IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "тази компания е възможно да е подценена както и надценена"
    Като притежавани активи определено е подценена,но като търсена доходност и баланс между търсене и предлагане на акциите и може да се окаже и надценена
    В края на 2011 се търгуваше под 1.30лв. при яснота,че поземленото банкиране е мн.печелившо(продаваха на 600,а купуваха на 400 при средна цена на нивите им под300) Разбира се, по същото време SFTRD бе под1.80,ELARG на 0.80,а лихвите по депозити в банката на всички власти над 8%
    Определено средата и другите възможности са от значение.

Коментар

• Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнение
      Е,па той си расте от 16март(40,82%),вчера е 41,74%-над780хил.акции са в ръцете на сравнително по-дребни,но цената се държи добре,в петък и клиент на интеркапитал купи добри бройки.
      Благодаря за инфото , но въпроса беше по скоро към въпросния ник относно продавачите .

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
        защо нарастна фри флота с 0,34 % преди 2 дни.
        Е,па той си расте от 16март(40,82%),вчера е 41,74%-над780хил.акции са в ръцете на сравнително по-дребни,но цената се държи добре,в петък и клиент на интеркапитал купи добри бройки.

Коментар

• Много никове с малко мнения започнаха да се появяват напоследък

Естествено е Адванса да има най-активната тема във форума предвид многото на брой малки акционери и високата ликвидност, но имам чувството, че някои хора злоупотребяват с по няколко акаунта. Както и да е, по примера на фортис имам някои разъждения от последните дни за компанията.

За продажбата на земя, наистина най-активният период изглежда е есента, но през 2014 г. имаше добри продажби през април и май. Досега мениджмънтът се оправдаваше за липсата на сделки със закона за земята, но това не би трябвало да важи вече за май.

Смятам, че една от причините тази компания да е толкова стабилна и прозрачна е наличието на IFC сред акционерите. Те инвестират много внимателно, ако някой го интересуват другите им проекти, може да провери сайта им.

Мисля, че българите имат слабост към земя. Също тук във форума започва да има деление на хора, които не разбират от земя и такива, които твърдят че разбират. Аз съм от първите, но мисля, че дори за тези които разбират, няма достатъчно информация в отчетите за да се прецени колко е справедливата цена на земите на компанията. Въпреки това, икономистът в мен намира за малко притеснително факта, че най-много земи има във Враца и че отдадената под аренда земя е само 73%.

За мен тази компания е възможно да е подценена както и надценена, но при положение че продажбите на земя не могат да се предвидят, а дивидентната доходност само от аренда е ниска спрямо други по-предвидими компании на БФБ, засега съм пас. Разбира се, може да започна да се оглеждам ако продадат някой и друг по-голям имот - имат три семлища с по над три хиляди декара.

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
            Пич!!! Спри се малко да облъчваш хората с твоите простотии. Това твойто е "МОЗЪЧНА ПРЪДНЯ". Аз не бях сигурен точно какво е "мозъчна пръдня". Влизам оня ден в Гугъл, пиша "какво е мозъчна пръдня???", натискам "ТЪРСИ", отдолу почнаха да излизат твой постове човек!
            Стига си ръсил простотии ! Напоследък стана мноого активен - защо ли ?
            По -добре коментирай защо нарастна фри флота с 0,34 % преди 2 дни.

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
              И аз съм съгласен, че е ясен бизнеса модела, продава земя купувана преди 10тина години и печели. Но тази година продажби на земя няма - поправете ме ако греша, съответно за мен изкарания дивидент до момента е 0.00 - не е ли така?
              Пич!!! Спри се малко да облъчваш хората с твоите простотии. Това твойто е "МОЗЪЧНА ПРЪДНЯ". Аз не бях сигурен точно какво е "мозъчна пръдня". Влизам оня ден в Гугъл, пиша "какво е мозъчна пръдня???", натискам "ТЪРСИ", отдолу почнаха да излизат твой постове човек!

Коментар

Димек, преко сили като се приспаднат и разходите я има няма 4-5 стотинки.
                0.06/акция без да извършат нито една сделка, което дълбоко ме съмнява. Кой купува земя по средата на стопанската година? Кой фермер има пари преди да е продал продукцията си? Основните сделки ще се сключват след началото на септември.

Коментар

• Първоначално изпратено от JaG Разгледай мнение
                  Не.

Земя под аренда в дка - 163 561
                  Средна аренда в лв/дка - 41.07
                  % събрани вземания - 43.9%

Проста сметка показва, че за тази година само от текущата аренда имат събрани ~3мил.лв. без да се взима предвид вземанията от арендата от миналата година, които са приключили тази година. До края на стопанската година (разбирай октомври) имат да получат още ~4.4мил.лв. за текущата година, като е много вероятно част от тези пари да ги съберат чак следващата година поради забавяне от арендаторите. Справка с минали години показва че до средата на следващата година събират около 97-98% от арендата от предходната стопанска година. Така само от арендата приходите са около 7мил.лв. на година без да са правени продажби.
                  Димек, преко сили като се приспаднат и разходите я има няма 4-5 стотинки.
                  Bulls on BSE

Коментар

И аз съм съгласен, че е ясен бизнеса модела, продава земя купувана преди 10тина години и печели. Но тази година продажби на земя няма - поправете ме ако греша, съответно за мен изкарания дивидент до момента е 0.00 - не е ли така?
                    Като ти е ясен модела и не те влече, що не ходиш да се развиваш на друго място където не ти е ясен.

Коментар

Не.

Земя под аренда в дка - 163 561
                      Средна аренда в лв/дка - 41.07
                      % събрани вземания - 43.9%

Проста сметка показва, че за тази година само от текущата аренда имат събрани ~3мил.лв. без да се взима предвид вземанията от арендата от миналата година, които са приключили тази година. До края на стопанската година (разбирай октомври) имат да получат още ~4.4мил.лв. за текущата година, като е много вероятно част от тези пари да ги съберат чак следващата година поради забавяне от арендаторите. Справка с минали години показва че до средата на следващата година събират около 97-98% от арендата от предходната стопанска година. Така само от арендата приходите са около 7мил.лв. на година без да са правени продажби.

Коментар

За теб вече е Коледа - да дърпаме пердетата и да пукаме шашките ....

Коментар

• И аз съм съгласен, че е ясен бизнеса модела, продава земя купувана преди 10тина години и печели. Но тази година продажби на земя няма - поправете ме ако греша, съответно за мен изкарания дивидент до момента е 0.00 - не е ли така?
                          Bulls on BSE

Коментар

• Не виждам защо вкарвате емоции и надежди.

Пишете кой са факторите за разстеж до сега и правите ваши субективни преценки на базата на различни допускания.

Атерата като цяло лесно и ясно може да се прогнозира - ако допуснем, че са константни вънишните шокове. Не е сложен бизнес модела, така са ми чудни емоциите на някои.
                            Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Атера

На който не му харесва бизнеса да не купува...Излишни коментари с хейтърство не мисля че са от полза или в помощ на някой...

Коментар

• Да отдадем заслуженото на Адванса, че поддържат напрежението на пазара - доколкото могат и не дават възможност на другите купувачи да се отпускат прекалено.

Коментар

Working...
                                X