IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Дивидента пристигна .

Коментар

• Първоначално изпратено от Don Archon Разгледай мнение
      А ти колега при кой ИП си, че го няма при теб ?
      В карол съм, сутринта и при мен беше по сметката. Явно някои посредници уведомяват предварително, което е хубаво

Коментар

• Първоначално изпратено от investornot Разгледай мнение
        На мен направо по сметките ми го преведоха от Карол.
        Нормално е да е така, в случай, че имаш посметка при посредник

Коментар

• Атера

На мен направо по сметките ми го преведоха от Карол.

Коментар

• Първоначално изпратено от alpharun Разгледай мнение
            Здравейте,

Един въпрос от новак... чета различните опити за оценяване на общата земеделска земя на АТЕРА във форума по-долу. Но се чудя защо не се използва и оценката, която самата компания включва в отчетите си?

Например в междинния отчет за първото тримесечие на 2015 земеделската земя е "221,145 декара на стойност 161,801 хил. лв". Това прави по около 728 лв / декар.

Нали компанията е длъжна да използва независим оценител на земята в края на всяка година, или нещо такова. Не е ли достатъчно надеждна тази оценка?

Все пак както се споменяваше по-долу целия портфейл включва разнообразни имоти, не са само такива на цените за покупка/продажба от последната година, да кажем.

Поздрави!
            Това е оценка спрямо средната цена на декър в отделните райони. Средните цени включват, както средните цени за сделки на дребно, така и средните цени за сделките на едро при по-големи прехвърляния. Атера продава над средните цени поради факта, че купува при сделки (при сегашното положение на пазара) на дребно, а укрупнениете землища продава пакетно и съответно на други цени. Укрупняването е вид "услуга" и то си има цена. В опредлени години има засилено търсене в едни райони и по-слабо в други. Те продават част от земята в районите с търсене, а останалите земи се арендуват. Реално земята не се продава декър по декър, а и не се изважда 100% от поземления портфейл на пазара. Ако има ликвидация и "зор заман" всичко трябва да се продава може да ползваме подобен ориентир.
            Last edited by Mike Florida; 10.07.2015, 12:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от Crusible Разгледай мнение
              Ей, бързате да си изхарчите дивидента за Атерки начи

Иначе и аз съм доволен от 2014г. Дано и през 2015 имаме повод за усмивки.

- Е колко да падне , под 100лв/дка едва ли , а ти е винаги под ръка - да настроиш капелата от джаз-опера та в рок......

Коментар

• Ей, бързате да си изхарчите дивидента за Атерки начи

Иначе и аз съм доволен от 2014г. Дано и през 2015 имаме повод за усмивки.

Коментар

• БРАВО НА АТЕРА- МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН

Коментар

• КАК ДА НЕ СЕ РАДВА ЧОВЕК НА ПОРЕДНИТЕ ~ 120.лв. рента/дка !

- По най елементарните сметки със среден коефициент 0,00266666

Коментар

• Стойността на имотния портфейс

Здравейте,

Един въпрос от новак... чета различните опити за оценяване на общата земеделска земя на АТЕРА във форума по-долу. Но се чудя защо не се използва и оценката, която самата компания включва в отчетите си?

Например в междинния отчет за първото тримесечие на 2015 земеделската земя е "221,145 декара на стойност 161,801 хил. лв". Това прави по около 728 лв / декар.

Нали компанията е длъжна да използва независим оценител на земята в края на всяка година, или нещо такова. Не е ли достатъчно надеждна тази оценка?

Все пак както се споменяваше по-долу целия портфейл включва разнообразни имоти, не са само такива на цените за покупка/продажба от последната година, да кажем.

Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                        От Бенча получават мейли , при Карол не съм го видял , но тръгне ли инфо - тук празно не е имало!
                        Eee на мен брокера ми се обади ,че дивидента утре е по сметките !

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
                          Аз съм в Елана и имам дивидент.
                          В Елана го дадоха
                          Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от JaG Разгледай мнение
                            При кой ИП сте? При мен още го няма.
                            А ти колега при кой ИП си, че го няма при теб ?

Коментар

• Аз съм в Елана и имам дивидент.

Коментар

• При Булброкърс.
                                Beware the bearers of false gifts and their broken promises.

Коментар

Working...
                                X