ви турим по 30 Б глоба - и ни очесват тотално - и никой не се интересува, че ние не сме врачки, за да знаем кой купува чук, за да трепе с него, а не да си кове пироните. Част от тълпата е доволна, доволен е и горанов, че са му капнали 60 Б отникъде, за да пуши дупки в бюджетът... а истинският извършител си пие коктейлът в Негрия.
Ей-това е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankata89 Разгледай мнениеАко тъпата държава толкова иска хора извън ЕИК да не могат да притежават акции във въпосните публични компании ми да си разработи софтуер с който да следи според акаунта на човека който купува акции дали има право да купува или не толкова ли е сложно бах майка му и ако няма системата да го реже автоматично. Като толкова го искат този закон нека си направят и софтуера.
Ей-това е.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
На това му се вика "слугинаж" или по модерно му Лобиране ...Всичко може да се направи ,ама онези тъпунгери , които ни управляват поне да спрат да пречат и всичкия бизнес ще дръпне напред ...Първоначално изпратено от vankata89 Разгледай мнениеАко тъпата държава толкова иска хора извън ЕИК да не могат да притежават акции във въпосните публични компании ми да си разработи софтуер с който да следи според акаунта на човека който купува акции дали има право да купува или не толкова ли е сложно бах майка му и ако няма системата да го реже автоматично. Като толкова го искат този закон нека си направят и софтуера.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankata89 Разгледай мнениеАко тъпата държава толкова иска хора извън ЕИК да не могат да притежават акции във въпосните публични компании ми да си разработи софтуер
УелкомеMнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Ако тъпата държава толкова иска хора извън ЕИК да не могат да притежават акции във въпосните публични компании ми да си разработи софтуер с който да следи според акаунта на човека който купува акции дали има право да купува или не толкова ли е сложно бах майка му и ако няма системата да го реже автоматично. Като толкова го искат този закон нека си направят и софтуера.http://www.proflashgame.com
Коментар
Коментар