IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от multi Разгледай мнение
    Напълно съм съгласен с Van Basten. Мисля, че паниката тук е малко прекалена.
    Не е даже важно дали някой вярва в Атера или не, да погледнем простите числа:

- Цена от 2.10 лв./акция оценява средно притежаваната земя на 797 лв./декар
    - Дори при песимистична цена 900 лв./ дка (а средна продажна за 2014 беше 1149 лв.), цената на акция е 2.37 лв.
    - Атера има кеш 45 млн., от него само 25.5 млн. отива за дивидент
    - средна цена на придобиване 431 лв./ дка

Вярно, тези които очакват пак тлъст дивидент както преди може да са разочаровани.
    Но капиталовата печалба също не е за пренебрегване. В момента цената е много под евентуалната ликвидационна стойност.

Очакваме ли тази година цената на земята да падне под 1000лв.?! А в следващите 4-5 г.?!
    Паника няма, само среща с грубата реалност
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
      Възстановяване от какво? Ако имаш предвид дивидента - възстановяване може да се очаква в най-добрия случай ако догодина извадят поне такава печалба като сегашната. При новите маржове в търговията със земя и при по-малките продажби как може да се постигне същия резултат ? Според мен не може, което се отнася и за "възстановяването"
      Възстановяването на цената, което вече е в очевиден прогрес.
      М.... . ш..... ..й.о!

Коментар

• Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение
        Интересно движение. Струва си риска да опитам с покупка сега, за да получа печалба при възстановяването.
        Възстановяване от какво? Ако имаш предвид дивидента - възстановяване може да се очаква в най-добрия случай ако догодина извадят поне такава печалба като сегашната. При новите маржове в търговията със земя и при по-малките продажби как може да се постигне същия резултат ? Според мен не може, което се отнася и за "възстановяването"
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
          Мда, даже 1,50....

Айде, по-сериозно....

Естествено, не мога да се ангажирам с никаква прогноза, но по принцип според мен и без това цената преди дивидент се срина твърде много.... Говорили сме си за стойността на фундамента, така че според мен липсата на продажби от началото на годината така или иначе вече се отрази в цената, така че не очаквам твърде голям спад.

Според мен, който не е имал вяра в дружеството (по каквато и да е причина), вече се освободи, дори на цената на загубата на дивидент.... та погледнете, цената на затваряне в петък на практика е равна на цената СЛЕД дивидент миналата година ?!

Като цяло пазара преекспонира липсата на продажби от началото на годината, но като се замислите минали са 5 месеца (4 от които бяха на практика неработни покрай проблемния Закон за земеделските земи)... Дори не сме близко до преценка какви резултати и респективно дивидент за 2015 г. може да се очакват....

Както и да е... Паниката накара доста хора да продават, като така или иначе вече се загубиха около 10 ст. от дивидента, спрямо котировките при ОСА на дружеството.

Предвид фундамента, както и факта, че който не вярва в Атерката вече панически продаде, за мен поне не би било логично някой да се освобождава под 2,30-2,35... това би оценило компанията дори под ликвидационна стойност и на цени под тези, на които самото дружество в момента купува новите си земи (и то на "дребно").... не би имало никакъв смисъл и икономическа логика... но да видим какво ще се случи....

Напълно съм съгласен с Van Basten. Мисля, че паниката тук е малко прекалена.
          Не е даже важно дали някой вярва в Атера или не, да погледнем простите числа:

- Цена от 2.10 лв./акция оценява средно притежаваната земя на 797 лв./декар
          - Дори при песимистична цена 900 лв./ дка (а средна продажна за 2014 беше 1149 лв.), цената на акция е 2.37 лв.
          - Атера има кеш 45 млн., от него само 25.5 млн. отива за дивидент
          - средна цена на придобиване 431 лв./ дка

Вярно, тези които очакват пак тлъст дивидент както преди може да са разочаровани.
          Но капиталовата печалба също не е за пренебрегване. В момента цената е много под евентуалната ликвидационна стойност.

Очакваме ли тази година цената на земята да падне под 1000лв.?! А в следващите 4-5 г.?!

Коментар

• Реално до 2.10 минаха около 6000 бройки така че кой знае какви пари не са направени. Аз си натоварих едни 500 бройки на 2.135 средна, е така за цвят, че скоро не съм си купувал нищо
            Last edited by Crusible; 22.06.2015, 11:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
              Кристалната топка ми показва цена от 2.20 до края на седмицата, а може и по-рано.
              +1

вече е почти на 2.17

почти 5% за тези, които се усетиха да купят в отварящия аукцион. Не е зле за 1 ден търговия
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Кристалната топка ми показва цена от 2.20 до края на седмицата, а може и по-рано.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                  вчера един колега ни направи забележка, че съм пишел пристрастено в темата
                  и забележката беше добронамерена
                  ще преосмисля нещата, защото не съм враг на никого
                  успех
                  Наистина беше съвсем добронамерено
                  Иначе от теб винаги има какво да се научи, така че приеми, че съм се пошегувал и ме извини ако е прозвучало като забележка.

Коментар

• 2.10
                    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• ..и аз мисля, че покупка на 2.07-2.08 си заслужава

Коментар

• Интересно движение. Струва си риска да опитам с покупка сега, за да получа печалба при възстановяването.
                        М.... . ш..... ..й.о!

Коментар

• Хмм мн ниско - 2.07 Очаквам до края на сесията да навакса няколко стотинки

Коментар

• Аз съм за 2.10

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                              2,05
                              Мда, даже 1,50....

Айде, по-сериозно....

Естествено, не мога да се ангажирам с никаква прогноза, но по принцип според мен и без това цената преди дивидент се срина твърде много.... Говорили сме си за стойността на фундамента, така че според мен липсата на продажби от началото на годината така или иначе вече се отрази в цената, така че не очаквам твърде голям спад.

Според мен, който не е имал вяра в дружеството (по каквато и да е причина), вече се освободи, дори на цената на загубата на дивидент.... та погледнете, цената на затваряне в петък на практика е равна на цената СЛЕД дивидент миналата година ?!

Като цяло пазара преекспонира липсата на продажби от началото на годината, но като се замислите минали са 5 месеца (4 от които бяха на практика неработни покрай проблемния Закон за земеделските земи)... Дори не сме близко до преценка какви резултати и респективно дивидент за 2015 г. може да се очакват....

Както и да е... Паниката накара доста хора да продават, като така или иначе вече се загубиха около 10 ст. от дивидента, спрямо котировките при ОСА на дружеството.

Предвид фундамента, както и факта, че който не вярва в Атерката вече панически продаде, за мен поне не би било логично някой да се освобождава под 2,30-2,35... това би оценило компанията дори под ликвидационна стойност и на цени под тези, на които самото дружество в момента купува новите си земи (и то на "дребно").... не би имало никакъв смисъл и икономическа логика... но да видим какво ще се случи....
                              Last edited by Van Basten; 22.06.2015, 09:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                                ex divident не влияят на индекса
                                във формулата на софикс има преизчисление при дививиденти сплитове обратни сплитове разделяния увеличения на капитала и сие
                                Благодаря за уточнението.

Коментар

Working...
                                X