Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеОтдавна сме коментирали в темата, че свърши клондайка с дивидента. Имтаджийското съшо е надуто, но всеки си решава
Иначе - както казах: имам доверие на мениджмънтът на Атерата - затуй си запазих немалко бройки и към 18-а полека-лека пак ще почна да увеличавам.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеПовечето от твоите акции /не всички/ са със спадащ бизнес и в БГ и навън. Стига ги хвали тези лихвари, защото да не стане като Адванса.
Бизнесът им върви добре - а ми носи и морално удовлетворение: хъхряците ме чешат чрез данъците, аз ги чеша през Жабока.
Впрочем още мога да ги препоръчам - прогнозирам, че и занапред - когато мине падежът на облизвациите и привилегированите акции станат прости, по мои сметки спокойно ще могат да раздават по 30 стинки, дори половин лев дивидент на акция, просто защото сега плащанията им по лихви и задължителен дивидент са близо 1 КБ на година, а Жабокът се справя без проблем, дори по простите акции даде левче дивидент, плюс това правят обратни изкупуваници и намаляват броя на акциите. Да, който иска може да конвертира облизвациите си в акции - ама надали някой ще се навие - при конверсионна цена 8.15 кинта.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеОставяй ги тези многознайковци. Сринало се това, сринало се онова.
Един мой приятел, който работи доста декари казва - Преди да станеш тракторист и да се качиш в ЮМЗ, а не в John Deere 9 series, трябва преди това 5 години само пеш из угарта да си ходил - буци да риташ. Тогава трактор.
Тези тук не направили и 100 хилки от акции, тръгнали акъли да раздават !!!!!
"ХУБАВА ЖЕНА И НИВА ДО РЕКАТА, НИКОГА НЕ СА САМО ТВОИ!"
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеНе се притеснявай за софикса - два пъти годишно му се прaвят кърпежи. Ако някое дружество се избуши и пропадне под номинал или директно се набабани в зоната на чиститите (диапазона 0,4 - 0,01) то такъв избушеняк се изхвърля автоматически от индекса. Справка - падките, оцк, еврохолд... Жив е той жив е, ще живее вечно индекса с тези правила по които го съставят. Няма да се занули никога, за ужас на избушените мечки в съответните дружества
Иначе "избушеняци" бол!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеНяма, няма да продадат....споко
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеОтново изкочиха апокалиптиците тука!
Пичове, ми нали целия SOFIX, като е "говнян", тука чудеса няма как да се случват!
Нека да видим АТЕРци, октомври и ноември дали случайно няма да продадат нещо и тогава ще бройм пилците( с оглед на поговорката за пилците и есента )!
Оставяй ги тези многознайковци. Сринало се това, сринало се онова.
Един мой приятел, който работи доста декари казва - Преди да станеш тракторист и да се качиш в ЮМЗ, а не в John Deere 9 series, трябва преди това 5 години само пеш из угарта да си ходил - буци да риташ. Тогава трактор.
Тези тук не направили и 100 хилки от акции, тръгнали акъли да раздават !!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеОтново изкочиха апокалиптиците тука!
Пичове, ми нали целия SOFIX, като е "говнян", тука чудеса няма как да се случват!
!Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеЗа който следи менията ми, може да счита тази акция тук като силно рискова от поява на паника от продавачи и рязък или продължителен и мъчителен спад. Причината - има идеални услояия за това - исторически връх на цената, еуфория от последните години, много инвестирани пари (свръхкупена), много кеш излязъл от дружеството под форма на дивиденти, та който чака паника (като Пипбел ) - АТЕРА, СПИЙДИ, Трейдинга са позициите отговарящи на всички критерии за паника от продавачиНе е препоръка... !!!
Коментар
-
Нека да видим АТЕРци, октомври и ноември дали случайно няма да продадат нещо и тогава ще бройм пилците( с оглед на поговорката за пилците и есента )!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеЗа който следи менията ми, може да счита тази акция тук като силно рискова от поява на паника от продавачи и рязък или продължителен и мъчителен спад. Причината - има идеални услояия за това - исторически връх на цената, еуфория от последните години, много инвестирани пари (свръхкупена), много кеш излязъл от дружеството под форма на дивиденти, та който чака паника (като Пипбел ) - АТЕРА, СПИЙДИ, Трейдинга са позициите отговарящи на всички критерии за паника от продавачи
- Не че ми пречиш , но ми напомняш за един проскубан пернатко! А за целта , не трябва да лишавам н.В. ГАКИ , от последна резолюция !
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеОтдавна сме коментирали в темата, че свърши клондайка с дивидента. Имтаджийското съшо е надуто, но всеки си решаваBulls on BSE
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАз вече сторих намисленото - намалих делът си туканка наполовина и пренасочих паричките към Германия. И аз си правя сметка каквато и ти - защо да вися туканка с немалко акции за 0.058 кинта дивидент на акция, щом примерно Allianz ще ми снесе 6.8-7 еврота на, да не говорим че има безкрайно по-голям потенциал за капиталов ръст, а туканка можем да очакване само капиталов спих?
Но тъй като имам доверие в компанията - запазих си немикроскопически дял в.
........... освен туй увеличих делът си в Имотаджийското с 50%.Не е препоръка... !!!
Коментар
Коментар