IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
    Еми много грешиш според мен! Форти е един от малкото, да не кажа единственият, който пише аргументирано тук. Вместо да черпите безплатна информация и съвети /нещо, за което се плаща/, вие го нападате и му чертаете психологически портрети ! Остави ме и мен - и аз сигурно имам много земеделска земя и бих се радвал Атерата да пада .

П.П. Чудя се на Форти откъде има тази воля да бъде хранещия кучето, което го лае!
    Да, Форти заслужава уважение - даобронамерен и разбира от земеделски работи.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
      Според мен човека както казва е инвестирал във физическа земя. Именно поради това той пред себе си иска да оправдае това си решение и като цяло е с негативен сентимент към позицията. Ако има нещо, което навява някакво съмнение по позицията той го пуска често като информация. Мисля, че не иска да навреди на никой, не мисля, и че троли, просто той ще е доволен ако АТЕРАта не се представя добре, чисто емоционално, така за себе си ще получи задоволство от своето си решение. А и това, от което смята, че разбира е земеделския пазар и затова най-често пише тук според мен. Аз нямам нищо против неговите коментари било и то не винаги обосновани!
      Еми много грешиш според мен! Форти е един от малкото, да не кажа единственият, който пише аргументирано тук. Вместо да черпите безплатна информация и съвети /нещо, за което се плаща/, вие го нападате и му чертаете психологически портрети ! Остави ме и мен - и аз сигурно имам много земеделска земя и бих се радвал Атерата да пада .

П.П. Чудя се на Форти откъде има тази воля да бъде хранещия кучето, което го лае!
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение
        А защо с такова постоянство подпомагате инвеститорите само тук...
        Според мен човека както казва е инвестирал във физическа земя. Именно поради това той пред себе си иска да оправдае това си решение и като цяло е с негативен сентимент към позицията. Ако има нещо, което навява някакво съмнение по позицията той го пуска често като информация. Мисля, че не иска да навреди на никой, не мисля, и че троли, просто той ще е доволен ако АТЕРАта не се представя добре, чисто емоционално, така за себе си ще получи задоволство от своето си решение. А и това, от което смята, че разбира е земеделския пазар и затова най-често пише тук според мен. Аз нямам нищо против неговите коментари било и то не винаги обосновани!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
          Въпросът е колко са продажбите на 1000 лева веднага(евентуално), за да се съотнесе печелбата им спрамо таксата за управление(евентуално). Трябва да се види и какво е количеството на продажбите за подобни форуърдни договори, за да се направи преценка!
          Другият основен въпрос, е че ако идеята им е да бездействат и да "челастрят" с такса за управление само, защо не са стартирали тази схема още по-рано и да запазят част от най-добрите си парцели, като просто формират и дават по-малък дивидент, което на фона на масовата дивидентна доходност на БФБ, определено нямаше да се приеме като трагедия.
          Не съм им адвокат, но ако се говори просто ей така, без наистина да се изнасят конкретни факти е доста абсурдно!
          При положение че няма конкретна информация какви точно парцели са останали за продажба всяко едно "говорене" тук е "просто ей така". Да публикуват списъци, очертани парцели, цени и т.н. та да е ясно на акционерите - нали е АДСИЦ?

А това с лизинга ми прилича точно на последен напън за прилични сделки (хубави комисионни). При положение че земята им е Х има значение дали продават на 1000 или на 1500. А тази която сега купуват докато започне да поскъпва и да се реализира на 1000+ ще мине време.

Коментар

• Е: аз понамалих бройчичката си туканка - признавам туй.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
              Не искам да споря или нещо да доказвам. Пиша тук с цел да подпомогна по някакъв начин инвеститорите тук, за да могат правилно да преценят ситуацията. Сега примерно насочвам вниманието към разсрочените продажби и начинът им на извършване.
              А защо с такова постоянство подпомагате инвеститорите само тук...

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
                Те ако можеха директно да продават на 1500 - ехеее, пей сърце, ама не може. Естествено че е по-добре да взимаш такси за управление 5г при продажби на 1500 вместо веднага на 1000 (евентуално).
                Въпросът е колко са продажбите на 1000 лева веднага(евентуално), за да се съотнесе печелбата им спрамо таксата за управление(евентуално). Трябва да се види и какво е количеството на продажбите за подобни форуърдни договори, за да се направи преценка!
                Другият основен въпрос, е че ако идеята им е да бездействат и да "челастрят" с такса за управление само, защо не са стартирали тази схема още по-рано и да запазят част от най-добрите си парцели, като просто формират и дават по-малък дивидент, което на фона на масовата дивидентна доходност на БФБ, определено нямаше да се приеме като трагедия.
                Не съм им адвокат, но ако се говори просто ей така, без наистина да се изнасят конкретни факти е доста абсурдно!
                Last edited by Mike Florida; 14.07.2015, 12:31.

