IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
    Това е една от най-стабилните акции на БФБ, вижда се по оборотите и по сключените сделки къде са сериозните инвеститори и големите пакети, а не мишкари с акции за по 1000 лева. Относно размера на дивидента, то той е важен, но по-важно за всеки, който вкарва пари някаде е стабилността, която получава. Тук Може да се влиза и излиза с големи паките на стабилни цени. При повечето компании от БФБ това съвсем не стой така.
    И 10 стотинки да е дивидента тук при стабилитета на акцията и прозрачният бизнес това е много повече в сравнение с някои от модерните и "преспективни" позиции, която никога не дава дивидент освен на мажоритаря си и скоро падна с близо 25-30%, а тръгне ли да излиза някои от там с 150 -200 бона ще се върне където е била преди 2- 3 години на 50% от това, което е сега!
    АТЕРА имат още от едно време закупени добри землища на много добри средни цени, осредняването към текущите пазарни ще изисква поне 5-6 години, освен ако за догодина не дадът по 3 лева дивидент на акция
    Ако обаче мениджмънта на компанията се справя добре както го е правил до сега то този срок от 5-6 години може да нарасне значително.
    Тук във форума по мненията, които виждам, си правя извода, че пишат основно незапознати хора и дават воля на интелектуалната си импотентност, като без каквито и да са аргументи и без какъвто и да е конструктивизъм пишат пълни глупости.
    Това са хора, които са заели позиции в компании като тази, която дадох за пример с надежда за ръстове от по 200-300%, а всъщност са загубили вече 30-40% от своята инвестиция без никаква надежда за промяна от текущото положение.
    Същите тези хора много се дразнят на стабилността тук и това, че хората получават дивидент за инвестицията си.

Не е препоръка!
    +111

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
      Ами тя Атерата няма пари - нали всичкото раздаде като дивиденти. Какво очавате от тук повече не разбирам
      Поглеждал ли си отчета?! Може би не си - все пак да го припомним:
      Там имат неразпределена печалба 70 милиона.
      Само по каси- надиплени пари за към 45 мил.
      А дивидентът сега е 85*.3 = 25 мил.
      т.е. остават още доста пари може би за още два-три дивидента поне (без да се калкулират бъдещи печалби)...
      Не ти се вързват сметките нещо. Тази акция не е като холдинг лев - да я търсиш при чистите след дивидент

Коментар

• Ха така ,- да завършим деня как требе

Коментар

• Напуснах скуката , че ми додея .
          А що да видя кога се повърнах , пак нивица с рентата сте ми продали
          Все с някой ще да е келепира,- сполай Ви !
          Аз пак ще туря , пък да видим до де ще я закарате до петък вечер ???

Коментар

• Ами тя Атерата няма пари - нали всичкото раздаде като дивиденти. Какво очавате от тук повече не разбирам
            Bulls on BSE

Коментар

• Пет големи военни имота, между които в Сарафово и Поморие, ще бъдат продадени - http://www.dnevnik.bg/biznes/imoti/2...ovo_i/?ref=rss

Една възможност за инвестиции и нови проекти !
              Пиша го в темата на Атера ,но се отнася за всички Адсиц-и ,които имат свободни пари и нужда от нови проекти.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                Браво !
                Едно значително по добро мнение ( с което съм съгласен напълно ) спрямо глупостите ,които си писал в предния си пост.
                А инсайдърското поведение е винаги важно ,особено на БФБ,където при много дружества липсва достатъчна и коректна информация.
                Атера е от малкото дружества ,които дават ежемесечен бюлетин за дейността си и организират редовни срещи с инвеститорите си. Браво !
                Ако имаше повече коментари като тези на М.Ф. нивото щеше да е доста по високо на всички форуми т.е. да се споделя мнение с аргументи, а не кой колко е велик или безсмислени спорове без аргументи и доводи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                  Първо относно фри флота и неговото нарастване, то аз не съм привърженик на теориите за конспирации особено когато не виждам повод за това. Да не забравяме, че едно нарастване на фри флота не означава автоматично, че имаме инсайдерско оттегляне поради очаквани лоши финансови резултати. АТЕРА като цяло е една от най-консервативните инвестиции на БФБ и е нормално да има субекти, които търсят за парите си по-висока доходност и други решения, включително извън БФБ ако сметнат,че това е оправдано.
                  А по някога просто ти трябва КЕШ.
                  По въпроса за доходността на АТЕРА и дали е оправдано да се държи позиция тук, особено за в бъдеще, ще кажа само, че по-много позиции из форумите за доходност от по 3% се дига олелия до небесата, и преобладават коментари като ЕВАЛА, БРАВО, СУПЕР! Разбира се може и да претеглим фундамента на АТЕРА и на част от тези, за които споменах. Ако претеглим и склонността за значими движения в цената на акциите на гореспоменатите ( и то не в посока нагоре ), то навярно това би породило сериозни размисли какво точно на БФБ е ниска доходност и къде е високата, за да идем всички там!
                  Основните аргументи на кречеталата са:
                  - Цените на земята няма да се повишават! Защо??? Аргументи???, Но не от сорта: Каза ми бай Ставри, еб.. му е майката той 1500 за декар няма как да дава?
                  - Как ще се развива в близките години селското стопанство в България???
                  - Как ще се развива инфлацията???
                  - 431 им била средната цена, ама са им били останали „чукари“ видите ли. Дали???

