IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    За СФИ може да се пита и чичо ОГИ , дали няма пръст в цената.....
    може да поанализираме цената.....при идването на дивидент...
    Един път се купува от инвеститорите заради чакания дивидент...
    Един път се купува от вътрешнари знаещи повече ....
    Един път се купува от първите прочели новината в БФБ.....
    Един път се купува при осмисляне на новината от големите ....
    Един път се купува при приемане на дивидента при ОСА....
    Един път се купува в последните дни на право на дивидент.....

След това маркета определя цената която е в действителност.....
    За всяка акция е различно ,дали е бичи или мечи маркет....
    Не е препоръка....
    Един път се купува при падане на цената преди предложение за дивидент

Златен лев удари 1.50 септември и после падна на под левче през януари. Малко преди обявяването на дивидента можеше да се купи на 1.10

Има тенденция при доста компании за покачване при възникването на очакване за дивидент и после спад до момента преди обявяването му. Много добър момент за влизане
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
      чак пък всички СФИ падна от 4.07 на 3.87 при 0.25 дивидент, т.е. +5 стотинки

Но си прав за златен лев, изглежда при доста позиции има наплив за излизане след дивидентите което е много тъпо. Ако някой иска да толкова да излиза, може да продаде преди дивидента - така взима повече и взима веднага
      За СФИ може да се пита и чичо ОГИ , дали няма пръст в цената.....
      може да поанализираме цената.....при идването на дивидент...
      Един път се купува от инвеститорите заради чакания дивидент...
      Един път се купува от вътрешнари знаещи повече ....
      Един път се купува от първите прочели новината в БФБ.....
      Един път се купува при осмисляне на новината от големите ....
      Един път се купува при приемане на дивидента при ОСА....
      Един път се купува в последните дни на право на дивидент.....

След това маркета определя цената която е в действителност.....
      За всяка акция е различно ,дали е бичи или мечи маркет....
      Не е препоръка....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
        Проследете движенията след дивидент на всички акции от адсиците..
        чак пък всички СФИ падна от 4.07 на 3.87 при 0.25 дивидент, т.е. +5 стотинки

Но си прав за златен лев, изглежда при доста позиции има наплив за излизане след дивидентите което е много тъпо. Ако някой иска да толкова да излиза, може да продаде преди дивидента - така взима повече и взима веднага
        Last edited by Black and white cat-foot; 23.06.2015, 10:32.
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
          Е, чак пък да се дразня... просто и за секунда не ми е минаволо през ума, че можем да видим такива шокиращи нива днес....

В тази връзка, трябва да призная и да те поздравя за прогнозата ти (на каквото и да е била базирана тя...) !

Лично аз не мога да си обясня, как някой може да продава на 2.07 или 2.10.... Ако толкова е искал да продава под ликвидационна цена, можеше да продаде в петък на 2.45 или примерно на 2,44 с дивидента....

Както и да е - за пореден път се убеждавам, че колкото добре разбирам финансовия анализ, толкова не разбирам действията на пазарните участници....
          Нарича се липса на кеш....
          Един път ,кеша му е замразен в бъдещия дивидент и един път има акция в която не вярва да има сериозен ръст през следващите три месеца и която намалява цената на портфеила.........
          Смятам ,че акцията ще пада още....вчера имаше опит за качване на цената от държатели на акцията или нейни фенове ,който я виждат еФтина..а след тях идва тишината....
          За пример вземете злаатен........ не знам какво си е на 57 ст мисля а се купувашенад 1,47 при над 60 ст . дивидент ...
          Проследете движенията след дивидент на всички акции от адсиците..
          Бреф е достоен също пример......
          Не е препоръка.....

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
            Не виждам защо се дразниш - г-н Давидов попита на колко очакваме да отвори.
            Моите очаквания са 2,05, както го написах,... е то отвори на 2,07. По-сериозно от това здраве да е (2 стотинки разлика от прогнозата)
            Е, чак пък да се дразня... просто и за секунда не ми е минаволо през ума, че можем да видим такива шокиращи нива днес....

В тази връзка, трябва да призная и да те поздравя за прогнозата ти (на каквото и да е била базирана тя...) !

Лично аз не мога да си обясня, как някой може да продава на 2.07 или 2.10.... Ако толкова е искал да продава под ликвидационна цена, можеше да продаде в петък на 2.45 или примерно на 2,44 с дивидента....

Както и да е - за пореден път се убеждавам, че колкото добре разбирам финансовия анализ, толкова не разбирам действията на пазарните участници....

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
              Мда, даже 1,50....

Айде, по-сериозно....
              Не виждам защо се дразниш - г-н Давидов попита на колко очакваме да отвори.
              Моите очаквания са 2,05, както го написах,... е то отвори на 2,07. По-сериозно от това здраве да е (2 стотинки разлика от прогнозата)
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Crusible Разгледай мнение
                Тука дивидента кога се очакваше да го плащат?
                Най-най-най-късно до краят на другият месец - но аз мисля - по-рано сигурно - да.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                  Още не е късно - може някой голям продавач да изчаква да се понатрупат бидове и тогава да изсипе.
                  Така е - но това не променя общата картина - в близките месеци ще се търгува на около 2.2-2.3 кинта, освен ако някаква сериозна новина не тласне пазарът нанякъде.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Очаквах пропадане на цената докъм 2 кинта дори, диапазонът в който днес се търгува всъщност е добър за мене знак.
                    Още не е късно - може някой голям продавач да изчаква да се понатрупат бидове и тогава да изсипе.

Коментар

• Очаквах пропадане на цената докъм 2 кинта дори, диапазонът в който днес се търгува всъщност е добър за мене знак.

Коментар

• Тука дивидента кога се очакваше да го плащат?

Коментар

• 2.35-2.40 на есен

Коментар

• Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение
                            2.40 да кажем.
                            дано ...
                            Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                              За по-голяма конкретика - коя цена - 2,50 ли?
                              Според мен е очевидно че ... трудна работа (да не казвам друго)
                              2.40 да кажем.
                              М.... . ш..... ..й.о!

Коментар

• Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение
                                Възстановяването на цената, което вече е в очевиден прогрес.
                                За по-голяма конкретика - коя цена - 2,50 ли?
                                Според мен е очевидно че ... трудна работа (да не казвам друго)
                                Не е препоръка... !!!

Коментар

Working...
                                X