Коментар

• Не искам да споря или нещо да доказвам. Пиша тук с цел да подпомогна по някакъв начин инвеститорите тук, за да могат правилно да преценят ситуацията. Сега примерно насочвам вниманието към разсрочените продажби и начинът им на извършване.

Коментар

• Aдвaнc Tepaфoнд AДCИЦ и Kapoл Финaнc, ĸaтo нeгoвo oбcлyжвaщo дpyжecтвo, ce cпopaзyмяxa, чe cчитaнo oт 01.07.2010 г. пpoмeнят нaчинa нa фopмиpaнe нa paзмepa нa дължимoтo възнaгpaждeниe зa oбcлyжвaнe ĸaтo oт Дoгoвopa зa oбcлyжвaнe oтпaдa тeĸcтa нa т.2 /тoчĸa втopa/ cъc cлeднoтo cъдъpжaниe: “т.2. 1.5% /eднo цялo и пeт нa cтo/ oт paзлиĸaтa мeждy пpeoцeнeнaтa cтoйнocт и цeнaтa нa пpидoбивaнe нa пoзeмлeнитe имoти нa Aдвaнc Tepaфoнд AДCИЦ, пpидoбити дo ĸpaя нa пpeдxoднaтa ĸaлeндapнa гoдинa и oтpaзeни в oдитиpaнитe гoдишни финaнcoви oтчeти нa Дpyжecтвoтo, плaтими нa чeтиpи paвни внocĸи пpeз гoдинaтa.”

Ha ocнoвaниe нa тoвa cпopaзyмeниe cтpaнитe ce cъглacявaт, чe Aдвaнc Tepaфoнд AДCИЦ нямa дa зaплaщa нa Kapoл Финaнc възнaгpaждeниe в paзмep нa 1,5 % /eднo цялo и пeт дeceти пpoцeнтa/ въpxy cтoйнocттa нa paзлиĸaтa мeждy пpeoцeнeнaтa cтoйнocт и цeнaтa нa пpидoбивaнe нa пoзeмлeнитe имoти нa Aдвaнc Tepaфoнд AДCИЦ. Taĸcaтa зa yпpaвлeниe ocтaвa 0.375% въpxy cтoйнocттa caмo нa инвecтициoннитe имoти нa Aдвaнc Tepaфoнд AДCИЦ, пo цeнa нa пpидoбивaнe, плaтими зa вcяĸo тpимeceчиe.

ТОВА НЕ Е ЛИ АКТУАЛНО ОЩЕ?????

Коментар

• Те ако можеха директно да продават на 1500 - ехеее, пей сърце, ама не може. Естествено че е по-добре да взимаш такси за управление 5г при продажби на 1500 вместо веднага на 1000 (евентуално).

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                        Че тя комисионната нали е % ,какво значение има дали ще я вземат наведнъж или да кажем 5 години ,дори може да се изкяри някой процент лихва за акционерите
                        Просто някои хора си смучат от пръстите и се опитват да правят свободни интерпретации!
                        Разбира се, че за управляващото дружество е по-добре да получи парите сега, защото те получават процент от рентите или продажбата. Както за всеки, така и за тях 1 лев сега е по-ценен от 1 лев след 5 години. Гъвкавите форми на продажба и правилното таргетиране, навярно означават, че дружеството се опитва да е адекватно на пазара, такъв какъвто е! А не да е застинало някаде между 2005 и 2010г.
                        Или си гъвкав и адекватен или си OUT!

Коментар

• Че тя комисионната нали е % ,какво значение има дали ще я вземат наведнъж или да кажем 5 години ,дори може да се изкяри някой процент лихва за акционерите
                          Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                          на мен по ми прилича на бетониране комисионната за управление още поне 5 години

Коментар

• Ако това е вярно, явно мениджмънта в Адванса са решили да сменят стратегията. Към момента ми се струва, че ще е по скоро в наш ущърб, но да видим. Не е препоръка за нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                              Не приемат плащане веднага ли? Де си прочел или чул туй?
                              от потенциалните им клиенти

Коментар

• Хльъм: туканка в сделките някой всява смут, пунтирайки ме ли?

Не съм аз, не съм аз.

Коментар

Working...
                                X