Аргументи! Това е а не празни приказки!
                  Моите коментари са зачестили, защото съм имал време да пиша и ми е било кеф!
                  Каквото съм имал да кажа съм го казал!
                  Браво !
                  Едно значително по добро мнение ( с което съм съгласен напълно ) спрямо глупостите ,които си писал в предния си пост.
                  А инсайдърското поведение е винаги важно ,особено на БФБ,където при много дружества липсва достатъчна и коректна информация.
                  Атера е от малкото дружества ,които дават ежемесечен бюлетин за дейността си и организират редовни срещи с инвеститорите си. Браво !

Коментар

• Какво не му харесвате на дивидента?

Коментар

• Да не си се нашил с репа, че си толкова надъхан и ентусиазиран
                      Много оптимист, много нещо. Много хубаво не е на хубаво да знаете
                      По-скромно, явно че всички пресмятат печалби само и ги е страх какво ще стане тръгне ли селофа.
                      Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                        Стига си ръсил простотии ! Напоследък стана мноого активен - защо ли ?
                        По -добре коментирай защо нарастна фри флота с 0,34 % преди 2 дни.
                        Първо относно фри флота и неговото нарастване, то аз не съм привърженик на теориите за конспирации особено когато не виждам повод за това. Да не забравяме, че едно нарастване на фри флота не означава автоматично, че имаме инсайдерско оттегляне поради очаквани лоши финансови резултати. АТЕРА като цяло е една от най-консервативните инвестиции на БФБ и е нормално да има субекти, които търсят за парите си по-висока доходност и други решения, включително извън БФБ ако сметнат,че това е оправдано.
                        А по някога просто ти трябва КЕШ.
                        По въпроса за доходността на АТЕРА и дали е оправдано да се държи позиция тук, особено за в бъдеще, ще кажа само, че по-много позиции из форумите за доходност от по 3% се дига олелия до небесата, и преобладават коментари като ЕВАЛА, БРАВО, СУПЕР! Разбира се може и да претеглим фундамента на АТЕРА и на част от тези, за които споменах. Ако претеглим и склонността за значими движения в цената на акциите на гореспоменатите ( и то не в посока нагоре ), то навярно това би породило сериозни размисли какво точно на БФБ е ниска доходност и къде е високата, за да идем всички там!
                        Основните аргументи на кречеталата са:
                        - Цените на земята няма да се повишават! Защо??? Аргументи???, Но не от сорта: Каза ми бай Ставри, еб.. му е майката той 1500 за декар няма как да дава?
                        - Как ще се развива в близките години селското стопанство в България???
                        - Как ще се развива инфлацията???
                        - 431 им била средната цена, ама са им били останали „чукари“ видите ли. Дали???

Аргументи! Това е а не празни приказки!
                        Моите коментари са зачестили, защото съм имал време да пиша и ми е било кеф!
                        Каквото съм имал да кажа съм го казал!

Коментар

• Много нерви и страсти, а още не сме видяли селоф. Пазете ги за когато почнете да дълбаете тука. Тъй като гледам май нагласите на всички са, че тук и много сигурно и може само нагоре да върви или на едно място.
                          Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                            нали не си забравил издръжката на УД???
                            А ти мислиш ли, че фонда ще остане без продажби ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
                              Ами тук не трябва да се чакат чудеса с цената на акцията ! Разглеждайте го като един вид депозит и диверсификация на спестяванията и инвестициите си ! Дори нищо да не продават, а само да арендоват пак ги имаме едни 2% дивидентна доходност при сегашните цени !
                              нали не си забравил издръжката на УД???

Коментар

• Ами тук не трябва да се чакат чудеса с цената на акцията ! Разглеждайте го като един вид депозит и диверсификация на спестяванията и инвестициите си ! Дори нищо да не продават, а само да арендоват пак ги имаме едни 2% дивидентна доходност при сегашните цени !

Коментар

Working...
                                X