Първоначално изпратено от Mike Florida
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеАми тя Атерата няма пари - нали всичкото раздаде като дивиденти. Какво очавате от тук повече не разбирам
Там имат неразпределена печалба 70 милиона.
Само по каси- надиплени пари за към 45 мил.
А дивидентът сега е 85*.3 = 25 мил.
т.е. остават още доста пари може би за още два-три дивидента поне (без да се калкулират бъдещи печалби)...
Не ти се вързват сметките нещо. Тази акция не е като холдинг лев - да я търсиш при чистите след дивидент
Коментар
-
Пет големи военни имота, между които в Сарафово и Поморие, ще бъдат продадени - http://www.dnevnik.bg/biznes/imoti/2...ovo_i/?ref=rss
Една възможност за инвестиции и нови проекти !
Пиша го в темата на Атера ,но се отнася за всички Адсиц-и ,които имат свободни пари и нужда от нови проекти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеБраво !
Едно значително по добро мнение ( с което съм съгласен напълно ) спрямо глупостите ,които си писал в предния си пост.
А инсайдърското поведение е винаги важно ,особено на БФБ,където при много дружества липсва достатъчна и коректна информация.
Атера е от малкото дружества ,които дават ежемесечен бюлетин за дейността си и организират редовни срещи с инвеститорите си. Браво !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеПърво относно фри флота и неговото нарастване, то аз не съм привърженик на теориите за конспирации особено когато не виждам повод за това. Да не забравяме, че едно нарастване на фри флота не означава автоматично, че имаме инсайдерско оттегляне поради очаквани лоши финансови резултати. АТЕРА като цяло е една от най-консервативните инвестиции на БФБ и е нормално да има субекти, които търсят за парите си по-висока доходност и други решения, включително извън БФБ ако сметнат,че това е оправдано.
А по някога просто ти трябва КЕШ.
По въпроса за доходността на АТЕРА и дали е оправдано да се държи позиция тук, особено за в бъдеще, ще кажа само, че по-много позиции из форумите за доходност от по 3% се дига олелия до небесата, и преобладават коментари като ЕВАЛА, БРАВО, СУПЕР! Разбира се може и да претеглим фундамента на АТЕРА и на част от тези, за които споменах. Ако претеглим и склонността за значими движения в цената на акциите на гореспоменатите ( и то не в посока нагоре ), то навярно това би породило сериозни размисли какво точно на БФБ е ниска доходност и къде е високата, за да идем всички там!
Основните аргументи на кречеталата са:
- Цените на земята няма да се повишават! Защо??? Аргументи???, Но не от сорта: Каза ми бай Ставри, еб.. му е майката той 1500 за декар няма как да дава?
- Как ще се развива в близките години селското стопанство в България???
- Как ще се развива инфлацията???
- 431 им била средната цена, ама са им били останали „чукари“ видите ли. Дали???
Аргументи! Това е а не празни приказки!
Моите коментари са зачестили, защото съм имал време да пиша и ми е било кеф!
Каквото съм имал да кажа съм го казал!
Едно значително по добро мнение ( с което съм съгласен напълно ) спрямо глупостите ,които си писал в предния си пост.
А инсайдърското поведение е винаги важно ,особено на БФБ,където при много дружества липсва достатъчна и коректна информация.
Атера е от малкото дружества ,които дават ежемесечен бюлетин за дейността си и организират редовни срещи с инвеститорите си. Браво !
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеСтига си ръсил простотии ! Напоследък стана мноого активен - защо ли ?
По -добре коментирай защо нарастна фри флота с 0,34 % преди 2 дни.
А по някога просто ти трябва КЕШ.
По въпроса за доходността на АТЕРА и дали е оправдано да се държи позиция тук, особено за в бъдеще, ще кажа само, че по-много позиции из форумите за доходност от по 3% се дига олелия до небесата, и преобладават коментари като ЕВАЛА, БРАВО, СУПЕР! Разбира се може и да претеглим фундамента на АТЕРА и на част от тези, за които споменах. Ако претеглим и склонността за значими движения в цената на акциите на гореспоменатите ( и то не в посока нагоре ), то навярно това би породило сериозни размисли какво точно на БФБ е ниска доходност и къде е високата, за да идем всички там!
Основните аргументи на кречеталата са:
- Цените на земята няма да се повишават! Защо??? Аргументи???, Но не от сорта: Каза ми бай Ставри, еб.. му е майката той 1500 за декар няма как да дава?
- Как ще се развива в близките години селското стопанство в България???
- Как ще се развива инфлацията???
- 431 им била средната цена, ама са им били останали „чукари“ видите ли. Дали???
Аргументи! Това е а не празни приказки!
Моите коментари са зачестили, защото съм имал време да пиша и ми е било кеф!
Каквото съм имал да кажа съм го казал!
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениенали не си забравил издръжката на УД???
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнениеАми тук не трябва да се чакат чудеса с цената на акцията ! Разглеждайте го като един вид депозит и диверсификация на спестяванията и инвестициите си ! Дори нищо да не продават, а само да арендоват пак ги имаме едни 2% дивидентна доходност при сегашните цени !
Коментар
Коментар